Skocz do zawartości
IGNORED

Ramię do Fonomastera

JOT-23

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, mam problem: muszę założyć nowy uchwyt na ciężarek do ramienia w Fonomasterze. Chciałem wyciągnąć SME ale chyba jest za mocno wklejone. Żadnymi narzędziami nie chcę działać, aby nie pokaleczyć SME. Doradźcie co zrobić. Nie mam już pomysłu a chciałbym to zrobić do niedzieli i zakończyć remont Fonomastera-76. Bez tego nowego uchwytu ani rusz. Zdjęcie do podglądu ze strzałką.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/132593-rami%C4%99-do-fonomastera/

Podgrzać mówisz? ja też takie myśli miałem. Mam opalarkę z 3 pozycjami grzania - to chyba ten najsłabszy nastawię i będę grzał. Ile tak trzeba minut? Cholera, nic tam się nie stopi w tym gnieździe?

Parę sekund na początek . Hi wiesz jak za komuny robili - nie wiem czy się coś nie stopi lub coś podobnego . Jak już robisz takie rZeczy przy tym ramieniu to wogóle wymień okablowanie rurki bo lata świetności mają dawno poza sobą . I bez pośpiechu :-)

Kable wymienić w rurce? Jakie tam zamontować? Podaj jakiś ciekawe? A jak to przeciągnąć? Chyba stary będę lutował do nowego i przeciągał po jednym, bo nie widzę innej drogi. Można tak?

Można tak , jeden po drugim ale dokładnie trza polutować by ładnie przechodziły . Jakie dać kable do środka to poszukaj na forum bo ja mało kiedy wymieniam .

Niedawno ktoś tu na forum polecał nawojowy o średnicy chyba 0,2 mm, ale musisz poszukać.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Od spodu to wygląda jak na zdjęciu. Widać przez otwór jakąś mosiężną rurkę w tej aluminiowej ramienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moltos, tak ja wiem jak to wygląda od spodu. Ramię jest przecież wyjęte z werku. Klej został usunięty z tego otworu i ruszałem tym gniazdem w lewo, w prawo i nic. Muszę przygrzać tak jak piszecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.