Skocz do zawartości
IGNORED

nowy gramofon - do 6-7 tyś bez wkładki

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

4312e

yes:) palce się poplątały:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Temat znany, ale być może tylko w tym jednym przypadku. Zapytałem użytkownika tego gramofonu i takiego przypadku nie ma u siebie.

Prawdopodobnie niedługo będę miał możliwość sprawdzenia osobiście.

Ukryta Zawartość

Tylko cena to 9 tyś. zł.

W tophifi można się trochę potargować, pewnie 500 zł by opuścili, poza tym jest z przyzwoitą wkładką Audiotechnika, dokładnie nie wiem jaką ale ze szlifem microline, a więc nie najtańszą, czyli sam gramofon już bliżej 7 tys.

W tophifi można się trochę potargować, pewnie 500 zł by opuścili, poza tym jest z przyzwoitą wkładką Audiotechnika, dokładnie nie wiem jaką ale ze szlifem microline, a więc nie najtańszą, czyli sam gramofon już bliżej 7 tys.

Pewnie to AT 440 - bliżej ośmiu bardziej :-)

hej,

wszystkie komponenty zamówione i są w drodze :) pozostały drobne szczegóły:

1. Nóżki - plinta nie jest w nie wyposażona i chciałbym dokupić, zależy mi na regulowanych nóżkach (poziomowanie), z dobrym tłumieniem i ładną estetyką :). Widziałem ładne na Rogoz audio, ale nie jestem przekonany czy 120 zł za jedną nóżkę to jest napewno dobra inwestycja. Macie jakiś pomysł jak to ogarnąć przy zachowaniu dobrej relacji jakości do ceny?

2. Docisk - chętnie bym spróbował, ale znowu - nie wiem jak wygląda kwestia masy docisku, jakie obowiązują zasady i rzecz jasna chciałbym mieć dobry stosunek jakości do ceny, gdyż nie wierzę, żeby kawał metalu kosztujący tyle co niezła wkładka wywindował moje brzmienie pod niebiosa :)

Dzięki z góry za rzetelne opinie :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Docisk - chętnie bym spróbował, ale znowu - nie wiem jak wygląda kwestia masy docisku, jakie obowiązują zasady

Jak ma spełnić swoje zadanie musi być ciężki , a to może mieć szkodliwy wpływ na łożysko np .

Jak ma być dla bajeru , możesz kupić najlżejszy , ale on nie pomoże na płytę ," tzw talerzyk "

Prosty za 3 zł spełniający swoje zadanie przy płytach " talerzyk " jest spinacz o odpowiedniej wielkości , ale nie jest bajerancki , choć mnie się podoba . :)

post-27371-0-72886000-1489094529_thumb.jpg

Jak ma spełnić swoje zadanie musi być ciężki , a to może mieć szkodliwy wpływ na łożysko np .

Jak ma być dla bajeru , możesz kupić najlżejszy , ale on nie pomoże na płytę ," tzw talerzyk "

Prosty za 3 zł spełniający swoje zadanie przy płytach " talerzyk " jest spinacz o odpowiedniej wielkości , ale nie jest bajerancki , choć mnie się podoba . :)

Ukryta Zawartość

:-))

Ukryta Zawartość

Właśnie popieram Twoje zdanie , jeden docisk mam dla swojego oka - bo cieszy . Drugi zakręcany lekki ale doskonale spełnia swoją role .Gdybym uważał inaczej nie dostał byś lajka :-))

Rydz , sprawdzić wszystko trzeba w analogu choć by to trzecie :-) . Hihi z teorii analogu to noga jestem całkowita - wiesz wyliczenia co i jak itd . No ale jakiś praktyk tam jestem :-)

2. Docisk - chętnie bym spróbował, ale znowu - nie wiem jak wygląda kwestia masy docisku, jakie obowiązują zasady i rzecz jasna chciałbym mieć dobry stosunek jakości do ceny, gdyż nie wierzę, żeby kawał metalu kosztujący tyle co niezła wkładka wywindował moje brzmienie pod niebiosa :)

Dzięki z góry za rzetelne opinie :)

Ewentualnie możesz kupić clever clamp. Jak wpiszesz do ebajowej wyszukiwarki to Ci się pokaże ciężki nie jest ale spełnia zadanie dla oka niezbyt przyjazny.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.