Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o tym zestawie? Pomoc w doborze nowego sprzętu

hardcor933

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów ;)

Mam zamiar w niedługim czasie wymienić swoje kino domowe (sony str de497) na troszkę nowsze i lepsze. Jeśli chodzi o amplituner postawiłem na Harman Kardon AVR 255, dużo dobrego się o nim naczytałem i używany można wyrwać za 500-600zł. Moją uwagę przykuł też ONKYO TX-NR509. Co do kolumn wstępnie wybrałem Taga Harmony AZURE F-60/C40/S-40 też dużo dobrych opinij znalazłem o tych kolumnach chociaż nigdy nie słyszałem jak grają kolumny tej firmy. Do zestawu mam juz subwoofer aktywny Cerwin Vega SUB-150. I teraz moje pytanie brzmi co myślicie o tych amplitunerach i kolumnach? Jak są jacyś użytkownicy niech się wypowiedzą ewentualnie może ktoś zasugeruje coś innego. Kwota jaką chce przeznaczyć na amplituner i kolumny to jakieś 2000-2500 i biorę pod uwagę głównie sprzęt używany.

Czekam na Odpowiedzi

Witaj,

No trochę średni pomysł. O ile 509 jest nowsza o tyle 255 jest wyższym modelem gra lepiej. Z tym że 255 jest średni bo awaryjny. Tu bardziej kiereuj się w stronę denona 1911 czy onkyo 608. Podobne kwoty.

Co do kolumn to z nowych polecam quadrale 6500 i tagi 606. Z używanych poluj na magnaty serię quantum 5 lub 6.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.