Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny życia

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, babatular napisał:

wydałeś 200tys zł na Arctico ?

nie, kupiłem sobie accordo essence za 58 tyś, stoją obok Sved, kiedy ty kupujesz swoje?

2 minuty temu, babatular napisał:

Nie rozumiem

OK

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

3 minuty temu, babatular napisał:

a kto to taki ?

przecież chwalileś się , że Tobie to 2-way wystarcza , nawet nawet o jakiejś magii wspominałeś ?

jak odszukam to Ci przypomnę , chyba , że juz sobie przypomniałeś?

Teraz, S0nic napisał:

nie, kupiłem sobie accordo essence za 58 tyś, stoją obok Sved, kiedy ty kupujesz swoje?

OK

Nie jestem zainteresowany żadnymi svedami

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Teraz, slawek.xm napisał:

przecież chwalileś się , że Tobie to 2-way wystarcza , nawet nawet o jakiejś magii wspominałeś ?

serio, ma monitory ? ?

1 minutę temu, babatular napisał:

Jako fan monitorów powinieneś ?

obiektywnie o audio

2 minuty temu, S0nic napisał:

kupiłem sobie accordo essence

bardzo dobry wybór w relacji jakość -cena

a możesz napisać z jakim wzmacniaczem Ci się zgrały?

2 minuty temu, S0nic napisał:

serio, ma monitory ? ?

tak

bardzo dobry wybór w relacji jakość -cena

a możesz napisać z jakim wzmacniaczem Ci się zgrały?

Przepraszam Sławek ale nie mogłem się powstrzymać. Oczywiście nie kupiłem tych kolumn, są fajne ale to nie moja zajawka ?
Za bardzo podoba mi się 15" na basie ?

obiektywnie o audio

Ah - czyli koneser i specjalista to było o mnie. Miło mi. Ale łechcecie moje ego. 

Tak - lubię układy 2-way.

"Na papierze" wydaje się że lepiej wypadną w odsłuchu układy 3-way,4-way, 5-way.  Potem przychodzi do odsłuchu i mój zmysł słuchu nie chce potwierdzić tego co jest "na papierze".  Tako to oto magia.........

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

3 minuty temu, babatular napisał:

Ah - czyli koneser i specjalista to było o mnie. Miło mi. Ale łechcecie moje ego. 

Tak - lubię układy 2-way.

"Na papierze" wydaje się że lepiej wypadną w odsłuchu układy 3-way,4-way, 5-way.  Potem przychodzi do odsłuchu i mój zmysł słuchu nie chce potwierdzić tego co jest "na papierze".  Tako to oto magia.........

Tak tłumacz sobie ?

Ale mnie rozbawiłeś, byłem pewny, że jak pieprzysz głupoty w co drugim temacie to masz jakieś ambitne kolumn a tutaj kicha ?

twoj zmysł ma już swoje lata

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

Teraz, S0nic napisał:

Przepraszam Sławek ale nie mogłem się powstrzymać. Oczywiście nie kupiłem tych kolumn, są fajne ale to nie moja zajawka ?
Za bardzo podoba mi się 15" na basie ?

15 cali na basie - ŁoŁ - już widzę ta adaptację akustyczną dla tego basowca. 

Kuchnia czy pokój przechodni ?

I już widzę tą kolumbrynę z tymi 15 calami - to jakiś "metkowiec" czy "made in imadło w piwnicy"

Teraz, S0nic napisał:

Tak tłumacz sobie ?

Ale mnie rozbawiłeś, byłem pewny, że jak pieprzysz głupoty w co drugim temacie to masz jakieś mega ambitne kolumn a tutaj kicha ?

twoj zmysł ma już swoje lata

akurat tak się składa że mam i 2 -way i 3-way

Ale zakładając że miałbym tylko 3-way to byłby Hi-End - a jak mam 2-way to kicha?????????? - DOBRE !!!

co za amatorzy !!!!

15 cali na basie - ŁoŁ - już widzę ta adaptację akustyczną dla tego basowca. 

Kuchnia czy pokój przechodni ?

I już widzę tą kolumbrynę z tymi 15 calami - to jakiś "metkowiec" czy "made in imadło w piwnicy"

nie wiem czy widzisz bo jesteś już stary ? ten sam problem co ze słuchem ?

obiektywnie o audio

Teraz, S0nic napisał:

ambitne kolumn

to dopiero jest dobre

AMBITNE KOLUMNY - o rany co to w ogóle jest ???

Co za za dyletanci

Ah - czyli koneser i specjalista to było o mnie. Miło mi. Ale łechcecie moje ego

Wiesz może i jesteś koneserem, subiektywnie każdy z nas ma prawo tak myśleć , ale specjalistą niestety nie jesteś ?

chciałbyś sprawiać na forum takie wrażenie i w sumie podziwiam Cię za to , że ten image skutecznie na forum lansujesz, głównie za pomocą bezkompromisowej prezentacji poglądów , ale za stary lis ze mnie bym sie na to nabrał ?

Wiesz może i jesteś koneserem, subiektywnie każdy z nas ma prawo tak myśleć , ale specjalistą niestety nie jesteś ?

ale to wy tak twierdzicie !!!

Macie problem ze zrozumieniem tego co sami piszecie a chcecie ze mną rozmawiać o JAKOŚCI w audio - wolne żarty

6 minut temu, babatular napisał:

ale to wy tak twierdzicie !!!

Macie problem ze zrozumieniem tego co sami piszecie a chcecie ze mną rozmawiać o JAKOŚCI w audio - wolne żarty

nigdy tak nie twierdziłem i nigdy tak nie napisałem mylisz mnie z kimś innym ?

6 minut temu, slawek.xm napisał:

nigdy tak nie twierdziłem i nigdy tak nie napisałem mylisz mnie z kimś innym ?

jak to !!!!!

Sławek .xm napisał w poście #1092

"Wiesz może i jesteś koneserem..."  "...podziwiam Cię za to"

Fakt - NIE JESTEM  specjalistą od zdechłych lampek, od szumiących, rysujących płyty gramofonów, od dsp, od pustych pokojów, od pilnika i koszulek termokurczliwych.......w tym zakresie nie jestem żadnym specjalistą

Edytowane przez babatular

Teraz, babatular napisał:

jak to !!!!!

Sławek .xm napisał w poście #1092

"Wiesz może i jesteś koneserem..."  "...podziwiam Cię za to"

powinieneś ubiegać się o posadę w tvpis ?

Baba uspokój się. Wszystko już nam wytlumaczyles. 2 way masz bo nie słyszysz, nie potrzebujesz dołu. Masz swój end i tego się trzymaj.

obiektywnie o audio

2 godziny temu, S0nic napisał:

Baba uspokój się. Wszystko już nam wytlumaczyles. 2 way masz bo nie słyszysz, nie potrzebujesz dołu. Masz swój end i tego się trzymaj.

a w 2-way nie ma "dołu" ????

ja jestem wyjątkowo spokojny, a że wy się spinacie to nic na to nie poradzę

Edytowane przez babatular

3 godziny temu, babatular napisał:

...wiem że nie jesteś nimi zainteresowany bo zbyt sobie cenisz swoje Audio Physic? 

4 minuty temu, Miroslav1 napisał:

...wiem że nie jesteś nimi zainteresowany bo zbyt sobie cenisz swoje Audio Physic? 

Miro

Witka.

Jak tam Jadisek i Wile ?

2 minuty temu, Miroslav1 napisał:

... wszystko  OK....a jak  AP?

Mają się dobrze. Górne rejestry AP  mają takie,  że Harbethy i za 100 lat nawet się do nich nie zbliżą na choćby milimetr. Bas rewelka - tutaj M40 to już w ogóle leżą i kwiczą. Średnica w moich AP jest ok ale to nie to co papier. O przestrzeni rozdzielczości przez sympatię do Ciebie nie wspomnę. 

No i twój Jadisek by przy moich AP wyzionął ducha.

1 minutę temu, piano napisał:

dowiem się jaki to model AP czy mam usnąć?

Dobranoc

AP to akurat Maciek miał trochę u siebie z Avanti i Cardeas włącznie. Zalecam ostrożność z tymi achami. Granie może być, ale zaden to wielki hajend, jeśli w tej kategorii bezwględnej mamy się poruszac. 

.., jedynie stare modele np. Cerubin i ostatecznie Kronos, moze Medea..

Godzinę temu, babatular napisał:

a w 2-way nie ma "dołu" ????

ja jestem wyjątkowo spokojny, a że wy się spinacie to nic na to nie poradzę

Nie ma ale ty o tym nie wiesz bo jesteś stary i nie słyszysz. Wszystko się wyjaśniło ?

obiektywnie o audio

16 minut temu, S0nic napisał:

Nie ma ale ty o tym nie wiesz bo jesteś stary i nie słyszysz. Wszystko się wyjaśniło ?

A to ciekawe - są 2way z 10calowymi głośnikami. Na nich nie ma dołu?

• Pokaż nowe odpowiedzi