Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

A właściwie powróciliście tu, jak to aż nadto widoczne, dla prowadzenia swych biznesików w branży audio.

Oni wrócili bo ich wspaniałe, nowe forum po prostu skisło.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Juz to jest - nazywa sie: „best product of The year” przyznawane przez High-Fidelity p.Pacuły.

Racja, tytuł od nadredaktora to praktycznie jak malina, taki pocałunek śmierci.

.ale również nie podoba mi się skreślanie z góry i opluwanie czegoś, z cym się nie miało do czynienia..... tak zwyczajnie...

moze wymienić ci na poczekaniu 100 rzeczy z którymi nigdy nie miałeś do czynienia , a na pewno nie zdecydujesz sie ich użyć / zastosowac

sory z wpis , ale istnieją jakieś granice

chyba

przynajmniej mam takie nadzieje

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

• Redaktorzy

Nazywanie tego czegoś "urządzeniem" jest dużym nadużyciem. [...] Przecież w tej podstawce nie ma żadnego mechanizm, czy podzespołów zasilanych prądem.

Nie nazwałbym tego najszczęśliwszym argumentem. W rowerze też nie ma. Ba, w moim zegarku też nie ma (za to jest tam źródło promieniowania alfa).

A co to znaczy QTS?

Oni wrócili bo ich wspaniałe, nowe forum po prostu skisło.

Wprost przeciwnie- ma się dobrze.

Kiszący nie są zapraszani

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Redaktorzy

hahahah anty-ban za dobry dowcip!!!

No właśnie. Przydałaby się opcja jakiegoś szczególnego honorowania takich notorycznych dowcipnisiów. Jakiś świąteczny kolor albo jakaś specjalna czapeczka czy coś.

tu jest nadal bardzo żle -uprzedzam

Trudno się z Tobą nie zgodzić. Szczególnie patrząc na poziom dyskusji w tym wątku.

Tak sobie pomyślałem.

Może wątki zakładane przez fanbojów jakiegoś urządzenia/jakiejś marki, wzorem telewizji, oznaczać znaczkiem "wątek zawiera lokowanie produktu"?

Wtedy wszystko będzie jasne.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Redaktorzy

A co do Tellurium to co najwyżej powielili pomysł Resona z końca lat 80-tych gdy ten ostatni wykonywał na zamówienie okablowanie dla elektroniki DNM.

Ot i następna opinia wydana bez zapoznania się z przedmiotem dyskusji. Ale za to bardzo stanowcza, to musi się jakoś kompensować.

Szczególnie patrząc na poziom dyskusji w tym wątku

Przecież tu nie o poziom chodzi, tylko żeby dowalić

Ot i następna opinia wydana bez zapoznania się z przedmiotem dyskusji. Ale za to bardzo stanowcza, to musi się jakoś kompensować.

Pudło.

Miałem ten kabel w domu.

Tak samo jak miałem pierwszego, jeszcze całkowicie szarego Resona.

Kable Naima też miałem a K-20 Linna mam obecnie w systemie.

to doskonałe skrzypce - czyli doskonale obrobione kawałki drewna..... i samodzielnie mogą co najwyżej zgnić....

to, że wydaję piękne dźwieki jest zasługą grającego na nich skrzypka-artysty, w rękach niekompetentnego amatora wydawałyby okropne dźwięki...

choć na pomiarach mogłoby to być niezauważalne;-)

Witku kochany ;-)

Przyjmij moja wypowiedź dosłownie. Instrument muzyczny służy do generowania dźwięku i WYŁĄCZNIE dlatego uprawnionym jest dyskutowanie o jego właściwościach sonicznych. Te kuwetę również możesz użyć jako instrument perkusyjny, jednak nawet w takim przypadku o właściwościach sonicznych trudno dyskutować, bo nikt tego stukania muzyka nie nazwie :-)

Sam widzisz jak bardzo, ale i jak pięknie, my dwaj się różnimy. Ale to nic złego. My różnimy się w drobiazgach i bez nienawiści.

Włodek.

• Redaktorzy

Pudło.

Miałem ten kabel w domu.

Tak samo jak miałem pierwszego, jeszcze całkowicie szarego Resona.

Kable Naima też miałem a K-20 Linna mam obecnie w systemie.

Po pierwsze, który "ten", bo okablowania Tellurium jest sporo. A po drugie, mimo że miałeś ten kabel w domu, to twierdzisz, ze nie różni się od Resona? No to gratuluję tym bardziej.

Nie nazwałbym tego najszczęśliwszym argumentem. W rowerze też nie ma. Ba, w moim zegarku też nie ma (za to jest tam źródło promieniowania alfa).

To co to za rower czy zegarek bez żadnego mechanizmu? ( o zasilaniu na prąd to było jakby osobno i dotyczyło ew. podzespołów wewnątrz tego "urzadzenia")

Po pierwsze, który "ten", bo okablowania Tellurium jest sporo. A po drugie, mimo że miałeś ten kabel w domu, to twierdzisz, ze nie różni się od Resona? No to gratuluję tym bardziej.

Czy ja napisałem, że się nie różni?

IMO czasami lepiej wziąć głęboki oddech zanim naciśnie się "wyślij".

Edytowane przez rochu

A co to znaczy QTS?

Wprost przeciwnie- ma się dobrze.

Kiszący nie są zapraszani

czy tam macie podobny wątek z marketingiem szeptanym ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Przecież tu nie o poziom chodzi, tylko żeby dowalić

No więc to właśnie miałem na myśli. Merytoryki zero, natomiast kilkanaście stron jazdy po konstruktorze. W tym sensie to piszący o jakości forum Cir miał rację, choć nie wiem czy to powinien być powód do dumy. Zwłaszcza dla moderatora. Natomiast odnośnie merytoryki to wpisy tych osób które słuchały rzeczone urządzenie były może na pierwszych dwóch stronach wątku, a później nastąpiła radosna nawalanka.

• Redaktorzy

Czy ja napisałem, że się nie różni?

"CO NAJWYŻEJ powielili pomysł Resona" - to chyba jeszcze gorzej, niż że się nie różni. Wynika z tego, ze jedyna wartość tego produktu jest tam, gdzie ściągnęli pomysł od kogoś innego.

kuwetę znamy, ale ja nie wiem co to jest QTS

Na NA jest wątek branżowy

"CO NAJWYŻEJ powielili pomysł Resona" - to chyba jeszcze gorzej, niż że się nie różni. Wynika z tego, ze jedyna wartość tego produktu jest tam, gdzie ściągnęli pomysł od kogoś innego.

Tak szczerze.

Nie znajdujesz podobieństwa?

Tak sobie pomyślałem.

Może wątki zakładane przez fanbojów jakiegoś urządzenia/jakiejś marki, wzorem telewizji, oznaczać znaczkiem "wątek zawiera lokowanie produktu"?

Wtedy wszystko będzie jasne.

Alez u nas jest wyraźnie zaznaczone, tylko krócej - " Klub miłośników".

może zaproponuję "rynnę", ale prawa używania udzielę tylko temu co mi wyjaśni- co to znaczy QTS

• Redaktorzy

Tak szczerze.

Nie znajdujesz podobieństwa?

I tu i tu dwa przewody są daleko od siebie, przynajmniej w kablu głośnikowym (bo w łączówce Tellurium oraz w łączówce EWA już nie).

może zaproponuję "rynnę", ale prawa używania udzielę tylko temu co mi wyjaśni- co to znaczy QTS

Koryto?

Co to jest rynna? Jak chodzi o skrót QTS to chyba oczywiste co jego twórca miał na myśli...

• Redaktorzy

Jak chodzi o skrót QTS to chyba oczywiste co jego twórca miał na myśli...

Qurde Tera Słuchać?

Gość

(Konto usunięte)

To pole elektrostatyczne na powierzchniach płaskich wpływa u Was na charakterystykę częstotliwościową fali akustycznej, generowanej przez głośniki??? Mój Boże, jak ja dawno do tych szkół chodziłem :-) Fizyka musiała być jeszcze w powijakach :-(

No wybacz Drogi "Absyncie" ale udało ci się całkowicie mnie obezwładnić.

To Ty instrument muzyczny samodzielnie generujący dźwięk porównałeś do kuwety??? A jakież to właściwości soniczne może mieć kocia kuweta, służąca za podkładkę pod rozgałęźnik sieciowy??? Wszak ani jedno, ani drugie, nie generuje dźwięków z zakresu ludzkiego słuchu? Ba, kuweta nie generuje NICZEGO!

O jakim słuchaniu kuwety tutaj się rozprawia i namawia ludzi aby to czynili?

Włodek.

Ależ Włodek...jak p...niesz ją o podłogę lub ścianę to dźwięk będzie ;-), a i prawo ciążenia z fizyki się pojawi ;-)))

Edytowane przez Gość

Gospodarzu miły, mnie starego zwolnij od rozwiązywania tego rebusu. Ja już przy poprzednim astrologicznym się wyłożyłem :(

Zresztą wiesz, że lubię konkretnie, czarno na białym a nie domysły, fantazje i zagadki. Ja techniczny jestem niestety.

Serdeczności,

Włodek.

Żeby Stasiowi oszczędzić czasu- udzielam mało zasłużonego, ale zasłużonego bana

Ja sądzę że Qu Ta S.

Och... czy to prawda Koledzy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.