Skocz do zawartości
IGNORED

Używane kolumny podłogowe - 2000zł

dudekelectric

Rekomendowane odpowiedzi

Melodika bl 40 mk2 to zdecydowanie nie V-ki.To co najlepsze w nich to właśnie średnica.Jak się źle dobierze wzmaka,to wyższa średnica może zakłóć.Jest słyszalna różnica pomiędzy pierwszą serią,a drugą.Pierwsza to zdecydowanie V-ki,ale nieprzesadzone.

Absolutnie tak. Jeśli bl40 mają podbita górę to znaczy że kolega się wysypał i nigdy ich nie słuchał. W tym budżecie większość kolumn to vki.

Naturalne to poluj na dc6t tannoya czy pmc serię twenty za 3 razy tyle

Jeszcze jedno pytanie. Zrozumiałem, że typowy ampli do kina domowego nie sprawdzi sie w stereo.

A co gdybym zamiast tego Marantza wziął Arcam AVR 400 lub Cambridge Audio Azur 551R?

Bez sensu takie wymiany, wiele nie zyskasz w kwestii słuchania muzyki i będzie to takie błądzenie.

Nie wiadomo czy w ogóle lepiej zagra od tego Rotela, wątpię.

Jak już musisz mieć ampli to kup coś prostego, taniego co obsluży Ci kino i pozwoli oglądać filmy, a do słuchania muzyki wzmak stereo, dopasowany do docelowych kolumn.

Większość urządzeń, które wymieniłeś nie zagra tak jak tego oczekujesz.

Jeśli masz uprzedzenia do Melodiki to zwiększ trochę budżet, poszukaj np. podłogówek Dynaudio Audience albo coś z Vienny, do tego wydajny wzmak (pokroju Krella kav 300) + przyzwoite źródło (to też ważne inaczej będzie kaszana) i zagra tak jak oczekujesz.

Inaczej będziesz błądził i ciągle wymieniał niejednokrotnie tracąc pieniądze na takich roszadach.

To po co piszesz że to albo to kup to na co Cię stać

Stać mnie na jedno i drugie. Pytam jaka jest między nimi różnica, bo teoretycznie recenzje oba ampli mają b.dobre a jak mogę na b.dobre wydać 2 to wolę wydać 2 niż 3. Kwestia tego, czy warto.

Do stereo kup dobrego wzmaka stereo za ok. 2kzł i podłacz go do jakiegos tam ampli kina przez pre - out żeby pracował jako końcówka mocy i napędzał fronty....

Dla mnie Arcam bez dwóch zdań . Trzeba jednak uważać na stan wczesne modele avr od100 do 600 potrafiły się często psuć. Jednak możliwości i brzmienie to bezapelacyjny atut Aracama

Ja tak samo obstawiam wzmak.

Jest duzoooo mniej awaryjny. Kupno używanego amplitunera to ryzyko.

Tu się zgodzę jedynem plusem przemawiającym za amp av to kupno wysokiego modelu w niewygórowanej cenie. Ale to fakt dużo bardziej awaryjne od wzmacniaczy stereo. Szczególnie te amp z hdmi na pokładzie

Ok, to jaki zestaw amp + amp av w budżecie powiedzmy 3000zł? Na pewno potrzebne HDMI, miło byłoby mieć opcję strumieniowania, bluetooth, wifi. W opcji minimum HDMI i gniazdo ethernet i oczywiście wyjście na wzmacniacz stereo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.