Skocz do zawartości
IGNORED

Naim i NAD i kolumny

Rockman88

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie chciałbym posłuchać dwóch zestawów Naim cd5si + Naim Nait 5Si Oraz NAD C568 + NAD C375 BEE. Pytanie o kolumny do 9000zl. Najlepiej kolumny podłogowe do 22m2. Słucham głównie rocka z lat 70-80-90, ale także sięgam po muzykę klasyczna. Brzmieniu zależy mi wbrew muzyce rockowej na szczegółowej, naturalnej średnicy, No i dynamika.

https://www.audiostereo.pl/topic/133140-naim-i-nad-i-kolumny/

Do Naima - Focal Aria 926, 936, 948. Do Twojego metrażu producent poleca 926. Mam właśnie takie na 23m2 i jest ok. Ale 948 na pewno jest lepszą konstrukcją. Do NADa z autopsji mogę polecić Ci Acoustic Energy. Ja miałem model Neo 3. Ale polcano też Radiance.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Rzuć okiem a najlepiej uchem na CM8 S2 od Bowers&Wilkins. Szczegółowa średnica, głośnik wysokotonowy fajnie oddaje charakter blach. Trochę bym się obawiał ,że będzie za dużo basu w tak niewielkim pomieszczeniu.

Takie zestawienie czyli B&W CM8 i NADC375 możesz odsłuchać w salonach naszej sieci.

Monitorów nie przewidujesz?

http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-wolnostojace/cm8-s2.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Co do b&w obawiam się, ze może być ostra góra. Słuchałem kiedyś b&w cm1 i góra była męcząca. Chyba ze model cm8 gra inaczej? Fajnie by było, aby wokale męskie i damskie były fajnie pokazane, z barwa głosu, gdzie głos f.mercurego a głos stinga był wyraźnie zróżnicowany, pełen życia, naturalny.

Co do innych propozycji, wpisze je na listę :)

Tannoy Revolution dc6t lub Precision 6.2 gdzie średnica czaruje przy swojej naturalności No i pięknie są pokazane wokale.

Ew posłuchaj jeszcze Marantz z serii 8005 lub wybierz 14s1 wzmacniacz i 8005 jako źródło.

• Moderatorzy

AA Hyperion IV lub rhea

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Miałem okazje posłuchać tego zestawu Naima i brzmi świetnie. Słuchałem również zestawu Naim cd5xs i Naim nait xs2 i różnice w cenie sa duże bo kosztuje dwukrotnie więcej, w brzmieniu tez jest różnica ale nie na tyle aby przepłacać tak dużo. Posłuchaj Naima bo to dobry zestaw. A Naim i Tannoy to dobre połączenie, przynajmniej posłuchaj i zobaczysz czy warto

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.