Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup kolumn stereo

MaciejT

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Jeśli głośniki będą wspomagane subwooferem, spójrz proszę na najnowsza serię brytyjskich głośników Kef Q, w Twoim przypadku odpowiedni będzie model Q750 (https://www.q21.pl/kef-q750.html). Proponowałbym także posłuchać polskiej konstrukcji Audio Academy Hyperion IV (https://www.q21.pl/audio-academy-hyperion-iv.html) oraz Pylon Audio Diamond 25 (https://www.q21.pl/pylon-audio-diamond-25.html).

Natomiast jeśli masz mocny subwoofer, moim zdaniem bardzo dobrą opcja byłyby kolumny podstawkowe. W tym przypadku sugerowałbym dwie konstrukcje - Focal Aria 906 (https://www.q21.pl/focal-aria-906.html) oraz Kef R300 (https://www.q21.pl/kef-r300.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Poza wymienionymi powyżej konstrukcjami, w salonie masz do dyspozycji dziesiątki kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać i porównać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

R300 plus podstawki to ponad 6.000.

Słyszałem jak grają, mega. Ale jak bd chciał słychać bez suba u mnie mogą nie dać rady. Słaba akustyka pomieszczenia.

Te heco 1000 myślę warte zainteresowania. Ciekawe czy ktoś e Trójmieście ma na odsłuch.

Ps. Żadne pylony srony tonsile i inne badziewia nie wchodzą w grę.

:-)

Heco porównywałem z klipsch rp280f i MA silver 500. Jak dla mnie heco nie dały szans konkurencji ale to tylko moja opinia.

Nie musisz dublować niskich częstotliwości - to podstawa i dużych kolumn bym unikał,

chociaż chłopcy są nadzwyczajnie przywiązani do rozmiaru ;-)))

Skoro masz suba, nawet niechcianego, to dokup sobie np. Focale 706.

Bas będzie dowolny z suba, a reszta pasma bardzo czytelna.

Nie będą występowały problemy z częstotliwością odcięcia suba, bo przejmie szersze pasmo.

Ale odsłuch jak zawsze obowiązkowy.

Sklep np. Albatros Gdańsk G. B. Komorowskiego 22 - kolory do wyboru

Gdynia Wójta Radtkego 29/35

bliżej się nie da ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Chyba masz jakieś uczulenie na polskie konstrukcje. Mam akurat Pylony Diamond 25 i nic im nie brakuje.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Nie wyobrażam sobie słuchania Gang Albani (jego albumy same w sobie są bardzo jasne)

Na Klipschu tym bardziej z Yamaha, nie będzie muzyki tylko syntetyczne cykanie górki , tak głośne jak wokal Popka.

Poza tym Klipsch uchodzi za jasna i detaliczna kolumnę, a tak w ogóle to ten dźwięk nie jest przejrzysty, a detal mimo, że ładnie ostro zarysowany, to bez separacji i wszystko się zlewa w jazgot, prócz epickiego basu, to nic specjalnego.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Witaj,

Bo faktycznie słabo zrobiłeś ale na szczęście udało się wybrnąć.

Powiem Ci że poszedł bym w Heco 1000 jako kolumny świetnie przygotowane do Twojego repertuaru.

Lub jeśli bardziej chcesz wykorzystać suba to Tannoy XT6F, które zapewnią świetną stereofonie i średnicea bas zostanie wsparty przez tego potwora.

Obie kolumny możesz u nas wypożyczyć do domu, aby nie popełniać więcej błędów. Zaznaczam pożyczyć. Więc jeśli Ci sie nie spodobają oddajesz! nie wymieniasz!

Zapraszam

Ciekawe jak wyjdzie regulacja średnich potencjometrem na wzmacniaczu... ???
Kręcenie tutaj nie pomoże, one mają ubytek w niskiej średnicy, a podbita wyższa średnicę.

Jesli chodzi o wypozyczenie, piszesz do S4home, wysyłają Ci dokument, przelewasz kasę, za dwa dni masz kolumny na chacie, testujesz, jak nie podejda, odsylasz, płacąc tylko za transport.

Spoko chłopaki sam od nich wypozyczam.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Jak wygląda sprawa wypożyczenia kolumn biorąc pod uwagę że mieszkam w Gdańsku?

Wysyłka. Ustaliliśmy tylko z kolegami z forum że nie wysyłamy do puszczy białowieskiej ze względu na korniki. Nie ma innych ograniczeń.

Technics od nas wypożyczał :) Był jakiś problem?

• 1 miesiąc później...

Tak, zawitał do mnie, posłuchał, potwierdził zakup i przekazałem kolumny zawierzając obietnicy, że zaraz po powrocie przeleje ustaloną kwotę.

Po czym... wpłynęła 1 zł. Słownie: jedna złotówka.

Wyszło na to, że facet chciał załatwić sprawę za cenę skorzystania z kibla na dworcu PKP.

Pominę szczegóły całej sprawy, ale dopiero postraszenie Policją i sądem zmusiło go do refleksji.

Tak więc lepiej niż już nikogo prywatnie ani żadnego sklepu nie naciąga. Co do tego, że działał z premedytacją nie ma wątpliwości. Bo mam dowody.

Człowiek typu tatuaże, muzyka hip-hop i przechodzone BMW. Również błysnął wpisem w temacie o śmierci osoby z "Audiopunktu" w Warszawie.

W tym układzie dopisanie czegokolwiek o ostrzeżeniu chyba nie jest potrzebne?

Cześć. Mieszkam w UK i powiem szczerze że można czasem wychaczyc tu fajne kolumny tanio. Tylko problem z tym że spora ilość jest tylko odbiór osobisty lub wysylka tylko do UK. Ale gdybyś znalazł coś fajnego to pisz śmiało dogadamy się. Lub jeśli ktoś jest chętny na taką transakcję jestem do usług.

Pozdrawiam

Z informacji w poniższym linku wynika, że napięcie sieci ani sama wtyczka nie musi wcale pasować (WB -> PL):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można to obejść przejściówką i zakres tolerancji na napięcie pozwoli urządzeniu pracować, ale warto przemyśleć sensowność takiego ruchu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wuelem...

Jeżeli oddałem Ci kolumny po straszeniu sądem i policja to twoja żona jest miss świata.

Poinformowalem cie ze kolumny jadą kurierem, wysłałem numer zlecenia zanim ty zacząłeś dzwonić i straszyć sądem i policja.

Przelew 1zl poszedł przez pomyłkę.

Tatuaże kosztowały więcej niż twoje zużyte klocki, a wyglądam z nimi na pewno lepiej niż np. gdybym miał zeza. Ale o gustach się nie dyskutuje

Dobrze, że zainteresowany przeczytał mój post.

Mnie wystarczy, że niczemu nie zaprzeczył. Najważniejsze temu, iż zostałem oszukany. Kodeks karny się kłania.

Sam się zdecydował na zakup, a potem zaczął wymuszać zwrot. W obliczu braku zapłaty miał argument.

Zgodziłem się, a @MaciejowiT zabrakło odwagi pojawić się ponownie osobiście.

Zapomniał, jak po spotkaniu chwalił moje podejście na PW - to wszystko jest zachowane. A BMW bardzo ładne, powiedziałem, że jak resorak. Z tamtego okresu kojarzę takie obrazki, bo z podobnego rocznika jest auto. Widać przywiązanie do starych rzeczy - nawet po zobaczeniu moich WLM stwierdził, że to jakiś vintage. Znakomite rozeznanie w temacie! A na monitory się zdecydował po stwierdzeniu, że basu jest nawet za dużo. Kupował mówiąc, że w zestawie jest subwoofer Klipsch.

Co do "pomyłki" w przelewie dodać trzeba o całkiem zapomnianym drugim - z obiecaną dopłatą. Takie tam szczegóły o znaczeniu coli i kawy :-)

Przestrzegam innych, by nie byli życzliwi tej osobie. Niczym miłym nie jest słuchanie przekleństw przez telefon, gdy się dzwoni by wyegzekwować swoje prawa. Pozostaję z przekonaniem, że audiofilskie audio realizuje wyższe potrzeby i kojarzy się z wysoką kulturą. A takie przygody tylko uczą życia.

Proszę nie doradzać tej osobie co kupić, bo w ten sposób naraża się na nieprzyjemności osoby lub firmy, które dany sprzęt posiadają.

Oszczędźmy im tego!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.