Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup kolumn do 6000zł Nowe.

HipertrofiaAbsolutu

Rekomendowane odpowiedzi

HipertrofiaAbsolutu ciężko porównywać sporą podłogówkę jaką jest Diva 665 do monitora. Aurum nie słyszałem. Jak jesteś ze Śląska do do Tych nie masz daleko. Z monitorów od S16Hz znam model Canto Grand. W tym budżecie kupisz wersję premium. Szerokości sceny oraz przestrzeni Ci nie zabraknie. Są to monitory grające duży dźwiękiem. Powinny nagłośnić 22m2. Oczywiście takiego zejścia nie będzie jak w podłogówce. To takie gdybanie bo akustyka bywa różna i kompletnie nie znam Twojego wzmacniacza. Możesz skontaktować się z S16Hz i umówić się u Siebie w pomieszczeniu na odsłuch.

Rozumiem że Q21 wszystkie proponowane wyżej przez siebie głośniki sprzeda w cenie do 6.000 zł (bo takich autor tego wątku szuka). Pytam dlatego że na stronie Q21 AA Rhea i QR3 wycenione są na 8.500 i 8.000 zł odpowiednio.

Przy okazji zadam może głupie pytanie, ale na które nie umiem znaleźć sensownej odpowiedzi: jaki jest sens podawania ceny za 1 głośnik? Przecież nawet gdyby ktoś zechciał kupić jeden głośnik, to nie będzie mógł kupić. Czasami to jest irytujące bo w niektórych sklepach nawet nie ma informacji że cena jest za jeden głośnik. A w sklepie Q21, jest nazwa kolumn i zdjęcia, potem jest napisane 2 szt., potem cena, a pod po dodaniu kolumn do kosza zobaczymy że cena jest x2.

Często przeglądam ich stronę i często mnie to zastanawiało ...

Swoją drogą czemu Tannoye są tak teraz przeceniane ? Jakaś nowa linia wchodzi ?

Często przeglądam ich stronę i często mnie to zastanawiało ...

Swoją drogą czemu Tannoye są tak teraz przeceniane ? Jakaś nowa linia wchodzi ?

Tannoy obniżył ceny (lub nasz dystrybutor) na niektóre serie. Pamiętam jak nie tak dawno temu byłem na odsłuchu XT8F to detal był 8k (jak wchodziły na rynek to było jeszcze więcej). Teraz to już 6k. Spora różnica. Jak ktoś kupił na początku to może czuć lekki niesmak. W sumie XT8F całkiem fajne kolumny.

Brytyjczycy decydują o cenie Tannoya.

Ceny w UK spadła spadła także u nas.

Jest to nowy model i Revolution XT nie będzie wycofywany.

XT8F bardzo dobra konstrukcja. Zapraszam na odsłuch.

Mam na odsłuchach u siebie Indiana Line diva 665.

Mogę posłuchać na swoim sprzęcie.

Pierwsze wrażenia. Jakość wykonania jest na wysokim poziomie.

Narazie króluje średnica i niskie tony, stereofonia i szczegolowość na poziomie +dobrym. Dam znać za parę dni, jak paczki się wygrzeją, bo przyjechały do mnie nowe.

Proponowana cena 5500zł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.