Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki na tył? Fronty Canton GLE

Ajans

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zestaw głośników Canton GLE: 2 x GLE 490.2 1 x Canton GLE 455 + Subwoofer Canton i na tył miałem jakieś stare głośniki technics. Potrzebuje abyście doradzili mi głośniki na tył do tego zestawu. Aktualnie sprzęt gra w pokoju 6x3,5m i głośniki frontowe od tylnich są w odległości 5,5m, niestety po remoncie, się to zmieni i odległość między głośnikami (przód - tył) zmniejszy się do niecałych 4m, a między głośnikami (prawy - lewy) maksymalnie 2 metry od siebie. Dodatkowo tylne głośniki będą wisiały na ścianie, nad kanapą. Chciałbym abyście mi doradzili jakieś głośniki do tego zestawu, które nie będą za wielkie, muszą być czarne i nie zostaną zagłuszone przez przednie głośniki.

Problem mam też z subwooferem, bo jedyne miejsce jakie dla niego teraz znajduje, to z tyłu, na podłodze, między ściana, a kanapą, każde inne miejsce powoduje, że będzie zawadzał i nie wiem, czy takie usytuowanie go, nie zagłuszy...

Dziękuje za wszystkie porady! Co do budżetu proszę o propozycje droższe i tańsze.

A dlaczego nie Cantony do serii?

Na allegro ciężko coś znaleźć, co nie jest w komplecie! Z małych głośników, są tylko monitory, a nie wiem czy to się nada...

Z małych głośników, są tylko monitory,

Przecież masz wszystko oprócz monitorów na tył.Podłogówek z tyłu raczej nie postawisz. Nie ma się nad czym zastanawiać. Monitory Canton GLE i masz komplet.

Weż płaskie modele.

Albo Canton 416 albo dużo tańsze Heco Music Style 200F. Nie ingeruje to w pomieszczenie a wygląda dobrze i spełnia swoją rolę.

Pozostaje do dyspozycji.

Witam,

Za niecałe 400zł mogę kupić używane GLE 401, niby na oryginalnych podzespołach, warto? Wiem, że są to już wiekowe monitory (boje się, żę z czasem zacznie się kruszyć guma wokół głośników, albo coś innego), ale komplet kosztuje mniej, niż 1 sztuka GLE 416, a na papierze według specyfikacji wyglądają identycznie. Pytanie czy jest sens przepłacać za GLE416?

Weź głośniki do serii, to najlepiej na tym wyjdziesz. Raz zaboli cenowo, ale będziesz zadowolony.

Choć z drugiej strony mam połączenie wiekowych Cantonów na froncie z Taga Harmony bipolowe (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) na tylnej ścianie. A to dlatego, że kanapa jest dosunięta do ściany. W mojej ocenie tego rodzaju głośniki w takim układzie sprawdzają się świetnie. Przymierzam się do wymiany całego setu na Klipsch własnie z bipolowymi surroundami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawdę mówiąc nie ma znaczenia jakie tyły weźmie

Canton faktycznie ma je drogie. Heco bardziej dostępne cenowo. Potwierdzam że bipole jako surroundy sprawdzają się świetnie. Tu taga dobrze idzie z cena, klipsch nieco droższy, ma to także paradigm,monitor audio czy bls20 małe od melodiki.

Pozdrawiam

Niedawno wudziałem chyba q Saturnie fajne Cantony naścienne, płaskie, wykonane właśnie przystosowane do powieszenia. Będą dokładnie pasowały, jeśli potrzebujesz w ciemnym "drewnie" z pvc :-)

Witam,

No i tak jak pisałem wybór padł na używane Canton GLE 401 (szkoda że brąz, czy tam orzech) ale dałem 350zł za komplet, wyglądają jak nówki, (dwie niewidoczne ryski na obudowie) i napisze wam, żę było warto! Testuje je teraz na frontach i grają kozacko! Teraz tylko kupić do nich przewody i zawiesić je na ścianie (posiadają już nawet wieszaki) i testować w 5.1 Nie mogę doczekać się efektu w filmach na bluray i grach z PS4.

Pytanie tylko czy robi różnicę, czy film oglądam z PS4 czy z odtwarzacza bluray?

Ni to cena dużo lepsza. To faktycznie warto. Nie usłyszysz różnicy. Obraz moze być różny. Nie powiedział bym że ps4 ma gorszy od tańszych bd. Więc śmiało możesz go używać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.