Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz blueray

pawel7318

Rekomendowane odpowiedzi

A które z nich warto obejrzeć? Mam na myśli które ktoś oglądał i się podobało.

3D owszem ale na projektorze. Zupełnie inne oglądanie. Miałem dwa telewizory 3D i jak był w wypożyczalni film do wyboru to zawsze wybierałem 2D. Raz spróbowałem 3D i mnie nie porwało. Jak kupiłem projektor to zacząłem kupować filmy 3D. Często lubię sięgać jeszcze raz do filmów które już raz obejrzałem w 2D i mi się podobały. 3D to zawsze jakiś powód żeby jeszcze raz obejrzeć ten sam film.

w 2015 była jeszcze jedna pozycja Jurassic World, jakoś rok mi umknął. Podane lata to największy boom 3D. Kolejne lata to kolejne filmy rzecz jasna, tylko, że jest ich mało i z teych mało, naprawdę nie za bardzo jest w czym wybierać. Film oprócz efektów musi jeszcze mieć treść. Wojownicze żółwie Ninja-wyjście z cienia , X-men, Superman, czy inne many mnie nie porywają, za to na pewno świetnie prezentują efekty w 3D i zachwycą miłośników tego typu fantasy, czy bajek :Alicja w krainie czarów-po drugiej stronie lustra

Przy okazji zerknij na znany portal aukcyjny i sam zobacz ile jest ofert filmów 3D. Na prawie 65 tysięcy płyt BR i 330 tysiecy DVD jest ok 5 tysięcy w obu formatach razem wziętych filmów w wersji 3D. Tytuły rzecz jasna są powtarzalne. Do tego ile z nich jest nakręconych w technice 3D, a ile w2D i "przerobione". A to już inna bajka.

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

w 2015 była jeszcze jedna pozycja Jurassic World, jakoś rok mi umknął. Podane lata to największy boom 3D. Kolejne lata to kolejne filmy rzecz jasna, tylko, że jest ich mało i z teych mało, naprawdę nie za bardzo jest w czym wybierać. Film oprócz efektów musi jeszcze mieć treść. Wojownicze żółwie Ninja-wyjście z cienia , X-men, Superman, czy inne many mnie nie porywają, za to na pewno świetnie prezentują efekty w 3D i zachwycą miłośników tego typu fantasy, czy bajek :Alicja w krainie czarów-po drugiej stronie lustra

Przy okazji zerknij na znany portal aukcyjny i sam zobacz ile jest ofert filmów 3D. Na prawie 65 tysięcy płyt BR i 330 tysiecy DVD jest ok 5 tysięcy w obu formatach razem wziętych filmów w wersji 3D. Tytuły rzecz jasna są powtarzalne. Do tego ile z nich jest nakręconych w technice 3D, a ile w2D i "przerobione". A to już inna bajka.

...teraz 99% filmów to denna treść, tylko efekty... przecież 3D oglądamy dla efektów, po to wymyślono ten bajer...nikt "Lalki" w 3D nie będzie oglądał. :) ;)

Nie trzeba nikomu udowadniać ,że 3D jest niefajne. to jest po prostu kwestia preferencji.

Ale na pewno 3D smakuje dużo lepiej na projektorze niż TV. Doskonale znam temat bo przesiadłem się z 65"(TV) na 110"(PJ)...

Kwestia wielkości obrazu jest tu kluczową sprawą ,a także okulary aktywne , które dają pełny obraz FullHd w przeciwieństwie do technologi pasywnej.

O preferencjach czyli gustach się nie rozmawia bo każdy ma inne, chociaż wielu ma podobne. Nie ma co udowadniać swojej racji że coś jest "niehalo".... :) ;)

Sprawa następna filmów 3D nie oglądamy ciągle tylko traktujemy to jako odskocznie od 2D. 2D to podstawowy "środek przekazu" a 3D to taki miły dodatek do 2D. Ja jestem jak najbardziej na "TAK" dla tej technologii, ale oczywiście nie jest ona bez wad....

Pozatym 3D w TV typu 32 cale to pomyłka.... a później czytamy wpisy takiego delikwenta, że 3D jest do bani...i delikwent ma racje tylko nie do końca, bo 3D nie jest do bani tylko do bani jest forma oglądania tego 3D (TV 32 cale i np.pasywne okulary) jaką wybrał...

Nie zapomniałem. ... ale czy są filmy 3D 4K....?

No właśnie zdaje się, że filmy 1080p 3D na matrycy 4k generują rzeczywiste 1080p? Chodzi właśnie o matrycę, a nie nośnik.

TV 32 cale i np.pasywne okulary

Akurat przy 32 calach to czy jest to pełne fullHD czy jego połowa - będzie miało mniejsze znaczenie, bo i tak - tak jak piszesz - efekty będą po prostu bardzo mocno biedne, a na rozdzielczości i tak profitów będzie niewiele o ile w ogóle.

Z całej listy z postu #60 interesowałoby mnie 4-5 filmów. To jest jeden z powodów, z których szkoda mi zachodu na tę technologię. ;)

Filmy 3d składają się z dwóch obrazów FHD. Do tej pory telewizory aktywne były w stanie wyświetlić oba te obrazy. Pasywne wyświetlały dwa obrazy po 720p.

Przy matrycy 4k jest wystarczająco pikseli aby pasywnie wyświetlić oba obrazy FHD, bez straty.

To jest ta różnica, że wcześniej na pasywnym 3D robił się z filmu 1080p 3d, film 720p tak naprawdę.

Niestety długo tym fajnym 3d na pasywnym 4k się nie nacieszyliśmy, bo wogole przestali robić 3d.

Ja w tv z 2015 jeszcze takie mam.

Filmy 3d składają się z dwóch obrazów FHD. Do tej pory telewizory aktywne były w stanie wyświetlić oba te obrazy. Pasywne wyświetlały dwa obrazy po 720p.

Przy matrycy 4k jest wystarczająco pikseli aby pasywnie wyświetlić oba obrazy FHD, bez straty.

To jest ta różnica, że wcześniej na pasywnym 3D robił się z filmu 1080p 3d, film 720p tak naprawdę.

Niestety długo tym fajnym 3d na pasywnym 4k się nie nacieszyliśmy, bo wogole przestali robić 3d.

Ja w tv z 2015 jeszcze takie mam.

Nie chce się kłócić ale chyba coś pokręciłeś. .. wydaje mi się że musi być format natywny (plyta)4k3d aby matryca tv4K i okulary pasywne miały co zdegradowanć do FHd.... bo problemem są okulary pasywne nie matryca TV... i jeszcze jedno przy pasywnym 3d pierwszy plan jest Fullhd a drugi HD...

Dowiedzmy się na 100% i dopiero polemizujmy... bo Ty masz swoją teorię a ja swoją... :) ;)

Na pewno któryś z Nas ma rację. .. :) ;)

Napewno nie są problemem okulary pasywne. Tylko matryca 1080p była problemem.

Okulary pasywne, to zwykłe spolaryzowane soczewki. Zobaczysz przez nie to, co pokaże matryca, same w sobie nie mają na to wpływu, co przed nimi umieścisz.

• 1 miesiąc później...

Ja mam pytanie do tego Panasonika bo z całej 4 podanej przez ciebie jest najtańszy.

Odgrzeje kotleta ;)

Mam te DVD Panasonica 460 , jakosciowo jest super ,ale .... jest wolny i potrafi sie zawiesic. I to dosyc czesto . Trzeba miec do niego cierpliwosc.

Na pasywnym 3D z filmu 1080p 3d, mamy film 540p (połowa linii).

Teoretycznie więc rozdzielczość gorsza niż DVD.

Tylko, że nie ma to nic wspólnego z realnym odbiorem.

3D top to pasywny system na matrycach 4k i nic tego nie zmieni nigdy.

Dyskomfort aktywnego 3D jest nieakceptowalny.

Najbardziej szkoda dzieci, bo się nie chcą przyznać, że oczy bolą.

Projektory grają pasywnym 3D.

Kilka lat temu kupiłem Panasa BDT500 - powodem wyboru było podwójne wyjście HDMI - dzięki temu obraz i dźwięk są przesyłane oddzielnie oraz dobry układ Audio - skoro służy to też do słuchania muzy to powinno tez mieć dobry dźwięk.

Jest szybki cichy działa niezawodnie i ładnie się prezentuje.

Z wad to nie podoba mi się multimedialność i wyświetlacz - za mało pokazuje.

USB pod klapką wymusza trzymania otwartej ścianki panelu kiedy odtwarzam z dysku.

Niemniej mi to służy głównie do odtwarzania koncertów DVD/BR priorytetem była jakość obrazu/dźwięku reszta drugorzędna więc te wady dla mnie nie są kluczowe.

Dziś jako "Staroć" ma atrakcyjna cenę więc warto się nim zainteresować.

Kilka lat temu kupiłem Panasa BDT500 - powodem wyboru było podwójne wyjście HDMI - dzięki temu obraz i dźwięk są przesyłane oddzielnie oraz dobry układ Audio - skoro służy to też do słuchania muzy to powinno tez mieć dobry dźwięk.

Jest szybki cichy działa niezawodnie i ładnie się prezentuje.

Z wad to nie podoba mi się multimedialność i wyświetlacz - za mało pokazuje.

USB pod klapką wymusza trzymania otwartej ścianki panelu kiedy odtwarzam z dysku.

Niemniej mi to służy głównie do odtwarzania koncertów DVD/BR priorytetem była jakość obrazu/dźwięku reszta drugorzędna więc te wady dla mnie nie są kluczowe.

Dziś jako "Staroć" ma atrakcyjna cenę więc warto się nim zainteresować.

Mnie w tym panasie delikatnie przeszkadzają dwie rzeczy...A mianowicie: bardzo wolno chodząca aplikacja Netflix .... i gdy odtwarza filmy z twardego to dociągane napisy są na takim delikatnym niebieskim tle i troszkę są za małe...chyba że coś można z tym zrobić w ustawieniach, ale ja nie znalazłem. ...
  • 2 tygodnie później...

Funkcje sieciowe tego BR to dla mnie ciemna magia kiedyś podłaczyłem do niego starego Galaxy S2 po wi fi direct i grał a nowszych modeli jak S5 czy Note 4 nie mogę podłączyć tzn. niby jest połaczenie ale odtwarzać nic nie się nie da. DLNA nie potrafię obsłużyć niemniej nie mam takich potrzeb.

Szybkość aplikacji by mi nie przeszkadzała ale brak youtube to poważny minus.

Jedyne co odtwarzam to płyty lub pokaz slajdów czyli zdjęcia z karty SD (ewentualnie filmy z aparatu cyfrowego) lub dysku USB czasem muzykę flac z dysku.

Obsługa aplikacji jest męcząca wpisywanie z pilota niewygodne myślę że wygodniej takie rzeczy robić po prostu z komputera.

Odtwarzacz ma za zadanie odtwarzać płyty i tego się trzymam. Uzbierałem już sporą kolekcję płyt muzycznych DVD i BR więc od odtwarzacza oczekuję aby emitował przede wszystkim przyzwoity dźwięk - obraz IMO wszystkie playery generują podobny a jeśli nie można go modyfikować nastawami.

Fajnym gadżetem jest symulacja lampowych brzmień (6 nastaw) - na niektórych płytach to się sprawdza.

Byłoby po prostu lepiej gdyby to był tylko odtwarzacz bez tych aplikacji sieci i innych bzdur które podnoszą cene a nie kazdemu są potrzebne.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Panowie, małe pytanie. Czy jest możliwość dodania napisów do filmu w 4k uhd??? Chodzi mi np o film Thor:Ragnarok w pl nie ma go w 4k, a ja kupiłem go w DE i nie ma polskich napisów. Jeżeli można to poprzez jaki odtwarzacz??? Ja mam xbox-a one s ale zastanawiam się nad kupnem playera. A tu w niemczech wychodzi więcej filmów w 4k niż u nas to raz a dwa jest taniej...

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Podobno w Oppo jest taka specjalna opcja, ale też nie chce mi się wierzyć że gdzieś takie napisy udostępniają. Prościej ściągnąć MKV z napisami.

A gdzie takie MKV ściągne? , to raz a dwa ile to kosztuje? , czy przez x-a da radę to ściągnąć? , nie mam PC by cokolwiek ściągać to raz a dwa w niemczech jest zabronione piractwo... no chyba że płacimy za to. A MKV to jest też 4K uhd ??

Pytam bo świat komputerów i te wszystkie rzeczy z nim związane to czarna magia. Od małego jadę na konsolach a internet z telefonu...

Tu napisane jak zrobić aby w Oppo 203 były napisy do filmów UHD 4K:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisy chociażby tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Płytę UHD można kupić gdziekolwiek za granicą legalnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na 99%.

Najlepiej zapytać kogoś kto używa tego oppo.

Podpowiem, Szewi w temacie projektor Epson tw9300, na sąsiednim forum, napewno Ci odpowie.

Tu też On jest, jako MartyMcfly czy coś.

Tylko ten oppo ma taką opcję, żeby napisy do płyt dodawać.

Nie wiem o co Ci chodzi.

Może pisz jaśniej....

Jeśli chodzi o porównanie netflixa do blu-ray, to jak chcę wykorzystać swój system audio, to oczywiście że 1 film lepszy niż tysiące.

Bo żaden z tych tysięcy nie ma takiej ścieżki dźwiękowej.

Zresztą bitrate na Netflix ma się nijak do bitrate obrazu z płyty.

Na rynku jest miejsce na oba te źródła i jest klientów dość na oba.

One się raczej uzupełnią, nie konkurują ze sobą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.