Skocz do zawartości
IGNORED

Tara Labs... czy oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

W ciemno szczelałem. Przepraszam, bo widzę, że  potraktowałeś mój żart na poważnie.

Jezu Szymon przecież to  Ty ! A  już  myślałem  że  coś  Ci  sie  stało?  Przy  okazji Ty  szczelałeś a  inni strzelają. Taka  nic nie znacząca  róznica jak  w  kabelkach a jednak jest?

Jeden wątek trolowałeś aż dostałeś merytoryczny wpier.l, a teraz trolujesz drugi? Żenujące.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jeden wątek trolowałeś aż dostałeś merytoryczny wpier.l, a teraz trolujesz drugi? Żenujące.

Hehe ,jesteś  mistrzem. Ja w zeszłym miesiącu miwlm  na testy wiecej kabli niz ty w całym swoim życiu, wiec moge się wypowiadać na ich temat. Ty  z kolei  prócz kabla od czajnika nie miałeś nic innego ale do powiedzenia masz najwięcej 

Edytowane przez Ronaldo9
  • 6 miesięcy później...
W dniu 17.07.2017 o 23:11, Huberto1984 napisał:

To po co tyle tu wpisów typu "kable nie grają" 🙂 wątpię, żeby "niesłyszący" słuchali wszystkich kabli we wszystkich konfiguracjach więc taka krucjata jest bez sensu. Tak samo "slyszacy", też wszystkiego nie przetestowali.

Robiłem kiedyś testy kabli i niektóre różnice słyszałem a niektórych nie. Najlepsze było i tak jak kupiłem atlasy za jakieś drobne pieniądze i mi "system przestał grać". Zmieniłem kolumny, dokupilem innych kabli na wymianę i próby... I z nowymi kolumnami zostały te badziewne atlasy, bo najlepiej wypadły. Z kolei sieciowke mam standardowa i listę z Lidla bo różnicy nie słyszałem rzadnej w moim starszym systemie. Kiedyś znowu protestuje... Opinią na forum nie ma co wierzyć 🙂

Żeby sprawdzić czy to oryginalny kabel z obrazka trzeba by go zobaczyc od środka i porównać z bebechami oryginału. Innej metody nie widzę.

Do wieży technics to najlepsze są przewody zasilające z żelazka tylko że nie da się go podłączyć bo ma aż 3 przewody a technics ma tylko 2!

W dniu 18.07.2017 o 10:17, biniek napisał:

wtedy to jest manipulacja - ja i pewnie wielu audiofilii nie potrzebuje stukrotnego potwierdzenia żeby sprawdzić czy dane kolumny czy wzmacniacz nam się podobają - najskuteczniejszym testem w audio jest test AB a każdy inny przekłamuje

problem tylko w tym że ty nie podejdziesz do zakładu na kasę do testu AB a ja otwarcie przyznaję że nie przejdę próby 100 powtórzeń - kto ma rację? ja który deklaruję odróżnienie w jednej próbie czy Ty do którego testu nikt nie podejdzie?

to jest tak proste że powinno się sprowadzać do odpowiedzi umiesz lub nie a nie czy potwierdzisz tę umiejętność 100x

domyślam się że zaraz powiesz że to loteria bo mam 50% szans ale nic na to nie poradzę że mózg się gubi w większej ilości prób a żeby coś potwierdzić w realnym życiu wystarczy odpowiedź tak lub nie 🙂

To fakt podobnie z kosmetykami, do 3 prób można się nie pomylić  ale im więcej prób tym zapach zaczyna się mieszać. 

W dniu 18.07.2017 o 00:51, billy idol napisał:

w trzecim watku proponuje "za darmo" 100 000 zł

i jak na razie nikt nie chce

ciakawa sytuacja

a przecziez "zmiany sa oczywiste" i "nie da sie go pomylić z zadnym innym"

hmmmmmm

Taki test nie ma sensu. Jak bylem młody i miałem lepszy słuch w ślepym teście pomyliłem cd technics slpg440 z Yamaha cdx880. W pierwszej chwili  technics był żywy, głośny a yamaha cicha i spokojna. Dopiero po dłuższym słuchaniu dostrzegłem faktyczne różnice, test kabli jest już bardzo trudny i wymaga nieraz przesłuchania kilku płyt! Ostatnio sluchalem bardzo przyjemny siltech 550i xlr świetny kabel do długiego słuchania ale jeśli komuś zależy np na lepszych konturach instrumentów i ich moze mniej przyjemnej barwie ale zbliżonej do naturalnej to wystarczy nordost heimdall xlr. 

W dniu 18.07.2017 o 13:13, Krzysiek B napisał:

Jakbym ci podłączył kabel nordosta i van den hula na zmianę to nawet twoja teściowa by usłyszała różnicę

Coś jest na rzeczy. Te przewody zdecydowanie trudno pomylić. 

• Pokaż nowe odpowiedzi