Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz strumieniowy do 2500zł

kieron

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę bardzo:https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=105578043

Minus 25 procent podatku przy wywozie. Już nie mówię że w sklepie można się potargować.

Potargować można się w każdym sklepie.

Nie wiem jak wygląda kwestia VAT i CŁA na produkty z Norwegi ale podejrzewam ,że oszczędność znikoma.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Świetnym strumieniowcem jest BLUESOUND NODE 2.

Chłopaki, wszedłem na waszą stronkę aby dla równowagi przeglądnąć sobie stacjonarne serwery sieciowe.

I co widzę- w porównywarce z opisu Rotela T14 - ten nie ma wcale sekcji tunera (N/D), brak jest bezprzewodowego streamingu (N/D).

Nie ma też wyjść analogowych, nie odtwarza FLAC czy WAV .

O co chodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie ważne jak to wygląda ale nawet cena bazowa ok.4200 nok to dużo mniej.Dość że sprzęt tańszy to istnieje możliwość zwrotu podatku na granicy.

Z czym ty wyskakujesz w ogóle? Co z tego że tam jest taniej? Jak nie masz nikogo tam kto ci to ogarnie za darmo i załatwi transport pomijając clo nie ma na co liczyć że będzie taniej.

Jak czytam takie posty od razu stają mi przed oczami meile chętnych na moje pre+power Classe. "bo ja to widziałem w Kanadzie taniej". To sobie Pan sprowadz z Kanady jak taki mądry.

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Głupi jesteś jak but i widzisz świat tylko po swojemu. To że branża daje cenę to według ciebie jest ok, ale jak ktoś jest w stanie załatwić sobie sprzęt taniej to już jest beee. Puknij się w głowę kolego, ludzie kupują po całym świecie i nie ważne czy to twoja Kanada czy moja Norwegia.

To że ty nie masz znajomych by ci kupowali sprzęt taniej to twój problem a nie mój ale to nic dziwnego że nie masz nikogo jak tak się zachowujesz.

Może jesteś bogaty i wszystko ci wolno ale nie każdy taki jest, tak więc zanim zaczniesz lizać .... branży zastanów się nad samym sobą.

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście masz rację, jak dla mnie to może on to kupić nawet i za 100tys.

Mi to wisi, ja myślę nad wymianą Oppo105D na 205 ale będę potrzebował coś do Tidala.

Ten sprzęt o którym jest mowa jest w sam raz jak dla mnie, mam go możliwość kupić taniej to dlaczego z tego nie skorzystać.

Nawet jak nie odliczę podatku to i tak wyjdzie mi ok.1800 pln, przy cenie ze sklepu w Polsce wychodzi kilka stówek różnicy.

Chłopaki, wszedłem na waszą stronkę aby dla równowagi przeglądnąć sobie stacjonarne serwery sieciowe.

I co widzę- w porównywarce z opisu Rotela T14 - ten nie ma wcale sekcji tunera (N/D), brak jest bezprzewodowego streamingu (N/D).

Nie ma też wyjść analogowych, nie odtwarza FLAC czy WAV .

O co chodzi?

https://www.tophifi.pl/stereo/radio-cyfrowe-dab.html

Hej. Widocznie są jakieś braki w specyfikacji, albo błędnie wypełniona baza danych. Jak potrzebujesz jakieś info to daj znać na priv.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Oczywiście masz rację, jak dla mnie to może on to kupić nawet i za 100tys.

Mi to wisi, ja myślę nad wymianą Oppo105D na 205 ale będę potrzebował coś do Tidala.

Ten sprzęt o którym jest mowa jest w sam raz jak dla mnie, mam go możliwość kupić taniej to dlaczego z tego nie skorzystać.

Nawet jak nie odliczę podatku to i tak wyjdzie mi ok.1800 pln, przy cenie ze sklepu w Polsce wychodzi kilka stówek różnicy.

W zasadzie nie rozmawiam na takim żenującym poziomie, ale odpisze bo sumienie mi nie pozwala. Pewnie nie wiesz co to jest.

To że ktoś ma, czy ty możliwość zakupu taniej w NO czy gdzieś indziej nie znaczy że każdy ma i żaden bełkot tu nie pomoże. Druga rzecz to gwarancja. Odkryles ameryke, kupisz 300zl taniej i bez żadnego zaplecza gwarancyjnego. Gratulacje.

Jak już ciągnąć coś z NO to tylko jak masz tam kogoś zaufanego kto ew pomoże z serwisem lub po prostu zakup uzywki w dobrej cenie. I nie chodzi mi tu o pudełka za 2tys, bo to się po prostu nie opłaca. I nie pisz do mnie ze jestem but czy cokolwiek innego, bo jest to po prostu żałosne.

?👈

W zasadzie nie rozmawiam na takim żenującym poziomie, ale odpisze bo sumienie mi nie pozwala. Pewnie nie wiesz co to jest.

To że ktoś ma, czy ty możliwość zakupu taniej w NO czy gdzieś indziej nie znaczy że każdy ma i żaden bełkot tu nie pomoże. Druga rzecz to gwarancja. Odkryles ameryke, kupisz 300zl taniej i bez żadnego zaplecza gwarancyjnego. Gratulacje.

Jak już ciągnąć coś z NO to tylko jak masz tam kogoś zaufanego kto ew pomoże z serwisem lub po prostu zakup uzywki w dobrej cenie. I nie chodzi mi tu o pudełka za 2tys, bo to się po prostu nie opłaca. I nie pisz do mnie ze jestem but czy cokolwiek innego, bo jest to po prostu żałosne.

Ja przepraszam ze się wtrące, ale dyskusja czy się opłaca jest bez sensu.

Pytanie jest inne .... Dlaczego u nad w pl wszystko jest co najmniej tak samo drogie a z reguły droższe jak za granicą.

Bartek

Gość

(Konto usunięte)

Może dla ciebie 300 pln to nic ale nie dla każdego, chociaż w tym przypadku to już jest mowa o minimum 600 pln.Jak na tak małe pudełeczko to chyba sporo.

Gwarancja jaka tu jest w No , to jest coś czego w Polsce nigdy nie było i raczej nie będzie.

Jak potrzebujesz te pudełeczko to za tydzień możesz odebrać je w Poznaniu na lotnisku lub dworcu PkP Poznań Główny, dla mnie to żaden problem ci to przywieźć.

Ja przepraszam ze się wtrące, ale dyskusja czy się opłaca jest bez sensu.

Pytanie jest inne .... Dlaczego u nad w pl wszystko jest co najmniej tak samo drogie a z reguły droższe jak za granicą.

Bartek

To nie do mnie pytanie raczej. Z tego co widzę nie wszystko jest takie tańsze jak u nas. Zwróć np uwagę na japoński sprzęt w NO. Ceny nie raz są wyższe jak u nas.

?👈

Nie ma się co tłuc po łbach co do cen sprzętu. Lepiej zagadajcie do naszej Branży na forum, jak widzę są elastyczni :-)

Tylko nie wyskakujcie z połową ceny i dożywotnią gwarancją :-P

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście że nie wszystko jest tańsze w No,no i oczywiście nie wszyscy mają możliwość robienia tutaj zakupów. Jest tak jak w Polsce,okazje się trafiają. Nie każdy ma możliwość z nich korzystać. Ja na przykład ostatnio kupiłem 2 daci (Nad Usb2 i Music Hall Dac 25.3) , wszystko nowe.Za Nada dałem 400 PLN mniej niż cena sklepowa a Music halla 1400 pln mniej. Niby dwa zakupy a prawie 2 tys mniej,pewnie bym coś utargowal w naszych sklepach ale na pewno nie tyle.

Niestety w pl ceny zostały wywindowane do przerażających wręcz poziomów, ja rozumiem, że Euro, że dolar, ale gdy idzie w dół, to ceny dziwnie już stoją. Jak z paliwem. Bo zarabiać trzeba. Jak najwięcej i najszybciej. Dlatego jeśli nie ma upustów (10/20%) to pewnie niewiele osób kupuje. To taka zabawa w kotka i myszkę, klasyczne łowienie łosi. Dzięki temu rynek wtórny działa prężnie, choć i tam panuje cenowa bandziorka.

Panie i Panowie, mam inny pomysł, który widziałem na elektrodzie kiedyś.

Zamiast sterować przez wifi na smartfonie maliną, myślę jak zrobić komunikację na dotykowym LCD, dostępnym jako opcje montażowo - konstrukcyjne.

Pytanie czy Volumio, czy inny system obsłuży komunikację ?

Jak ktoś wyżej napisał, lepiej mieć funkcjonalność w jednym urządzeniu, dlatego 3 lata temu wybrałem normalny odtwarzacz, ale wówczas nie było dostępnym LCD do maliny, teraz są.

Szukam w necie takich projektów, jak już to tylko w sprawie DACów są wszelkie dyskusje...

Chętnie ominę tą kłótnię i postaram się Tobie pomóc :P

Volumio ma gotowe wtyczki dla wyświetlaczy dotykowych i bardzo łatwo to skonfigurować natomiast w moode trzeba się trochę nakombinować aby uruchomić dotyk. Najlepiej wybrać ekran o wyższej rozdzielczości np. 1024x600 lub 800x480 z interfejsem USB. Wtedy dotyk jest rozpoznawany przez malinę jako urządzenie HID (tak jak klawiatura i mysz).

Polecam te wyświetlacze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety w pl ceny zostały wywindowane do przerażających wręcz poziomów, ja rozumiem, że Euro, że dolar, ale gdy idzie w dół, to ceny dziwnie już stoją. Jak z paliwem. Bo zarabiać trzeba. Jak najwięcej i najszybciej. Dlatego jeśli nie ma upustów (10/20%) to pewnie niewiele osób kupuje. To taka zabawa w kotka i myszkę, klasyczne łowienie łosi. Dzięki temu rynek wtórny działa prężnie, choć i tam panuje cenowa bandziorka.

Zobacz przykładowo ile kosztuje nowy Pioneer N70 w NO, a ile w PL. Nie które sprzęty są tańsze, nie które nie. Na wtórnym można trafić okazję, ale to normalne przy zamoznym kraju i nie tyczy to tylko NO, ale każdego bogatego państwa.

?👈

Może nie w temacie do końca ale Oppo UDP-203 550$ ~ 2000pln .... u nas 3800zł, przykładów jest dziesiątki ofc na niekorzyść dla nas.

Bez sensu jest porównywać ceny z amerykańskiego rynku. Porównuj z Europy.

Bez sensu to jest VAT i podatek dochodowy.

Swoją drogą różnice są tak duże często że nie da się tego racjonalnie zrozumieć btw w UK jeż są często dużo lepsze ceny.

Chętnie ominę tą kłótnię i postaram się Tobie pomóc :P

Volumio ma gotowe wtyczki dla wyświetlaczy dotykowych i bardzo łatwo to skonfigurować natomiast w moode trzeba się trochę nakombinować aby uruchomić dotyk. Najlepiej wybrać ekran o wyższej rozdzielczości np. 1024x600 lub 800x480 z interfejsem USB. Wtedy dotyk jest rozpoznawany przez malinę jako urządzenie HID (tak jak klawiatura i mysz).

Polecam te wyświetlacze:

A te informacje piszesz, bo zbudowałeś na dotyku sterowanie maliną, czy wyszukałeś w necie ?

Sterowanie maliną po wifi, gdzie ruter mam w drugiej części domu zupełnie bez sensu, nie ma jak na LCD w odtwarzaczu.

Musiałbym mieć pewność że to sterowanie ruszy i będzie działać bez problemu, bo szkoda mi czasu i pieniędzy na eksperymenty.

Ale dzięki i tak za informację.

Dziwne że tak mało osób interesuje się pełną kontrolą przez lcd...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A te informacje piszesz, bo zbudowałeś na dotyku sterowanie maliną, czy wyszukałeś w necie ?

Sterowanie maliną po wifi, gdzie ruter mam w drugiej części domu zupełnie bez sensu, nie ma jak na LCD w odtwarzaczu.

Musiałbym mieć pewność że to sterowanie ruszy i będzie działać bez problemu, bo szkoda mi czasu i pieniędzy na eksperymenty.

Ale dzięki i tak za informację.

Dziwne że tak mało osób interesuje się pełną kontrolą przez lcd...

Ja mam pelna kontrole przez LCD dotykowo - wszystko opisane w temacie o Malinie na PC audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.