Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn Heco Music Style 900

NightRid3r

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając o wzmacniaczach Yamaha ciężko wywnioskować jak jest na prawdę. Mi potrzebny wzmacniacz głównie do muzyki techno, dance, dubstep, pop, hip-hop czyli musi dobrze grać basem. Póki co myślę nad onkyo a9050 za 1600zł, yamaha as501 za 1580zł i yamaha as701 za 2250zł. Tylko nie wiem czy ta ostatnia na pewno jest warta tej dopłaty...

Mam okazję kupić bardzo tanio prawie nowy wzmacniacz Denon PMA 720. Dużo ludzi poleca go jeśli ktoś lubi bas ale do kolumn Heco Music Style 500. I teraz pytanie czy ten wzmacniacz podoła na początek moim MS900? Czy będzie dużo lepiej niż na leciwej Diorze WS502? NAD C326BEE dysponuje taką samą mocą czyli 2x50W RMS przy 8Ohm i użytkownicy są zadowoleni z takiego połączenia, więc z Denonem teoretycznie powinno być podobnie ale nie wiem czy warto zawracać sobie nim głowę.

Da radę pma720ae napędzić Heco MS900, lepszy by był pma1500ae lub wyższy model. 720ae w rzeczywistości jest mocniejszy niż na papierze a Heco MS900 są 4ohmowe.

Jak okazja bo ceny znasz to bierz :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Kolega wyrzej Kapusta7 przez pewien okres czasu sluchal Heco MS900 na pma720 i jakos nie nazekal (dopuki nie wymienil pma 720 na pma1520). Wiec jak masz w dobrej cenie i odsprzedajac tak czy siak malo co stracisz wiec nie ma sensu sie zastanawiac.

Az strach sie przyznac na czym ja slucham swoje Heco ms1000... by mnie tu zywcem zjedli :)

Dużo ludzi poleca go jeśli ktoś lubi bas

Szczególnie po wciśnięciu loudness. Wali wtedy wysokim basem i brzmienie jest średnie. Wspomniany przez Ciebie wyżej Xindak A-06 jest dużo lepszy. Tylko nie wiem jak się zgra z Heco.

Absolutnie nie brał bym 720 do Heco 500 i 900. Bas będzie spory rozlazły i bardzo męczący.

I nie chodzi tu o to czy któs lubi bas czy nie. On nie ma odpowiedniej kontroli i dynamiki.

Z tańszych wzmacniaczy Pioneer A30 do tych kolumn jest zdecydowanie lepszy.

A z modeli tu wymienionych Yamaha AS701 na prawdę dobrze komponuje się z 900tkami.

Az strach sie przyznac na czym ja slucham swoje Heco ms1000... by mnie tu zywcem zjedli :)

Dlatego gdzieś pisałeś że grają jak 900tki o ile dobrze pamiętam. A ja znowu sprawdziłem to w sobotę i charakter jest ten sam ale to inne kolumny.

Dlatego gdzieś pisałeś że grają jak 900tki o ile dobrze pamiętam. A ja znowu sprawdziłem to w sobotę i charakter jest ten sam ale to inne kolumny.

Juz tlumacze.... bo jest nieporozumienie.

Nigdy nie porownywalem do 900 bo nie slyszalem tych kolumn.

Jak juz to porownywalem Celany 702 do music style 1000. No ale oczywiscie porownywanie bylo w tej samej salce "przenioslem kolumny do salki" i podlaczone do tej samej elektroniki Av marantza 7010 (tidal z pc i airplay) i po preoucie do Pma1500ae.

Wiec s4home cos pomyliles :))))

A dlaczego napisalem ze TERAZ strach sie przyznac. Poniewaz ostatnio dokupilem glosniki do 7.1.4 i pma1500ae ktory wczesniej napedzal ms1000 w salonie teraz sluzy jako koncowka mocy do 7.1.4 i napedza w. Salce celany 704. A ze nie mam drugiego wzmacniacza w domu to uzywam starego leciwego AV do zasilania ms1000.

Ms1000 w salonie sluza glownie jako Mebel niz cos do sluchania muzyki. Niestety w moim salonie nic nie zagra dobze wiec daruje sobie upgrade salonu.

To ja chyba pisałem o tym że 900 są podobne do 1000 przy tym samym wzmacniaczu :)

@Lolo2

To ja już się pogubiłem co Ty masz :) Heco MS900 i MS1000 czy Celany? Pamiętam że okazja ostatnio była i Heco kupiłeś :)

No ok czyli nie ma co wymyślać i szukać rozwiązania na chwilę. Póki co na pierwszym miejscu jest Yamaha A-S701, a na drugim bardziej ekonomiczna opcja Onkyo A-9050 i chyba już nic lepszego z nowych w tym przedziale cenowym się nie znajdzie.

To ja chyba pisałem o tym że 900 są podobne do 1000 przy tym samym wzmacniaczu :)

@Lolo2

To ja już się pogubiłem co Ty masz :) Heco MS900 i MS1000 czy Celany? Pamiętam że okazja ostatnio była i Heco kupiłeś :)

Zrobilem update posta. Mam MS1000 i Celany GT 702

Zrobilem update posta. Mam MS1000 i Celany GT 702

A no to teraz ok, nie wiem czemu cały czas myślałem że masz 900 i 1000 :)

Zbliża się czas na podjęcie decyzji. Używki nie wchodzą w grę. Moimi faworytami nadal jest Onkyo A-9050 i Yamaha A-S701 chociaż nie wiem czy ta druga opcja jest warta dopłaty 650zł. W moim zakresie cenowym jest jeszcze Pioneer A-50-K i Nad 356BEE ale te modele nie mają wbudowanego DAC, więc raczej nie będą lepsze.

• 2 tygodnie później...

Temat zamknięty. Kupiłem wzmacniacz Yamaha A-S701 w okazyjnej cenie 2250zł z polskiej dystrybucji na pełnej gwarancji. Jak na moje ucho idealnie zgrywa się z kolumnami Heco Music Style 900 i jestem w 1000% zadowolony z tego zestawu. Nie brakuje ani dołu ani góry ani też średnich tonów. Można powiedzieć, że odkrywam muzykę na nowo i słyszę dźwięki, których wcześniej nie słyszałem w tych samych utworach. Jakby się ktoś zastanawiał to z czystym sumieniem polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.