Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie uniwersalne źródło w systemie stereo?

DM42

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem na etapie przebudowy swojego systemu opartego o wzmacniacz CA 640 Azur i podstawki Castle Knight 2. Wzmacniacz jest w trakcie modyfikacji, kolumny są nowe i sprawa opiera się w zasadzie o źródło. Dotychczas podpięte mam dvd H/K 21. Wiem że to nie odtwarzacz cd ale zależy mi wiadomo również na sporadycznym oglądaniu filmów. Aby "polepszyć" to dvd dokupiłem tani dac Projekt Nostromo. I teraz mam pytanie czy lepszym rozwiązaniem była by zmiana tego dvd na jakiegoś budżetowego blu-raya (wykorzystując ten dac) czy zostawić te dvd H/K a kupić cd? Mam świadomość(może błędną) że kupowanie drogich klocków do taniego daca nie ma sensu ale zależy mi na tzw. kompromisie między stereo a oglądaniem filmów. Może zostawić te stare dvd i dokupić używane cd H/K? I czy w takim układzie te cd podłączyć do Azura przez dac czy z pominięciem go. Proszę o sugestie. Pozdrawiam.

jeżeli to ma być tanie cd używane czy nie pomiń dac , zostawiając dvd

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Witam.

Jestem na etapie przebudowy swojego systemu opartego o wzmacniacz CA 640 Azur i podstawki Castle Knight 2. Wzmacniacz jest w trakcie modyfikacji, kolumny są nowe i sprawa opiera się w zasadzie o źródło. Dotychczas podpięte mam dvd H/K 21. Wiem że to nie odtwarzacz cd ale zależy mi wiadomo również na sporadycznym oglądaniu filmów. Aby "polepszyć" to dvd dokupiłem tani dac Projekt Nostromo. I teraz mam pytanie czy lepszym rozwiązaniem była by zmiana tego dvd na jakiegoś budżetowego blu-raya (wykorzystując ten dac) czy zostawić te dvd H/K a kupić cd? Mam świadomość(może błędną) że kupowanie drogich klocków do taniego daca nie ma sensu ale zależy mi na tzw. kompromisie między stereo a oglądaniem filmów. Może zostawić te stare dvd i dokupić używane cd H/K? I czy w takim układzie te cd podłączyć do Azura przez dac czy z pominięciem go. Proszę o sugestie. Pozdrawiam.

Oglądnięciu filmów z płyt? Nie lepiej skupić się na serwisach VOD? Wtedy możesz skupić się na CD, jeśli jesteś tradycjonalistą, albo kupić mini PC do filmów i plików muzycznych i podłączyć go do posiadanego DAC.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.