Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Co ty bredzisz???

Wejdź sobie na strone Monsanto jak, jak to zrobił Jurij i sprawdź sobie. Za trudne?

Są nawet ich sprawozdania finansowe. Tu masz wykres kursu na nowojorskiej giełdzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

To już chyba Bayer.

Nie, to jeszcze nie Bayer bo regulatorzy i amerykańscy i europejscy nie wydali na przejęcie zgody. Monsanto zaakceptowało ofertę przejęcia za 66mld$ przez Bayera, ale czy do "konsumpcji" dojdzie nie wiadomo. Nawet jak dojdzie to Monsanto dalej pozostanie firmą amerykańską, działającą na prawie amerykańskim, w Stanach płacącą podatki, mającą tam siedzibę i zakłady, ale akcję której są własnością Bayera. Pisze się, ze jednym z warunków zgody amerykanów na przejęcie jest gwarancja, że Bayer na rynku amerykańskim utrzyma na stałym poziomie cenę ziaren GMO kukurydzy i soi (ok.90% całości upraw) i chemii agrotechnicznej (Roundap). Jak należy się spodziewać, jeśli fuzja dojdzie do skutku, Bayer podniesie cenę GMO poza Stanami, bo po to właśnie Monsanto chcą kupić.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Firma sprzedana do UE To są fakty.

Zanim cokolwiek znalazłeś to ja o ich dokonaniach dawno wiedziałem,

Może ktoś chce się doszkolić o zdrowotnych wartościach łososia norweskiego?

https://www.youtube.com/watch?v=2l1bHFWimmY

Najpierw skłamałeś, później mnie obraziłeś, na koniec zrobileś z siebie głupka. Teraz odwracasz kota ogonem. Twoja standardowa procedura? Tak mi to wygląda.

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Monsanto w USA jest spalone. Stąd ta sprzedaż.

W Kalifornii Roundup będzie oznaczony jako „rakotwórczy”. Tymczasem agencja UE daje zielone światło na jego dalsze stosowanie.

https://xebola.wordpress.com/2017/03/18/w-kalifornii-roundup-bedzie-mial-metke-rakotworczy-tymczasem-agencja-ue-daje-zielone-swiatlo-na-jego-dalsze-stosowanie/

Bayer złożył ofertę zakupu Monsanto po 128$/akcję, oferta została przyjęta. Transakcja czeka na zatwierdzenie, bo podpada pod ustawy antymonopolowe (połączone firmy będą miały ok. 37% rynku). Nikt Monsanto nie wyrzucał ani nie wyrzuca, to kłamstwo, lub brednia (wybierz sobie).

Poza tym jeszcze raz powtórzę - swoimi urojeniami zaśmiecasz kolejny wątek.

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Monsanto w USA jest spalone. To nie ja jestem bezkrytycznym piewcą tego koncernu i nie pitolę, że zbawią świat.

Działalność tej firmy w UE powinna być zakazana. Podobnie, rzecz ma się z hodowlą łososia norweskiego według praktyk przedstawionych w filmie prze zemnie zamieszczonym.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Tyle wiesz co zjesz.

Cytat:

GMO TO ŚMIERĆ - Prof. dr hab. Jan Narkiewicz - Jodko

przypomnienie

Przesłany 14 sie 2011

UWAGA: Usuwam wszystkie komentarze promujące GMO, gdyż autorami są zbrodniarze lub idioci.

Sejm bezmyślnie, głównie głosami PO i PLS przegłosował tzw. "Ustawę o nasiennictwie". Mimo ostrzeżeń naukowców i zakazu w innych krajach w Polsce dojdzie do całkowitego zniszczenia naturalnego rolnictwa. W Indiach ok. 200,000 rolników popełniło samobójstwo gdyż nie mają plonów - właśnie na skutek stosowania nasion Monsanto.

http://www.naturalnews.com/030913_Monsanto_suicides.html

Fragmenty wykładu prof. dr hab. Jana Narkiewicza - Jodko, który miał miejsce podczas konferencji "Współczesny Frankeinstein kontra tysiące lat ewolucji".

Konferencja we Wrocławiu została zorganizowana przez Janusza Zagórskiego 17 kwietnia 2011r.

https://www.youtube.com/watch?v=T0nDwVf1Yg0

• 2 tygodnie później...

To ten major ORMO, szpicel SB, przez lata za socjalizmu uczący w Legionowie, WSNS przy KC PZPR i uczelniach wojskowych, szef propagandy i POP "Grunwaldu" i następca Tymińskiego w partii X?

Pogratulować autorytetów, pogratulować...

To ten major ORMO, szpicel SB, przez lata za socjalizmu uczący w Legionowie, WSNS przy KC PZPR i uczelniach wojskowych, szef propagandy i POP "Grunwaldu" i następca Tymińskiego w partii X?

Pogratulować autorytetów, pogratulować...

Przynajmniej ma coś do powiedzenia.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.