Skocz do zawartości
IGNORED

czy oplaca sie wymiana dzwiekówki

squid

Rekomendowane odpowiedzi

W chipsetach nForce karta dźwiękowa jest całkiem niezła. Wymiana na coś do 100zł poprawy raczej nie przyniesie. Jak już wymieniać to na coś droższego (400-500PN).

sms czemu się tak dziwisz? Dobra karta i napęd grają lepiej niż tanie odtwarzacze CD.

pare dni temu byly rozmowy o kartach dzwwiekowych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ps.

ponizej 100 pln nie ma sesu wymieniac twojej karty

Ukryta Zawartość

ja mam zintegrowną w nforc2 na płycie Asusa ale wrócilem do starej SB Live! zdecydwoanie bardziej szczegółowy dźwiek szczególnie w konfiguracji foobar + asio + sb live!, ale nawet bez asio sb live! zdecydoanie czysciej gra. Chodzi i dźwiek w stereo oczywiscie.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W tym przypadku oplaca sie zmienic z soundstorma na ktoras z tych kart. Sam mam na jednym komputerze zintegrowana z nForce2 (SoundStorm) a na drugim SB Audigy 1 (wersje pelna). Roznica jest caliem spora na korzysc audigy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma sensu wymieniać hmm... a ktoś z was próbował, porównywał jedno z drugim odsłuchowo? Nie? To przenieście sie do wątku 13616 :)

Audigy LS to największe badziewie jakie wypuścił CL od czasów sB128 :)

a bo wole mojego luxmana, choc nie powiem komp gra czasem ladnie, jesli juz sluchasz mp3, zwyklych cd`kow wole jednak na stacjonarnym. wg mnie stacjonarny gra lepiej, bardziej mnie wciaga na nim sluchanie, kompa wole nie ruszac, wystarczy ze stoi i szumi, tyle sluchania to czasem z niego jeszcze zniose, ale jak kazdy startowalem od sb live!

Z doswiadczenia polecam karte Terratec 512i (moja opinia odnosi sie tylko do jakosci dzwieku). Chipset nie jest moze rewelacyjny, natomiast dzwiek jak na karte ktora tyle kosztuje (120 nowa) rewelacja. Troche kart dzwiekowych przewinelo sie przez moje rece, a ta wg mnie wypadla duzo lepiej nawet od Audigy. Dzwiek mozna jeszcze poprawic dzieki foobarowi (direct output 32bit, resampler 48kHz- z racji na chipset, koniecznie bez volume dsp, nie wiem czemu ale degradowalo to jakosc dzwieku). Jedyna moja krytyczna uwaga - nie mozna zbyt duzego poziomu sygnalu na wyjsciu ustawic, gdyz dzwiek robi sie znieksztalcony, dlatego lepiej nie podlaczac dlugim 'byle-jakim' drutem do wzmacniacza.

Dodam, iz wiele osob uwaza, ze karta jest kiepska, ze wzgledu na uzyty uklad f-m, jednak ma sie to nijak do jakosci reprodukowanego dzwieku, no moze w grach nie bedzie 'pelnego wypasu'

Znalazlem w sieci dwie recenzje 512:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.