Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do techno i house'u do 8 tyś

Piejan

Rekomendowane odpowiedzi

Skusiłem się głównie dlatego, że mam możliwość odsłuchu i zakupu od znajomego - znajomego w bardzo atrakcyjnej cenie (2700zł) i podobno bardzo dobrym stanie. Może nawet dogadam się by na odsłuch wylądowały u mnie co byłoby rewelacyjne. Wszystko będzie w przyjacielskiej atmosferze więc nie ma mowy o ryzyku zostania oszukanym, które to istnieje dla mnie przy kupowaniu od nieznajomych - nie znam się na tyle dobrze by rzetelnie ocenić ich stan techniczny. Przekonało mnie też to co napisał Marek S.

"Plusem kupna tych kolumn jest to że są całkiem niezłą lokatą kapitału i masz gwarancje że będziesz mógł je odsprzedać za tyle samo lub nawet więcej jeśli Ci się nie spodobają."

W przypadku, w którym mi się nie spodobają nie będzie problemu ze zwrotem i to jest ta wygoda. Zakładając, że ich nie kupie będę próbował Kiplsch 280f z NAD 356 BEE.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Zdaje się, że mógłbym zrozumieć wasze hobby. :)

zdecydowanie model RP-280 od KLIPSCHA. Sam pogrywam trochę tech-housów i u kolegi pod piecem do kina domowego jak sobie odpaliliśmy parę płytek VALETINO KANZYANI, to dopiero zobaczyłem co to jest skuteczność KLIPSCHA vs. wszystko inne. Basu jest naprawdę ogrom, a sopran nie męczy uszu... wszystko jest tak jak być powinno. tak więc z autopsji polecam KLIPSCHA RP-280. Chyba nie ma już wyższego modelu, więc za około 5 tyś zł nie kupisz lepszych kolumn do takiej muzy jaką lubisz

zdecydowanie model RP-280 od KLIPSCHA. Sam pogrywam trochę tech-housów i u kolegi pod piecem do kina domowego jak sobie odpaliliśmy parę płytek VALETINO KANZYANI, to dopiero zobaczyłem co to jest skuteczność KLIPSCHA vs. wszystko inne. Basu jest naprawdę ogrom, a sopran nie męczy uszu... wszystko jest tak jak być powinno. tak więc z autopsji polecam KLIPSCHA RP-280. Chyba nie ma już wyższego modelu, więc za około 5 tyś zł nie kupisz lepszych kolumn do takiej muzy jaką lubisz

Za około 5tyś....nie no trochę przesadziłeś chyba ;) no chyba że tak po podwyżce stoją, jeszcze 1mc temu za 3600zł można było wyrwać je.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Za około 5tyś....nie no trochę przesadziłeś chyba ;) no chyba że tak po podwyżce stoją, jeszcze 1mc temu za 3600zł można było wyrwać je.

no nie wiem, jak z koleżką szukalismy zanim kupił, to ceny na półce około 2200- 2300 za sztukę, więc około 4,5 tyś w detalu. Rabatu nie szukaliśmy, ale może finalnie coś tam utargował jak kupował... wiem natomiast, że warto było wydać nawet tyle, bo przy elektonicznej muzie naprawdę wypadają rewela... nawet na jakimś koncercie ARMIN ONLY w 5.1 , pokój zachowywał się jak hala AHOY w rotterdamie ;P

no nie wiem, jak z koleżką szukalismy zanim kupił, to ceny na półce około 2200- 2300 za sztukę, więc około 4,5 tyś w detalu. Rabatu nie szukaliśmy, ale może finalnie coś tam utargował jak kupował... wiem natomiast, że warto było wydać nawet tyle, bo przy elektonicznej muzie naprawdę wypadają rewela... nawet na jakimś koncercie ARMIN ONLY w 5.1 , pokój zachowywał się jak hala AHOY w rotterdamie ;P

Podałem taką kwotę bo taką dostałem jak nowego setu szukałem, gdzie i tak MA Silver wygrały bo mi jednak 280F nie przypadły do gustu.

Głośno było o podwyżce 12%czy15% droższe teraz....i tak warto pytać się o rabat (internet/sklep stacjonarny)

Z drugiej strony to dobra okazja aby je sprzedać hehe :-P

Bali do 18m2 to w które silvery celować?

Z jakimi kolumnami je porownywales przed kupnem?

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Z drugiej strony to dobra okazja aby je sprzedać hehe :-P

Bali do 18m2 to w które silvery celować?

Z jakimi kolumnami je porownywales przed kupnem?

Szczerze to nie wiem. Nowe Silver2 to drogie no chyba gdyby jakaś okazja była, ja moje na na 4x4m2 testowałem w sypialni a kiedyś Dali Zensor1 na 35m2 ale one na podstawach były plus sub e12f pomagał i też fajnie to grało

Generalnie jak mamy miejsce małe kolumny na podstawkach ustawić a nie komodach itp. wszytko też zależy jak pokój zagracony mamy, do 18m2 to może takie coś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub

Ukryta Zawartość

Lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) no ale w tych ostatnich w cenie to już Silver2 można dostać czy Focal Aria.

Jak używane Silvery to poprzedni model lub Bronzy2 nowe ze wzgledu na przedni BR. Ja kupiłem set 5.0 i super rabat miałem i chciałem nowe a nie używane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne filmy. Ale mam wrażenie że bez suba te kolumienki najnormalniej do techno sie nie nadają. No a znowu dokupywać taki klocek.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Fajne filmy. Ale mam wrażenie że bez suba te kolumienki najnormalniej do techno sie nie nadają. No a znowu dokupywać taki klocek.

Tak generalnie w stereo Denon+Dali to troszkę słabo jak na moje ucho. Tu pokazałem iż małe kolumny dadzą radę zagrać na 35m2 (+sub)

To że mi MA się podoba to nie znaczy iż komuś też podejdą. Trzeba samemu posłuchać...MA Silver2 mają już 8" membranę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam dobrą cenę na silvery 2 gdyby ktoś był zainteresowany, ale polecam dobierać do nich delikatnie wzmacniacz. Żeby nie było za dużo góry.

Kliosch do muzyki elektronicznej przy fajnym wzmaki gra na prawdę bardzo dobrze.

Ciekawe czy autor już coś odsluchal ;-)?

Musimy być cierpliwi. Mi bardzio spodobały się B&W 602 S3 ale raczej używane. Chyba zabieram się na szukanie.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Zamierzam sprzedać swoje RP 250f, zakupić coś w cenie 3-5k, jakiś tam dużych wymagań nie mam, z przeznaczeniem do gier i muzyki. Muzyka to każdy podgatunek elektroniki, żadnej lupaniny, chodź może czasami ;-) lubię też posłuchać kosmicznych dźwięków z psychill, czyli musi być detal, przestrzeń i dobra scena oraz steteofonia, w grach też tego potrzebuje.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

A masz ich gdzie odsłuchać? Jak sprawdzić, bo jak koledzy piszą że nie z grzebanymi ciężko to powinna się włączyć lampka.

Sonic990 które Magnaty i które Monitor Audio?

Monitory Ma silver + silver 6 podłogówki oraz Magnaty 1003, nie nadają się do bitów. No chyba, że ktoś lubi techniawe na lekkim basiku. Studio 16 hertz będą idealne bo mają bardzo mocny, gruby, energetyczny bas.

obiektywnie o audio

Model 1003 jest świetny ! To albo ci nie siadł po prostu co jest możliwe albo nie na tym wzmacniaczu byk odsluch.

Mówisz pewnie a canto grand to tak zgadzam się.

Studio 16 Hertz to o jakim modelu mówisz? Bo nie napisałeś.

Model 1003 jest świetny ! To albo ci nie siadł po prostu co jest możliwe albo nie na tym wzmacniaczu byk odsluch.

Mówisz pewnie a canto grand to tak zgadzam się.

Ale nie do techniawy. Odpaliłem raz na 15 sekund w domu i wyłączyłem. Tyle, że ja w ogołe nie słucham takich gatunków.

Magnaty to bardzo niedoceniane monitory. Słabe przetworniki, nieaudiofilska firma ale grają za tą kasę całkiem zacnie. Tylko nie grają techna...

Studio 16 Hertz to o jakim modelu mówisz? Bo nie napisałeś.

Są ariesy na allegro. Canto Grandy również się nadają - wybitnie mocny bas.

obiektywnie o audio

Grand to jasne kolumny? Bo mi zależy żeby była jasność jak w zensor 3/7

Grand to jasne kolumny?

Canto Grand w wersji standard to nie są jasne kolumny. Jednak zupełnie inny sposób grania niż posiadane przez Ciebie kolumny Klipsch-a. Basu na pewno im nie brakuje, jednak pamiętaj, że to monitor więc zejścia jak w dobrej kolumnie podłogowej nie będzie. Generalnie świetne monitory.

Są ariesy na allegro.

Tylko trzeba je mieć czym napędzić :)

Tylko że zensory nie należą do jasnych kolumn

Może to nie było po prostu twoje granie. Ja słuchałem długo i różnych gatunków na 1003 i było dobrze. Chodź fakt przyznam. Ze jeśli ktoś nie lubi detali to powinien skierować uwagę gdzie indziej.

Produkty od modelu quantum 75 gdyby miał inne logo na kolumnie, nie będę mówił jakie to kosztowały by x1.5.

A dystrybutor już zadbał by aby się sprzedawały.

To dokładna odwrotność jasnego grania. Barwne, przyjemne ale i energetyczne z wykopem ale przez to wolne.

obiektywnie o audio

Tylko że zensory nie należą do jasnych kolumnMoże to nie było po prostu twoje granie. Ja słuchałem długo i różnych gatunków na 1003 i było dobrze. Chodź fakt przyznam. Ze jeśli ktoś nie lubi detali to powinien skierować uwagę gdzie indziej.

Produkty od modelu quantum 75 gdyby miał inne logo na kolumnie, nie będę mówił jakie to kosztowały by x1.5.

A dystrybutor już zadbał by aby się sprzedawały.

To przepraszam, wychodzi na to, że za mało wiem, mi się wydawało że są ciepło jasne, z powodu dużej ilości góry ;-)

Gdybym wiedział ile wiem teraz zapewne wybrałbym większą konstrukcje typu 260f i nie musiałbym teraz ponosić strat.

Nie wiedziałem, że można w salonie kupić w niższej cenie niż katalogowa, normalnie kosztowały 3.4k była cena promocyjna 2.5k do tego Ci sprzedawcy i stało się...

• 2 tygodnie później...

I co stoi coś w domu czy temat padł :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.