Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś pamięta LFD ?

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Niegdyś prawie kultowa firma. Czy nadal istnieje? Testuję bardzo interesującą końcówkę mocy,która w połączeniu z moim pre TagMcLaren powala niejednego tuza.

Czy ktoś z Was ma sprzęt tej marki ?

https://www.audiostereo.pl/topic/13527-czy-kto%C5%9B-pami%C4%99ta-lfd/

Potwierdzam to co Frank napisał..

Integra to była padlina..mół totalny.. środek był przekombinowaną wersją noty aplikacyjnej mosfetów mocy Toschiby.

Małe kolumienki LFD grały nawet miło ale duzo kosztowały..za tą kase jest od groma lepszych i tańszych boxów.

Dzięki Panowie.

Nie kupuiłem jeszcze ,ale testuję końcówkę, tę właśnie "legendarną" PA2M tj. jak piszą - dwa monobloki w jednej obudowie. Była na rynku UK do co najmniej 2001r i kosztowała wtedy krocie.

Legendy LFD nie stworzył sam G. Swinarski,bowiem dużo się nasłuchałem dobrego od moich znajomych z zagranicy.

re Mistral - ciekawe a takie dobre recenzje???...

Mam kabel LFD Spirolink 2 - niestety lezy na szafie bo nabylem lepszy ale byl to pierwszy kabel w ktorym bylo troszke "magii", podobno koncowka rewelacyjna a redaktor sluchal jej z Audio Alchemy - lezka sie kreci w oku :)

Witam

Słuchałem Mistrala - moim zdaniem to taki typowy "brytyjczyk" - z przeznaczeniem do małych monitorków. Przy "odrobinie" trudu z doborem kolumn potrafił zagrać nawet niezle..Z "szybkimi" kolumnami środek był niczego sobie , ładne stereo .

Ale - podkreślam- jeżeli chodzi o dobór kolumn bywał kapryśny jak baba w ciąży....Nie był to sprzęt dla każdego .Uniwersalność nie była jego mocną stroną .

Końcówek LFD niestety nie znam a ( chyba ....) szkoda...

Pozdrawiam

Waldek

Jestem pod wrażeniem versus to co przetestowałem w przeciągu m-ca(nb MF winien wstydzić się za A5...,a system 3.2 wreszcie w promocji właściwie oceniono "monetarnie".....).

Widać jakie rezerwy tkwią jeszcze w reszcie mojego toru. Pre(świetny PA10) i tak pójdzie w komplecie z power TagMcLaren w styczniu w inne ręce.I może znowu się zacznie - szukanie nowego przedwzmacniacza...... . Ale to już lżejsze klocuszki.

Deadline - jutro południe.....

• 5 lat później...
  • 1 miesiąc później...

Miałem wzmacniacz LFD Mistral.

Ładnie grał barwowo, ale jakos tak bez wykopu.

Kupiłem go " w ciemno" zainspirowany bardzo pozytywna opinią chyba Marka Sawickiego w AUDIO VIDEO.

Pan F. Kulpa tez rekomendował go do szybkich Focali.

W recenzji są peany na temat możliwosci dynamicznych tego wzmacniacza - pojawia sie nawet określenie "fankomat", ale u mnie grało z PS 5.1 i dynamicznym NADem S500 zupełnie bez wyrazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.