Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystko o Altusach 110

Radmor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie interesuję sie za bardzo sprzętem audio, ale zainteresowały mnie ostatnio altusy 110. Czy mogłby mi ktoś dostarczyć podstwowych informacji na ich tema? Głównie interesują mnie nazwy głośników, zwrotnic itp. Ważne są też dla mnie ich wymiary. I jeszcze jedno szukam czegoś taniego, czym można by nagłośnić wiejską dyskotekę w remizie:P czy one się do tego nadają. Z góry dziękuję za wszelkie wpisy.

https://www.audiostereo.pl/topic/13148-wszystko-o-altusach-110/

Jezeli serio chcesz naglosnic dyskoteke to nie. To sa zestawy domowe o niskiej efektywnosci. Chyba, ze chcesz ich uzyc jako efektow pirotechnicznych, kiedy to w momencie nastepujacego forte w muzyce typu techno (co ja pisze: forte w techno ?) ma nastapic spektakularne wyplucie membran posrod blyskow ginacych uzwojen glosnikow. A jesli zartobliwie tak okreslasz swoj pokoj odsluchowy to o ile odpowiada, ehem, specyficzne ich brzmienie to OK.

• 3 miesiące później...

Wiem ze jakies 10 lat wstecz do tweeterów Tonsila można było kupić same membrany, trzeba ptrzyznać że niegłupia opcja bo przepalały się co chwila, zwłaszcza w trakcie mocnej imprezy :) Inna metoda na reanimację to odwinięcie częsci cewki, dość często przepaleniu (a może przetarciu w wyniku złego wycentrowania? diabli wiedzą) ulegał drut tylko na samym początku wystarczyło tylko odwinąć jeden zwój cewki i zabawa trwała dalej :)

Pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.