Skocz do zawartości
IGNORED

iFi iOne nano - z czym porównać?

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Na Audio show słuchałem go podpiętego do iCan na słuchawkach - generalnie to urządzenie nie jest przeznaczone do słuchania mobilnego. Poszukuje jednak w miarę przyzwoitego dźwięku dla wejścia USB i cyfrowego pod zestaw w pokoju. Bluetooth to dodatkowy plus. Dla porównania bardzo miły Pan z przedstawicielstwa iFi o zdecydowanie wschodnich manierach zaproponował mu odsłuchanie iDSD Nano Black Label - o dziwo to maleństwo zagrało lepiej od w/w. Naczytałem się całą furę na temat iOne - wszyscy pieją z zachwytu - natomiast do bezpośredniego porównania z innymi DACami w podobnej cenie - mało kto chce się wypowiedzieć (pozdrawiam Pana Ludwika z SiK). Dlatego nie wiem gdzie jest wyważona ocena. Czy wśród forumowiczów są szczęśliwcy, którzy mogą mi w tym pomóc?

Przetwornik iFi Audio iOne to bardzo dobre urządzenie, na pewno warte swojej ceny i wyróżniające się jakością w danym budżecie. Wybór przetwornika jednak zależy od wielu czynników, przede wszystkim także całej konfiguracji naszego systemu, dlatego zapraszam do wypożyczenia urządzenia i przetestowania we własnym systemie, dajemy taką możliwość. Wtedy przekonasz się, czy iOne spełnia Twoje wymagania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

A do jakiego sprzętu porównałbyś iDSD Nano Black Label? "o dziwo to maleństwo zagrało lepiej" czy w twojej opinii jest dobry jako dac? Zastanawiam się czy jest sens jego stosowania jako stacjonarny dac bez wykorzystania jego funkcji słuchawkowca.

A do jakiego sprzętu porównałbyś iDSD Nano Black Label? "o dziwo to maleństwo zagrało lepiej" czy w twojej opinii jest dobry jako dac? Zastanawiam się czy jest sens jego stosowania jako stacjonarny dac bez wykorzystania jego funkcji słuchawkowca.

Nie bardzo było z czym porównywać na AS. Ale z tego co słuchałem kilku daców to najbliższy był Asus Xonar Essence Stu - z dodatkiem 'więcej życia". iDSD Nano Black Label to rozdzielczy i dokładny DAC - bardziej oscylowałbym nawet porównanie do AudioQuest DragonFly lub innych opartych na kościach ESS Sabre. Dla słuchawek i mobilnego zastosowana - OK. Tylko ja rzadko używam "Walckmanów". Natomiast iOne - mu czegoś brak w bezpośrednim porównaniu z Nano iDSD.

zapraszam do wypożyczenia urządzenia

Poważnie się nad tym zastanawiam - ale to pewnie po świętach jak znajdę chwile czasu na zabawę ze sprzętem :) - napiszę na priva - dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.