Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal z smartfona- do komputera- dac z wzmacniaczem- słuchawki

katka10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów.

Mam problem z prośbą o poradę.

W pracy mogę słuchać muzyki na słuchawkach- jednak spora cześć stron jest przyblokowana przez administratora sieci- w tym Tidal.

Czy jest możliwość ( jeżeli tak to w jaki sposób) podłączenia smartfona na którym mam apkę Tidal-a do komputera w celu słuchania muzyki z Tidala.

Wiem że łatwiej z smartfona i słuchawki, ale do komputera jest podłączony dac Nostromo z wzmacniaczem słuchawkowym.

Sprzet:

Telefon - Samsung x cover

komputer HP 3520AIO

DAC usb- NOSTROMO V5 z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym- zasilanie i sygnał z usb.

Licze na Waszą pomoc.

Próbowałeś uruchomić aplikację desktopową?

Przejdź do TIDAL.com, kliknij Menu i następnie Pobierz. Następnie możesz wybrać posiadane urządzenie. TIDAL obsługuje PC (Windows 7+).

• Redaktorzy

Po co kombinować - nie lepiej grać ze smartfona słuchawkami bezprzewodowo? posłuchaj B&W PX lub Audio-Technica ATH-DSR7BT ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Czy jest możliwość ( jeżeli tak to w jaki sposób) podłączenia smartfona na którym mam apkę Tidal-a do komputera w celu słuchania muzyki z Tidala.

Jeśli masz komputer i smartfona w tej samej sieci wi-fi, to możesz przesłać Tidala z aplikacji BubbleUPnP do Foobara 2000 z wtyczką foo_upnp.

Wyraziłem się niedokładnie, komputer może być połączony kablem lan. Ważne jest, aby oba urządzenia były zalogowane do tej samej sieci.

Próbowałeś uruchomić aplikację desktopową?

Przejdź do TIDAL.com, kliknij Menu i następnie Pobierz. Następnie możesz wybrać posiadane urządzenie. TIDAL obsługuje PC (Windows 7+).

Blokowane są strony w których są zdefiniowane słowa w tym tidal.więc pobranie nic nie wnosi.

Piszesz tylko o stronach internetowych czy jest to "grubsza" blokada?

Jeśli tylko blokada stron internetowych to instalkę możesz pobrać na prywatny komputer i przerzucić ją na pendrive'a, a później na służbowy.

Obawiam się że nie da się z tym nic zrobić -

bez podpięcia telefonu i komputera do tego samego WiFi i streamowanie po dlna BubbleUpnp na telefonie a na pc't nawet Windows Media Player.

Możesz spróbować Malinki ale to mało wygodne.

Ten dac nie ma innych wejść poza usb? Jeżeli ma cyfrowe to można spróbować jakiś mały odbiornik dlna.

Ja mam tak samo. Największy problem to fakt że telefon podpięty do WiFi bez internetu, nawet jak ma zasięg LTE nie łączy się z internetem. To jakaś porażka że nie możesz wybrać czy WiFi ma dawac neta czy 3G.

Ale wiesz co zauważyłem że 90% materiału na Tidalu ma masę artefaktów, które słychać na dac,ku dobitniej. Na telefonie sporo z nich jest ukrytych/zamaskowanych.

Np Roger Waters On an Island.

Z dnia na dzien dochodze do wniosku że jednak telefon.

Wysłane z mojego SM-A730F przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące później...

Ja zainstalowałem aplikację Tidal na pamięci USB.

Wtykam pamięć odpalam apkę z lokalizacji na usb i działa przez komputer :-) pomimo blokady stronki :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.