Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup wzmacniacza Xindak

_Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

@ AndrzejPiaseczno #20

Obejrzałem to półgodzinne wideo pana Bielewicza.

Określił to jako " typowa polityka współczesnych firm".

Najbardziej kłopotliwe to jest dla pogwarancyjnych serwisantów.

Poza tym jak sprawiać, żeby sprzęt był zadbany również po dekadzie lub dwóch ?

Taki brak rozwagi i partnerstwa producenta względem nabywcy widocznie dotyczy obecnych czasów.

Ale to przecież wada nie tylko tego jednego producenta i dystrybutora.

Mówisz o którymś odcinku ReduktoraSzumów - P.Bielewicz, tak?

Co do serwisówek to właściwie żadna firma ich nie udostępnia, mało, która daje schemat (właściwie to też nie znam takiego przypadku) a dokumentację serwisową to można zapomnieć, czasem ktoś coś przemyci i umieści w internecie ale to zwykła partyzantka a nie polityka danej firmy, tu hasło "komuno wróć" jest jak najbardziej na miejscu, kupowało się urządzenie i przynajmniej schemat z NAPIĘCIAMI zawsze był dołączony,

Podam dwie, które nie robią problemów, a jak prześledzisz mój ostatni post w temacie o NAD'ach, to będziesz wiedział co mam na myśli - NAD i Arcam (o którym pisałem) dają. Do Arcama możesz napisać samodzielnie i dostaniesz.

Ależ pozytywnie zakręcony jesteś :)

Sorki za nieporozumienie w moim pierwszym poście- myślałem, że jesteś po prostu smakoszem muzyki, a z Ciebie taki bardziej wyczynowy gracz z wysokimi ambicjami.

Ten Twój wzmacniacz to chyba jednak mocniejsza maszyna niż to, co chciałeś wypróbować. Właściwie po wyglądzie to trudno oceniać ale zacnie się prezentuje.

Nie słyszałem o nim. Gratulacje, że tyle frajdy daje !

Mówisz o którymś odcinku ReduktoraSzumów - P.Bielewicz, tak?

Dokładnie, odc. # 145

PS.

Reduktor Szumu

(nie wiem, czemu wiecznie taką literówkę się stosuje :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

A ja Państwu powiem jak sytuacja wygląda. W Polpaku nie ma problemu z wypożyczeniem, do prezentacji. Dealer lub klient musi tylko zapłacić za transport w jedną i drugą stronę.W wypadku A-600 to raczej jest transport paletowy. Być może pan Marek uznał że to mu się nie opłaca i zgonił na dystrybutora. Ot i cala tajemnica. :).

Myślałem że to już wyjaśnia sprawę, ale cofnąłem się do pierwszego postu w temacie, a tam pod linkowanym obrazkiem:

"XA6950(II) Hybrid Integrated Amplifier"

Autor tematu może nie spodziewał się wielkości i ciężaru również tego elementu.

A do tej wielkiej 600-ki to już chyba trzeba 2 osób :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Autor tematu może nie spodziewał się wielkości i ciężaru również tego elementu.

Nie spodziewał się to Pan Romek jak przytargałem dzisiaj mój piec do odsłuchu. Powiedział że trzeba postawić wzmacniacz na podłodze, bo się półka zawali : ) A i tak by się nie zmieścił na półce.

Józek odsłuchiwał kolumienki. : )

post-51219-0-11312000-1499958719_thumb.jpg

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Podam dwie, które nie robią problemów, a jak prześledzisz mój ostatni post w temacie o NAD'ach, to będziesz wiedział co mam na myśli - NAD i Arcam (o którym pisałem) dają. Do Arcama możesz napisać samodzielnie i dostaniesz.

Nie specjalnie wiem gdzie ten temat jest (już znalazłem).

Piszesz o schemacie ideowym czy o dokumentacji serwisowej? Jeśli udostępniają dokumentację serwisową końcowemu klientowi to czapki z głów przed NADem i Arcamem, swoją drogą niemalże wszystkie znane brytyjskie marki audio są w tej chwili w chińskich rękach, nie wiem jak NAD i Arcam ale jeśli też już chińskie to może i XINDAK pójdzie po rozum do głowy, a może kwestia dokumentacji jest w gestii Polpaku?

Myszator, na litość boską, przecież pisałem Ci na początku, że jak dzwonilem do Polpaku to nie było żadnego problemu z wypożyczeniem. Co prawda nie o ten konkretny wzmacniacz pytałem (600), ale to nie ma znaczenia, trzeba było tylko dograć termin.

Poza tym pisałem też, ale wyjaśnię jeszcze raz, w prostych słowach - możesz mieć serdecznie w dupie co się komu wydaje, kupując "w sieci" przysługuje ci prawo zwrotu.

Inaczej się sprawa ma, jeżeli transakcja dotyczy podmiotów prawnych, czyli np. sklep-dystrybutor.

Skoro zakochałeś się w p. Marku, to nie miej pretensji do całego świata, że nie działa tak jak p.Marek by sobie zażyczył.

Weź telefon, zadzwoń albo napisz do Polpaku i masz sprawę załatwioną.

Po co odkrywać Amerykę na nowo?

Nie specjalnie wiem gdzie ten temat jest (już znalazłem).

Piszesz o schemacie ideowym czy o dokumentacji serwisowej? Jeśli udostępniają dokumentację serwisową końcowemu klientowi to czapki z głów przed NADem i Arcamem, swoją drogą niemalże wszystkie znane brytyjskie marki audio są w tej chwili w chińskich rękach, nie wiem jak NAD i Arcam ale jeśli też już chińskie to może i XINDAK pójdzie po rozum do głowy, a może kwestia dokumentacji jest w gestii Polpaku?

Arcam dał nam dokumentację serwisową związaną z toroidem.

NAD nie jest w rękach chińskich. To jest kanadyjska firma, co ciekawe, czasami na Allegro są ich wzmacniacze - wyglądają identycznie, jak NADy. Firma AMC, a ich wzmaki to np. AMC XIA.

A ja Państwu powiem jak sytuacja wygląda. W Polpaku nie ma problemu z wypożyczeniem, do prezentacji. Dealer lub klient musi tylko zapłacić za transport w jedną i drugą stronę.W wypadku A-600 to raczej jest transport paletowy. Być może pan Marek uznał że to mu się nie opłaca i zgonił na dystrybutora. Ot i cala tajemnica. :).

Z ciekawości - na poważnie idzie to na palecie? W sumie, to i nawet lepiej bo, jak wiecie, paczki potrafią "latać"...

Myszator, na litość boską, przecież pisałem Ci na początku, że jak dzwonilem do Polpaku to nie było żadnego problemu z wypożyczeniem.

A ja mam " wyjebane " z tym wypożyczaniem na telefon. Już bazgroliłem wcześniej. Piec na " testy " mogę odebrać z salonu wyłącznie osobiście, z możliwością zwrotu.

Poza tym pisałem też, ale wyjaśnię jeszcze raz, w prostych słowach - możesz mieć serdecznie w dupie co się komu wydaje, kupując "w sieci" przysługuje ci prawo zwrotu.

I później się okaże że wzmacniacz wrócił " z mojej strony " podrapany do dystrybutora. Widziałem już " gdzieś kiedyś " takie tematy. Nie tylko na temat wzmacniaczy. Kolumny też się zdarzają.

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.