Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza

Bogusław_59825

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki. a tu nie widać ich głębokości. Kawał dobrej kolumny, tak troche można porównać do Altus 140, mobilność-1

Porównanie porównaniem a głośniki daleko daleko od Altusów stoją . To bardzo bardzo ładne głośniki i do tego grają.

pozdrawiam

Porównanie porównaniem a głośniki daleko daleko od Altusów stoją . To bardzo bardzo ładne głośniki i do tego grają.

pozdrawiam

Miałem na myśli nie wygodę w przestawianiu mebla.

Czarny piątek za nami. Jakoś do ciągnąłem do promocji u S4 i New The Statement w kolorze czarnym kupione o ile pkt. 6 promocji nie zostanie uruchomiony, to stałem się właścicielem nowych Heco za cenę około 10200zł co myślę jest dobrą promocją (cena katalogowa 15k)

W związku z zaistniałą sytuacją, zbieram kasę na nowy wzmacniacz,....... może....... Magnat RV4??

Statmenty to świetne kolumny!

Jak ktoś chce jeszcze zaprzeczać to zapraszamy do wypożyczeń dalej.

Magnat RV4??

W tym zestawieniu ich nie słyszałem.

Grał u nas z 1009s i Magnat Quantum Signature.

Jest to hybryda która spokojnie może konkurować w produktami Vincenta. Jednak jego marketing w Polsce jest na uboższym poziomie, dlatego audiofile go nie znają.

Piotrek

Jest to hybryda która spokojnie może konkurować w produktami Vincenta. Jednak jego marketing w Polsce jest na uboższym poziomie, dlatego audiofile go nie znają.

Piotrek

Jako że kolumny te łączone są z lampą wiec.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę że Hybryda może dać dużo dobrego dźwięku w tym połączeniu. Sam wzmacniak ma dużo możliwości.

Może czas poprawić marketing bo w końcu jest to już 4-ta odsłona tego piecyka.

Ukryta Zawartość

Może czas poprawić marketing bo w końcu jest to już 4-ta odsłona tego piecyka.

Napisz do Elco Exim.

Myślę że Hybryda może dać dużo dobrego dźwięku w tym połączeniu.

Też tak myślę. Ale jest to do sprawdzenia.

Bogusławie, można wiedzieć dlaczego chcesz wymienić tego swojego Nada?

Nad ma moc ale brakuje mu wyrafinowania w dźwięku a do kolumn o skuteczności 93dB nie trzeba mocy, teraz potrzebna jakość.

Oczywiście NAD na razie zostaje ale jak długo????........

Napisz do Elco Exim.

Też tak myślę. Ale jest to do sprawdzenia.

Piotr ----- to sprawdzaj.

Ja mam czas, Ty masz możliwości.

No,/// Magnat RV4 + Heco The New Statement + Cambridge cxc + Bluesound Node2

w teorii po dodaniu okablowania, powinno dać dobry efekt dźwiękowy

Zostaje jeszcze spiąć PC z jakimś DAC-em na USB i przez RCA do piecyka.///

Tak sobie przeczytałem dotychczasowy temat i zakończenie zapowiada się bardzo ciekawie. Od skromnych max.5 tys. na wzmacniacz do ....ufffff. Robi się gorąco i...coraz bliżej do działu Hi-end ;) Pozdro Panie Bogusławie :)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Tak sobie przeczytałem dotychczasowy temat i zakończenie zapowiada się bardzo ciekawie. Od skromnych max.5 tys. na wzmacniacz do ....ufffff. Robi się gorąco i...coraz bliżej do działu Hi-end ;) Pozdro Panie Bogusławie :)

hehe, tak wiem, trochę popłynąłem, ale to dopiero plan, realizacja wymaga trochę czasu i trochę więcej nakładów finansowych niż zakładane 5tys.

Dobra-możemy zrezygnować z Bluesound Node2 na rzecz Tidala z PC przez Toslink

głośniki HECO na swoich miejscach i się wygrzewają. w tym roku więcej już nie ogarnę, a kolejne wyzwanie to CD CXC ,co do Bowersów to trafią do sypialni włącznie z ASW 610 a później Yamaha 803D i technologia YPAO niech dostroi dźwięk do pomieszczenia.

Widze Panie Boguslawie juz jakas konkretna decyzje. Gratuluje decyzji co do kolumn. Z uwaga czytam watek i rozwoj wydarzen.

pzdr

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Widzę Panie Boguslawie już jakaś konkretna decyzje. Gratuluje decyzji co do kolumn. Z uwaga czytam watek i rozwój wydarzeń.

pzdr

Również śledzę wątek i czekam na rozwój wydarzeń, Fakty miał być wzmacniacz a jak to się skończy zobaczymy. pozdrawiam.

Kolumny nadal nabierają barw. Gwizdek po 2-ch dniach grał dobrze a średni też dochodzi, bas jeszcze lekko spóźniony. Żona wczoraj pyta czemu nie ma żadnego wolnego gniazda w listwie (Gigawatta!), pytam o co chodzi a Ona mówi że małą choinkę chce tu postawić i lampki włączyć. Oj. Już widzę oczami wyobraźni te żywe kolory starych lampek i ciesze się w duchu, że wykorzystałem już wszystkie gniazda.

Tak sobie myślę że znów jestem na początku poszukiwań wzmacniacza, temat zrobił pełny obrót i zmieniłem tylko kolumny po drodze a i tak dalej szukam pieca. Potencjometr NADa od 0...szybko przyspiesza i trudno tak precyzyjnie dobrać siłę głosu, przy niskich poziomach głośności, teraz przydałaby się ta z NADa 368 gdzie kręciłem w prawo ostro by po godzinie było więcej muzy. O Magnat RV 4 nikt nie odpisał, dystrybutor chyba nie ma, bo na stronie nadal widać tylko trójkę z tej serii. Tak czy siak wzmacniaczy między 10-15k ogrom. Doszły mi teraz hybrydy i lampy, jest z czego wybierać a moc już nie jest najważniejsza.

Bogusławie, dopóki nie zmienisz wzmacniacza - przełóż zworki z /main in - pre out 1/ na /main in- pre out 2/ i tym małym potencjometrm volume przy /pre out 2 / zmniejsz poziom głośności na tyle, aż zwiększanie poziomu głośności głównym potencjometrem od 0 stanie się dla Ciebie komfortowe ;) Pozdrawiam :)

Bogusławie, dopóki nie zmienisz wzmacniacza - przełóż zworki z /main in - pre out 1/ na /main in- pre out 2/ i tym małym potencjometrm volume przy /pre out 2 / zmniejsz poziom głośności na tyle, aż zwiększanie poziomu głośności głównym potencjometrem od 0 stanie się dla Ciebie komfortowe ;) Pozdrawiam :)

Gotowe. Dzięki, zajebista sprawa z tymi mostkami.

Gotowe. Dzięki, zajebista sprawa z tymi mostkami.

Musze trochę poprawić mój wpis, bo mostki znajdziemy w wielu wzmacniaczach, ale takiej regulacji na pre-out juz znacznie mniej.

Piotr ----- to sprawdzaj.

Ja mam czas, Ty masz możliwości.

Właśnie to zrobię.

I faktycznie V4 jeszcze nie ma.

Ale sprawdziłem z Cayinem :) Model A55TP super. Ale A70MKII petarda panowie.

W dźwięku słownie nie brakuje nic. Przy odpowiedniej akustyce i i źródle mamy do czynienia z HiEndem :)

Piotrek

No i tu mnie Zaaaimponowałeś Wąski (czyt.Piotrze)hehe.

Z tym Magnatem to w ogóle ciekawe jest, ukazał się z pół roku temu, w zachodnich magazynach przetestowany 5 czy 6 razy, u nas cisza, co nasuwa myśl że jednak testy mogą być lekko sponsorowane, a może tam za Odrą, płacą im za test?

Już czytam wszystko o A70MKII

Tak myślę że było by super, w miarę możliwości stanąć przed dzwiami do Hi-endu nie sprzedając własnej nerki.

• Moderatorzy

Poczytaj o Haiku Audio, można też wypożyczyć bez problemu

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Przypadkiem trafiłem na to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poczytaj o Haiku Audio, można też wypożyczyć bez problemu

Pamiętam jak mi pisałaś // bież 375 bo potem będziesz żałował // lub coś w tym stylu

Powiem Ci że Heco są dokładne, od razu słyszałem różnicę miedzy cd a plikiem z PC 24/192 Phila Collinsa i myślę ze 10k trzeba dać i pamiętaj o marzy sklepu, bo jaka tak naprawdę jest cena wzmacniacz za 10k.?

Na odsłuchu Sonus Faber Venere S po 10min słuchania, wchodzi właściciel salonu i rzuca do mnie pytanie "i jak, podobają się" - mówię ze "tak", a On "wież że ich cena to 24tys, ale jak chcesz to teraz dla ciebie 19" , pomyślałem ze 5tys mniej i jeszcze zarabia?? Więc , odpijam piłkę i mówię że," musiał bym je mieć na test do domu" i tu trafiam na cisze i szef się wycofuje , pewnie nie takiej odpowiedzi oczekiwał.

Tak wiem ze od czasu do czasu wychodzi sprzęt warty o wiele więcej niż jego cena.

Przypadkiem trafiłem na to:

Ukryta Zawartość

Tak, wiem o tym ogłoszeniu, ale zignorowałem bo bez faktury, używany a zdjęcie z neta a nie real-co dla mnie dziwne.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Odbierz PW

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Też to muszę zrobić ale najp zapytam. Po co da te zworki i dlaczego je oryg założono tam gdzie są, a nie tak jak radzisz? Czy to coś zmienia w pracy wzmaka, jakoś na niego wpływa?

S4, Piotr -- potrzebę więcej danych odnośnie tego połączenia.

Jakie dane? Surowe? Czy odsłuchowe, moje?

No i tu mnie Zaaaimponowałeś Wąski (czyt.Piotrze)hehe.

Z tym Magnatem to w ogóle ciekawe jest, ukazał się z pół roku temu, w zachodnich magazynach przetestowany 5 czy 6 razy, u nas cisza, co nasuwa myśl że jednak testy mogą być lekko sponsorowane, a może tam za Odrą, płacą im za test?

To niemiecki produkt. To naturalne że Heco, ELAC, Magnat , Canton, Audio Physic są po prostu testowane w niemczech.

U nas trzeba za to zabulić.

A jeśli chcesz mieć dobrą cenę na wzmak to nie będzie miał testu. Przecież te testy kosztują a ten wydatek jest wliczany w koszty wzmaka.

No normalna sprawa chyba nikt nie myślał inaczej. Skoro nie ma testu to produktu jest pozbawiony narzutu marketingowego.

Piotrek

Ok. Temat sponsoringu opanowany.

Ale sprawdziłem z Cayinem :) Model A55TP super. Ale A70MKII petarda panowie.

W dźwięku słownie nie brakuje nic. Przy odpowiedniej akustyce i i źródle mamy do czynienia z HiEndem :)

Hodzi o to połączenie, Heco - Cayin A-70 T mk2

Na jakich ustawieniach wysokie w Heco (czy+2?)

Na jakich drutach?

Jakie źródło?

Piotrek

Domyślam się że słyszałeś z RV3, a nie rv4.

Bogus, pamietaj ze wzmak tylko w sciane! Zawsze znaczy zawsze! Zacznie sie glupia gadka nie wdawaj sie w nia i pamietaj "wzmak ma byc w scianie i juz.." Tego nic nie przeskoczy. Wzmak w sciane ale pozadniejszym kablem IMHO od SO dlatego ze ma swietna izolacje i wtyk. Sonus ma naprawde solidne przewody zasilania.

Tak. Teraz już wiem.

Bo zmieniłem ustawienie sprzętu i okazało się że zasilanie NADa za krótkie wiec podłączyłem do listwy Gigawatta i .........jest gorzej.

Jak wrócę to musze to przebudować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.