Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo + gramofon dla początkującego...

Mariusz_65540

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeglądam fora i aukcje w poszukiwaniu sprzętu budżetowego do stereo, im więcej czytam tym mniej wiem, w związku z czym zwracam się o pomoc. W chwili obecnej nie chciał bym wydać na wszystko więcej niż 1000-1200zł, zależy mi na wzmacniaczu lub amplitunerze (oglądałem trochę akai z lat 70-80, podoba mi się sprzęt vintage) kolumny mam na razie pożyczone ale chciałbym się za czymś rozglądać powoli, oraz na gramofonie, o których mam blade pojęcie. Pokój, w którym ma to grać ma około 32m2 (4x8m), natomiast część tv i hifi zajmuje około pół pokoju (szkic poniżej). Muzyka to głównie rock, metal czasami trochę hip hopu, dnb, muzyki filmowej (ogólnie wszystko po trochu), czy szanowni forumowicze są w stanie doradzić mi co szukać, jakie kolumny do tego pokoju (podstawki czy stojące), co zgra się ze sobą?

Pozdrawiam i dzięki z góry.

Mariusz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tez rozgladam sie za gramofonem obecnie, jednak wydaje mi sie, ze budzet, ktory zalozyles jest zdecydowanie za maly, zeby cokolwiek sensownego Ci polecic. Lepiej przy takim budzecie grac z plikow, bo dzwiek bedzie lepszy niz z gramofonu. Kupujesz wzmacniacz z dac i po sprawie (np Marantz pm6005). Kolumny podlogowe, nie wiem tylko, czy one tez maja sie zmiescic w budzecie do 1200zl...jesli tak, to sie robi mission impossible na obecnym poziomie budzetowki cenowej.

Wieza STEREO Technics :)

Dzięki za odpowiedź. Biorę pod uwagę tylko używane sprzęty. Na początek tak na prawdę wystarczy mi wzmacniacz/amplituner i jakieś kolumny do tego. Budżet mały ale jeżeli już będzie jakikolwiek zestaw to można powoli klocki zmieniać na lepsze. Ma to również służyć do filmów i muzyki z cd. Może z tym gramofonem to trochę poszalałem ale czy nie da się dostać jakiegoś w cenie 300-400zł?

Patrzyłem na coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub inne w podobnej cenie.

do tego gramofon 300-400zł.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płyty winylowe to fajna sprawa , bardzo modna ostatnio. Spójrz na ceny płyt, które wynoszą około 100 zł za sztukę. Musisz też wiedzieć, że płyty trzeba też umyć co jakiś czas, a nie zrobisz tego wodą pod kranem. Przy tej kwocie jaką dysponujesz to tak jak Huberto1984 proponuje wzmacniacz z dac pod który na początku możesz podłączyć DVD player jako transport, bo przypuszczam , że cd też nie masz?

Generalnie nie mam nic bo wszystkiego się pozbyłem z okazji przemeblowania. Na początek chciałem amplituner/wzmacniacz + kolumny żeby sobie chociaż radia posłuchać, bo teraz nie mam nic. Wiem ile kosztują płyty i gramofon jestem w stanie odłożyć na później a kupić cd bo płyt trochę mam, mam też dvd soniacza. Jeżeli chodzi o dac to też przetwornik można chyba dokupić bo na wzmak z dac i kolumny raczej nie wystarczy...? Chcę mieć coś do posłuchania, a nie mam ochoty pozbywać się za dużej gotówki ze względu na inne wydatki przewidziane w tym roku.

Może coś takiego nawet ze zdalnym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a do nich para np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w tych metrach powinny zagrać i może zostanie jakaś reszta ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Search, go !

Jest tego nawet sporo a spróbuj na olx. ie i sprzedajemy. w swoim regionie,

tam bywają rozsądniejsze ceny ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kolumny, które zapodałem do uprzejmej wiadomości nie są specjalnie wymagające,

choćby przez rodzaj głośnika wysokotonowego ( miękka kopułka ) i powinny się

dogadać niemal z każdym wzmacniaczem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.