Skocz do zawartości
IGNORED

Wydania cd i winylowe

fanM

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mase winyli, uzywam spotify do odkrywania nowych rzeczy, mam CD

ja mam tylko CD i troche vinyli

ale vinyle tylko te które nie doczekały sie reedycji na CD

plików nie słucham

vinyli tez coraz mniej - może przyczyna jest mało koszerny gramofon - fonica made in PL :)

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Huberto1984 gram na 2 systemach na jednym mam 2 pary kolumn starych samorobek wraz ze wzmacniaczem polkat gama 08.A na drugim tez 2 pary kolumn czyli bodajze jest to kenwood ls204A Vintage i heco visonik vl700 Vintage podlaczone do wzmacniacza rft niemieckiego.Pozdrawiam chcialem jeszcze dodac ze przepraszam za bledy i brak polskich liter ale pisze na szubko ze smartfona JESZCZE RAZ SERDECZNIE POZDRAWIAM

Billy mam nadzieje ze nie wysmiewasz starych polskich produkcji poniewaz byly niezawodne jak moj wzmacniacz Polkat gama 08.Pozdrawiam

Billy mam nadzieje ze nie wysmiewasz starych polskich produkcji

nie wiem co uwazasz za "stare"

polskich płyt mam bardzo dużo lady pank , maanam . perfec, republika , kombi - stoją u mnie na półce

niektóre niestety nie doczekały sie reedycji - to jest chyba jedyny powod iż posiadam vinyla - nie jestem "analogowcem" - mam te płyty bo nie ma innej wersji - jak sie pojawi to na pewno zamienie na cyfrowa - ale na pliki juz chyba nie przejde

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Co do winyli - też tylko starocie - Blue Light Pilot Laboratorium, Bez grawitacji Sygitowicz, Sno-powiązałka Voo Voo

Plus jeszcze jakieś single.

"1" Perfectu też u mnie na winylu, bo dopiero niedawno wydali wznowienie CD.

Przejadły mi się te drobiazgowe zabiegi wokół słuchania - trochę mnie męczą, poza tym i realizacja mało angażująca.

W 3 wersjach - kaseta, LP i CD to tylko Brygada Kryzys u mnie - ale to miks cokolwiek eksperymentalny, nie rozrywkowy - też sobie leży - może raz na rok mam na to ochotę.

Zastrzegam, że powrót do LP możliwy, ale nie za te ceny, jakie są obecnie - powyżej stówki to przesada.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

kiedy wytłoczą na cd exodus - supernowa ?

nie moge sie doczekac :>

:P

Bo w winylu nigdy nie chodziło o to aby było wygodnie [...] Jednak polecam, nabiera sie wiekszego szacunku do muzyki chociazby dlatego, że kładąc płyte pod igłę najczesciej jednak słuchasz całej, a nie jeden utwór i klik coś innego.

Wszystko to rozumiem i podobnie czuje. Z plytami mialem stycznosc jako dziecko ale w tym czasie gramofon byl jaki byl.

Przez rok mieszkalem za granica gdzie plyty CD byly relatywnie tanie - co weekend odwiedzalismy sklepy muzyczne i polowalismy na okazje. Przesluchiwalismy je od deski do deski z ksiazeczka w reku a w niedziele czesc z nich wymienialismy na inne (sklep bez problemu przyjmowal zwroty a zawsze i tak wychodzilismy z wieksza ich iloscia ale juz takich, co do ktorych bylismy pewni). Wtedy jednak do odsluchu mielismy niedroga mini-wierze.

Dalej weszlo kino domowe na bazie najtanszego na rynku ampli yamahy, para podstawkowych glosnikow i mysla, ze kiedys jak juz bedziemy mieszkac na swoim to one poleca na tyl a z przodu stana konkretne kolumny. Sen sie ziscil i tak stalem sie posiadaczem klipsch-rp260f i anthem mrx-310. Wszystko sie rozchodzi naturalnie o budzet i priorytety jego zagospodarowania. Jak dla mnie to najlepszy zestaw jakim mialem sie okazje cieszyc i plan jest, ze zostanie ze nami na dluzej. Nie oznacza to mysle definitywnie konca drogi ze sprzetem audio ale juz teraz pojawil sie problem ze zrodlem dzwieku. Myslalem, ze subskrybcja Spotify zalatwi wszystko (tymczasowo uzywam do odtwarzania komputera podlaczonego po hdmi) ale okazuje sie, ze to nie takie proste.

Czuje mocne rozczarowanie, ze w dzisiejszych czasach majac do dyspozycji szybkie lacza, pojemne dyski i znane od lat bezstratne, cyfrowe formaty zapisu dzwieku nie mozna wygodnie (i legalnie) po nie siegnac.

nie mozna wygodnie (i legalnie) po nie siegnac

Co masz na myśli, bo nie do końca zrozumiałem, przecież są serwisy streamingowe o których nawet wspomniałeś. Stała opłata i jest legalny dostep do muzyki. Spotify jest dla mnie pomocny bo jednak algorytmy podowiadajac działa naprawde dobrze. Mam w domu chromcast audio, podpiałem go toslinkiem do dobrego DAC-a i brzmi to naprawde dobrze.

Co masz na myśli, bo nie do końca zrozumiałem, przecież są serwisy streamingowe o których nawet wspomniałeś. Stała opłata i jest legalny dostep do muzyki. Spotify jest dla mnie pomocny bo jednak algorytmy podowiadajac działa naprawde dobrze. Mam w domu chromcast audio, podpiałem go toslinkiem do dobrego DAC-a i brzmi to naprawde dobrze.

Mam subskrybcje na Spotify ale okazuje sie, ze w ujeciu Loudness-War/DR moze byc miejscami bieda. Na razie na przykladzie pierwszego sprawdzonego (Roxette - Listen to your heart) Spotify poleglo. Zwyczajnie oferuja tylko re-master'owana wersje. Wiem, ze jeden utwor jeszcze nie przesadza no ale...

kiedy wytłoczą na cd exodus - supernowa ?

nie moge sie doczekac :>

:P

Przecież wyszło to na CD:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Mam subskrybcje na Spotify ale okazuje sie, ze w ujeciu Loudness-War/DR moze byc miejscami bieda. Na razie na przykladzie pierwszego sprawdzonego (Roxette - Listen to your heart) Spotify poleglo. Zwyczajnie oferuja tylko re-master'owana wersje. Wiem, ze jeden utwor jeszcze nie przesadza no ale...

Tu sie zgodze, mają wersje re-master a brak oryginału. Ja spotify traktuje jednak bardziej jako narzedzie do odkrywania nowych rzeczy, do odsłuchu jednak wolę nośniki czy to CD czy winyl.

Przecież wyszło to na CD:

a niech mnie !

ale jaja

to jak to sie stało że w PL nigdzie jej nie spotkałem ? :O

W nieodpowiednim sorcie próbujesz dojrzeć, a tam nie ma :)

Forum i bawi i uczy :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

a niech mnie !

ale jaja

Za duzo na forum piszesz a za malo czasu na szukanie muzyki poswiecasz ;)

Wieza STEREO Technics :)

Gość

(Konto usunięte)

a niech mnie !

ale jaja

Spokojnie, nie czuj się aż tak winny! ;)

To jedna z tych polskich płyt, która miała dość ograniczony nakład i stała się niejako rarytasem.

Ze sklepów zniknęła bardzo szybko, a na rynku wtórnym osiąga dość znaczną cenę.

Chyba że trafi się gdzieś na okazję, ale trzeba ruszyć na łowy i pilnować różnych portali aukcyjnych... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.