Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz BR/CD/MP3 do RN602

ognisty_demon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moje zapytanie jest nastepujace, mam podpiete optykiem TV UHD 4K do ampli Yamaha RN602 i chcialbym miec mozliwosc odtwarzania plyt z muzyka i ew. B-R / DVD, zdaje sobie sprawe, ze to zestaw stereo a nie kino domowe niemniej czy zakup odtwarzacza BluRay Yamahy BD-477S bylby dobrym rozwiazaniem? Jezeli taka opcja jest ok, to drugie pytanie - jak najlepiej polaczyc odtwarzacz z amplitunerem tj na jakich zlaczach ? Zdaje sobie sprawe, ze plyty to archaizm niemniej mam do nich zbyt duzy sentyment by pozostac dozywotnio na Tidalu :)

https://www.audiostereo.pl/topic/133017-odtwarzacz-brcdmp3-do-rn602/

Też szukałem ostatnio, ale potrzebowałem RCA, bo ta Yamaha ma HDMI i tylko to.

Zresztą większość odtwarzaczy BR nie ma już RCA.

Znalazłem Pioneera 100 i jak dla mnie wystarczy, zarówno do plików, jak CD.

Wymaga jednak obsługi przez TV ( HDMI ) bo inaczej niemal niemożliwe jest

wyszukanie plików w drabinkach katalogów - nawet na pendrivie.

Podłączenie oczywiście RCA, bo kabel pewnie sobie dobierzesz, albo

sam popełnisz ( jak ja ), mając nawet byle jakie wtyki.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzień dobry.

Moim zdaniem dobrze sprawdzi się jeden z modeli odtwarzaczy marki Pioneer. Już model Pioneer BDP-100 (https://www.q21.pl/pioneer-bdp-100.html) będzie odpowiednią opcją. W takim przypadku kablem HDMI podłączasz odtwarzacz z telewizorem, natomiast do amplitunera prowadzisz dźwięk cyfrowo kablem koaxialnym lub optycznym. Dzięki takiemu połączeniu wykorzystasz wbudowany przetwornik w amplitunerze, co zagwarantuje wysoką jakość dźwięku.

W przypadku pytań służę pomocą, zapraszam jednak serdecznie do skorzystania z naszej oferty.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.