Skocz do zawartości
IGNORED

Forum dla żon audiofili

as

Rekomendowane odpowiedzi

Po moich kolejnych pytaniach o jakość dzwięki we właśnie zmienianym ustroju moja żona stwierdziła, że powinny się żony audiofili spotykać się na jakimś czacie i przedyskutować naszą chorobę. Jak się do tego zapatrujecie ?

> Lukar

Może NOWA zakładka - TYLKO DLA ŻON ???

https://www.audiostereo.pl/topic/13192-forum-dla-%C5%BCon-audiofili/

Jestem za. Ja nie mam problemu z dostępem (mamy więcej komputerów), ale nawet jeśli trzeba sprawić nowy komputer, to i tak per saldo się opłaci. Komputer do sieci można spokojnie za 2.5 kzł złożyć. To tanio, jeśli miałoby to zapewnić spokój i harmonijne współżycie w pół-audiofilskim stadle. Na zabaweczki audio wydajemy zwykle znacznie więcej w ciągu roku...

Ciekawe czy pomysl wypali tzn czy audiofilskie zony beda tu zagladac czesciej niz przez ramie badz pod nieobecnosc. Pewnie w niektorych domach odbedzie sie wojna domowa o klawiature, ale dobrym rozwiazaniem jest umieszczenie komputera w innym pomieszczeniu (najlepiej odleglym) od sprzetu i wtedy problem sam sie rozwiazuje :))))

Jestem przeciwny. Dobrze jest, jak jest. Jeszcze im się forumowanie spodoba i co ? Eee, lepiej nie.

Po co sobie biedy napytywać na własne życzenie. Z tego nic dobrego być nie może.

Jakby chciały - niech się same zorganizują wokól - no włąśnie nie wiem, może mody(?)

I nie trzeba ich w tym wyręczać.

> andrea29

Myślę, że nasze żony są modne skoro my wydajemy tyle na kabelki co one by chciały na buty. Natomiast Żona audiofila to inny gatunek żon. Musi być cierpliwa i mieć "dobry" słuch. Dlatego odsuwanie ich do działu mody gdzie wszystkie kobiety zaglądają może skończyć się kolejną domową awanturką.

Pomysł nie najgorszy, ale wyobrazcie sobie, ze chcecie kupic swoje wymarzone kolumny a zona na to, ze czytala opinie na forum i odradza a nawet zabrania Wam kupic tych kolumn forsujac inne rozwiazanie (bo jej kolezanki podpowiedzialy jakie kolumienki najlepiej pasuja do wisniowych mebli). A tak biedaczysko nie w temacie jest i mozna sie zaklinac, ze te kolumny co chcemy to szczyt estetyki i ladniejszych i dobrze grajacych to nie ma ;-)

Chociaz ja akurat nie narzekam, mam wielce tolerancyjna zone pod tym wzgledem.

as > Co za pomysł !!!?

To tak jakbyś do londynśkiego klubu z trzystuletnimi tradycjami, wprowadził nagle wejściówki dla kobitek .

Panowie !!!!!! Do szabli !!! Brońmy naszego bastionu !!!!

A czy my chcielibysmy udzielac sie na forum o butach i kremach antycelulitowych . Niech nasze kochane babeczki "odstresowuja" sie w swoich branzach , nawet jezeli to my dostarczamy im stresu naszym hobby .

• Redaktorzy

Niestety, ani klub ani tradycja nie taka. Ale staramy się jak możemy. Poza tym zauważ, że są tu nasze forumowe panny - damy o podobnych zainteresowaniach, chociaż szkoda że jest ich tak mało. Ale jakość jest okay!

No ostatecznie można by spróbować. A jaki tytuł dać nowej zakładce ? TYLKO DLA KOBIET (?), chłopy won (?)

No i my nie powinniśmy mieć tam prawa do wpisu, bo nas jest z te marne 97% i mamy tu swoje zakładki.

A poczytać to i owszem, mógłby każdy.

Jak jednak rozróżnić płeć po nicku ? ;))

Ciekawe, czy zakładka KD w ilości wpisów zostałaby pobita (Wątpię.)

Pozdr.

a jakie były by poruszane problemy?

Czy wazon z kwiatmia może stać na kolumnie czy też nie? Jeśli nie , dlaczego, skoro leży tam np: płyta granitowa?

Czy kwiaty na kolunie mają wpływ na barwę dźwięku?

itd.

:)))

;)

Musze przyznac, ze niektore wpisy co nieco mnie zbulwersowaly - odsylanie zon do mody i kosmetykow traci tak stereotypowym mysleniem, ze... Doprawdy nie spodziewalam sie po tak szacownym gronie takich wpisow i mysle, ze wasze zony rowniez. Jesli nawet nie znamy sie i/lub nie interesujemy sprzetem audio (i innym) nie znaczy koniecznie, ze nasza jedyna pasja sa kremy (choc moga byc) czy zmiany trendow mody w nadchodzacych sezonach. A kwestie ustawiania doniczek na kolumnach bardzo lawto mozna porownac do prob prania kolorow z bialymi jednoczesnie.

Bo ten wątek z założenia jest stereotypowy :-/

Opowiem Wam sen mojej żony:

Śniło jej się, że sama wybrała nasz nowy dom, po czym się okazało, że jest to jakiś koszmarny szeregowiec pozbawiony ogródka, z widokiem na blokowiska i ze skomplikowanym układem stromych schodów wiodących do każdego z pokojów. Na dodatek z jednej strony sąsiadował ze śmierdzącą restauracją a z drugiej było hałaśliwe przedszkole. Ja przyszedłem i odkryłem, że z tyłu znajduje się teren wynajęty przez HiFiClub do przeprowadzania odsłuchów na świeżym powietrzu, zastawiony stosami głośników, wzmacniaczy i kabli, i stwierdziłem, że w sumie dobrze wybrała... W tym momencie obudziła się zlana zimnym potem :-)

->as

Weterynarz? ;)

No, dziwię się niektórym wpisom, doprawdy. Tak jak pisze 'zona pa55', to po prostu seksizm! Ja tam zawsze jestem ciekawy opinii kobiet. Opinie mężczyzn mog sobie wyobrazić i wymyślić, a kobiety są tak inne, że z czystej ciekawości słucham ich zdania.

Tak więc jestem za odpowiednią zakładką czy forum, pod warunkiem wszakże, że będzie mi wolno tam wejść i poczytać!

Kobiety audiofili do klawiatur!!

Hmmm... to też seksizm....

Partnerzy audiofili do klawiatur!!

:))

Zakładki jeszcze nie ma, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie by powstał odpowiedni wątek, założony przez towarzyszkę jednego z nas. My możemy zadeklarować, że nie będziemy się tak za bardzo wtrącać ;)

Kto pierwsza odważna? :)))

Zakładka dla czworonogów!!!

Mój osobisty czworonóg (Panie świeć nad jego duszą) znajdował znacznie więcej zrozumienia dla audiofilskiej pasji niż dwunożna małżonka. Sądzę, że psie, ewentualnie kocie dywagacje na tematy związane z percepcją dźwięku i ogólnie pojętą tematyką audio byłyby znacznie bardziej odkrywcze niż utyskiwania płci przeciwnej na nasze "odmienne" poczucie estetyki przejawiające się w wieszaniu dziwnych gąbek na ścianach. Józwa mógłby się wypowiedzieć w imieniu gacków (wprawdzie ne czworonogi, ale też przyjaciele człowieka). Ja mógłbym powspominać tutti w symfoniach Beethovena przy których mój ukochany towarzysz życiowych upadków i wzlotów słodko zasypiał. Koty układające się na rozgrzanych wzmacniaczach. Żółwie wpadające do bass-refleksów. Chomiki spożywające Nordosty Valhalla...

Nie zapominajcie o naszych mniejszych braciach...

To jest w ogole babskie gadanie. Niech sie wpisuja. Prosze bardzo. Niech tez koniecznie zalaczaja swoje zdjecia, opisuja swoje sny, lub w powyzszych wypadkach bardziej koszmary, swoje znudzenie i marzenia, swoje troski i niech sie zaglebiaja w kazdy mozliwy temat bedacy zrodlem ich zainteresowan. Reausumujac dodam, ze lubie niezobowiazujace zwiazki oraz, ze w swietle nieco umierajacego forum w ostatnich tygodniach, nie widze nic niestosownego w dodaniu tematyki dotyczacej mojego priorytetowego hobby. (Panny sa tez mile widziane, lecz uprzedzam, ze niewygodne natrectwo i fantazyjne oczekiwania moga byc niemile widziane i wprost nietolerowane).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.