Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze Oledy LG z serii C7 - które są w stanie zastąpić każdy telewizor dotychczas wyprodukowany !

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze Oledy LG z serii C7 - które są w stanie zastąpić każdy telewizor dotychczas wyprodukowany .

19029351_1417913718270415_8774142966687126641_n.jpg?oh=533b3184ad3ccaf7bfba72c873bcee9e&oe=59E41321

Czyli może zastąpić telewizor z technologią:

- Quantum Dot,

- może zastąpić dowolną plazmę - w tym również plazmę Pioneera,

- może zastąpić po ostatnich zmianach telewizor LCD

- a wreszcie może być samym sobą - czyli najlepszym OLED TV w historii.

Ale może też jako jedyny telewizor zastąpić wszystkie technologie razem wzięte.

Czym się różni Oled 2017 od Oled TV 2016:

lg-oled-c7.jpg

Poza niektórymi różnicami stylistycznymi modele 2017 oferują następujące ulepszenia w stosunku do wersji 2016:

- Są o 25 procent jaśniejsze .

- O 2 procent mają lepsze pokrycie kolorem DCI / P3 (od 97 do 99 procent)

- Są kompatybilne z formatami Technicolor i HLG HDR

- Tryb "Active HDR"

- Tryb obrazu Technicolor

- Mają dźwięk Dolby Atmos

Przewaga technologii HDR Dolby Vision to rozwiązane nazwane Display Mapper (Inteligent Mapping Engine). Każdy piksel obrazu HDR Dolby Vision posiada dokładnie określoną jasność, pakiet dynamicznych metadanych oraz informacje o używanym ekranie. Inteligent Mapping Engine używając specjalnych algorytmów dostosowuje wyświetlany obraz do danego telewizora po to, by zaprezentować treści zgodnie z intencjami twórców i wykorzystać cały potencjał urządzenia – co w przypadku matrycy OLED jest niezwykle istotne.

19029185_1417913744937079_7116945066846147987_n.jpg?oh=9c277748aee3861a979589a368ae92ea&oe=59AA15CA

To właśnie panel 10 Bit - pozwala oglądać 1073741824 kolorów.

Bezpieczeństwo.

Na koniec coś o czym się głośno nie mówi, a jest to bardzo ważna strona w dzisiejszych czasach bezpiecznego korzystania z telewizora.

CC-Certification-with-OLED-TV-E71.jpg

Telewizory serii C7 oparte na webOS 3,5 otrzymały prestiżowy certyfikat CC International Security, świadczący o jego zdolności do zapewnienia najwyższej ochrony prywatności. Uznanie tym ważniejsze, że pojawia się w czasie, gdy konsumenci są coraz bardziej zaniepokojeni możliwością naruszenia poufności na urządzeniach połączonych z Internetem.

Podsumowaniem niech będzie ocena, taka sama jak nasza, że Oledy 2017 nie ważne od ceny i nie ważne od serii - nie różnią się między sobą jakością obrazu.

Ciagle maja WRGB. Ciagle gubia detale w czerniach. Ciagle domyslnie sa fatalnie skalibrowane. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Detale w czerniach !!! Biust MM.

Tylko jeden taki film: "Pół Żartem Pół Serio".

Taka prawda, że w kinie kolorowym odcienie Black-White zupełnie się nie liczą.

Kiedyś za "wicia" dostałem bana ..

Kiedyś za "wicia" dostałem bana ..

no to uważaj.

Twierdzę że ekrany w których można się przeglądnąć są złe, całe otoczenie pokoju widać jak na dłoni gdy są ciemne sceny więc jeżeli ma to być telewizor który jest number 1 to musi mieć ekran matowy.

Nie zgadzam sie z tym. Ekran matowy ogranicza kolory, czern etc. Ekran satynowy jest najlepszy wg. mnie. Co nie znaczy ze lubie te OLED. Maja ciagle te same bolaczki. Sony i Panasonic wyciska z nich wiecej, niweluje te wady, ale zyczy sobie za to znacznie wiecej. Dlatego kupilem LCD-LED. Za 5/6 lat pomysle nad OLED'em.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mnie też na matowych kolory wydają się lekko przytłumione. W każdym razie nie są takie same jak na błyszczących matrycach.

Ja bym poradził tak: jak ktoś ogląda tv głównie po zmroku lub w pomieszczeniu gdzie światło dzienne można ograniczyć to brać błyszczący, jeśli pomieszczenie jest mocno doświetlone to tylko matowy.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Wynika to z samej konstrukcji oraz tego jak to wszystko odbija swiatlo. Mamy trzy rodzaje matowa, blyszczaca, satynowa. Satynowa w kwestii refleksow jest czyms pomiedzy, plus zachowuje wszystkie dobra blyszczacej - czyli kontrast/kolory.

Poszperaj w google, jest mnostwo artykulow.

Detali w czerniach nie odratujesz. ;)

DawidM, wyobraź sobie że ja i Ty jesteśmy jakimiś mikrobami i oglądamy w przekroju szybę telewizora.

W szybie z połyskiem widzimy jak te małe kuleczki (fotony) emitowane przez polimer "lecą" w powietrzu "wchodząc" w szybę, "wylatują" z niej po drugiej stronie w tym samym kierunku w którym wleciały. Teraz oglądamy szybę matową, widać wlatujące fotony a po drugiej stronie te same fotony wylatują lecz już nie w tym samym kierunku w którym wleciały ponieważ szyba od strony widza ma nierówności. Jakim cudem do jasnej anielki piszesz o kolorach "wypranych"? - kuriozum, a jeśli chodzi o czerń to kuriozum do sześcianu.

Matowy panel ma polaryzator ktory zmniejsza intensywnosc odbijanego światla, ale kosztem tego jest mniejszy kontrast i jaskrawosc obrazu - kolory. ;)

Przejzyj sobie najlepsze chocby najlepsze monitory, oraz dlaczego przy przechodzeniu z CRT na LCD (dawno temu) - glownie matowe tak wielu potem klnelo.

Wszystko kwestia gustu. Myslisz ze dlaczego Mac'i maja tak fajne kolory, myslisz ze to sama matryca, nie to rowniez zasluga tego ze sa full glare z powloka antyrefleks, cos ala ekran satynowy - choc nie do konca.

Matowy panel ma polaryzator ktory zmniejsza intensywnosc odbijanego światla, ale kosztem tego jest mniejszy kontrast i jaskrawosc obrazu

chodzi o matową folie a nie o polaryzator.

siedzę przed matowym ekranem i żadne dziadostwo z zewnątrz nie odbija się od niego i jest git, nie tak dawno korzystałem z laptopa (u kogoś) z połyskiem - porażka, i tyle Dawid w temacie, nie musisz odpowiadać kropka.

Ano tyle w temacie. Ty wolisz mat, ja wole ekran z Imaca czy te z topowych TV z satynowym ekranem.

Dobrze ze obeszlo sie bez obelg, obecnie coraz trudniej o to. Kropa.

Dobrze ze obeszlo sie bez obelg, obecnie coraz trudniej o to. Kropa.

eeee no mielibyśmy obrzucać się obelgami w tak błahych sprawach, pozdrowionka :)

Ano tyle w temacie. Ty wolisz mat, ja wole ekran z Imaca czy te z topowych TV z satynowym ekranem.

nie chodzi o to co kto lubi tylko o to co lepiej się prezentuje, więc telewizor który odbija wszystko jak w lustrze jest złym telewizorem.

Wlasnie jestem po seansie "Patriots Day" w HDR. Sam film swietny, za to wykonanie. Wszystko oglada sie z duzo wiekszym realizmem. Zycze kazdemu by tego doswiadczyl na jak najlepszym ekranie. Moj Soniak srednio ma 700 nitow w HDR, i to jak dla mnie w zupelnosci wystarcza. Choc najlepszy tv do HDR jakim jest DX900 ktory ma srednio ponad 1000 nitow, musi robic jeszcze wieksze wrazenie! Pozdrowienia. Ekrany satynowe to nie jest lustro. :)

Bez urazy ale lcd z hdr jaki by nie był to i tak będzie bardzo mocno upośledzony efektem halo..nie ma innej możliwości..kolega ma dx900 i właśnie jak mówi że w hdr denerwują go jak on to nazwał...,, duszki,, do okoła jasnych obiektów .. Ja jego tv jeszcze nie widziałem

Nie wiem o czym on mowi. DX900 to jeden z najlepszych TV w ogole. Najlepszy TV do HDR jaki powstal, minimalnie, tuz za nim ZD9 od Sony. Efekt halo tam prawie w ogole nie istnieje. U mnie podczas seansu zauwazylem je moze z dwa razy (a mam tylko 32 strefy, co jest i tak najwieksza iloscia jak na EDGE LED) do tego gleboka, niemal OLED'owa czern. Za TV mialem wlaczone zrodlo swiatla - LED'y.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.