Skocz do zawartości
IGNORED

paradigm monitor 9 v2

puchaatek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Mam pytanko do doświadczonego grona.

Mam okazje kupić za około 750zl kolumny paradigm monitor 9 v2, wiem ze nie są najnowsze i chciałbym wiedzieć, czy cena nie jest zbyt wygórowana, i czy ktoś wie ile one były warte w czasach świetności i kiedy to było;)? To raz..

Jeśli bym je wziął to mogą grac z HK 3770 lub rotel ra04. Z którym z tych wzmacznieczy się lepiej dogadają?

Gorąco pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/135007-paradigm-monitor-9-v2/

Około 20 lat. kosztowały wtedy średnio, bo powyżej 2,2 tys.

Cena i dogadanie ze wzmacniaczem zależy od nabywcy; czy umie się targować i czego słucha ;-)

Jak możesz, posłuchaj i to nie jednego utworu, ale więcej.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za odpowiedź,

Sprzedawca mówi że jest pierwszym właścicielem i ma je sześć lat. A ciężko znaleźć w jakich latach je robili. Od razu coś mi nie pasowało, jeśli będą ładnie grały to chyba będzie musiał jeszcze zejśc z ceny

Pozdrawiam

Sądząc np. po dacie anonsu w 2008 V2 były proponowane już jako używane:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a u nas mogły być właśnie na rynku, więc data mniej-więcej dobra.

Ale decyduje stan i to, czy Ci się podobają; dla mnie trochę za drogo ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W 2008 roku były już bodajże 9v5 jeśli dobrze pamiętam.

Odnośnie 9.2 to nie zestawiałbym ich absolutnie z tym Rotelem, z Harmanem również nie.

To bardzo ostro brzmiące kolumny, dźwięk prawdopodobnie Cię szybko zmęczy (chyba, że tak lubisz).

Poszedłbym w stronę Nad, Marantz (z tych starszych), będzie znacznie lepiej, łagodniej na górze, z większym dociążeniem.

Warto sprawdzić je dokładnie przed zakupem, sporo miało zmęczone wysokotonówki, wiele osób mocno kręciło wzmacniacze na tych kolumnach.

V2 to był rok 99/00 - nie ten tekst; miał być o zakupach sprzed 15 lat, a był z 2014r.

A model mniejszy - Monitor 3 z tą samą wysokotonówką miałem i zakupu bez dłuższych

krytycznych odsłuchów nie polecam. Bas tez słabo zdefiniowany, ale za to dynamiczne.

Hej

Żeby nie było ze się nie odzywam paradigm monitor 9 v2 odpuściłem. Kupiłem za to mission m73 i z rotelem gra to bardzo przyjemnie, będzie świetne do sypialni ;) Dla ciekawskich, są w super stanie i kosztowały mnie nieco ponad 200 zł. Żeby było śmiesznie gość chyba miał je źle podpięte, wyglądało mi na to ze blaszki z bi-wires nie stykały do pinow, nie miał pojęcia, po co to w ogóle jest, jak popiołem to do mojego wzmacniacza to myślałem przez chwile ze ich nie odda ;) . Dziękuje za porady i...

Pozdrawiam.

To oszczędziłeś na szpitalu, albo spadochronie, bo gdybyś 9v2 podłączył do Rotela,

pewnie byś wyskoczył przez okno ;-))

Chyba, że to ground floor albo basement ...jak mawiają Francuzi ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.