Skocz do zawartości
IGNORED

Szalejący PHILIPS CD304 mkII

thon022

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiony na allegro PHILIPS CD304mkII z 2 tygodnie pograł ładnie, po czym zaczął "świrować".

Najpierw wyłączał się w trakcie odtwarzania bez powodu. Potem zaczął; gasnąć/mrugać/ robić dyskotekę wyświetlacz - co kończy się zawsze unieruchomieniem (zawieszeniem) odtwarzacza.

W serwisie RTV stwierdzono, że CD był zapleśniały w środku, pewnie z wilgoci. Został wyczyszczony, poprawiono część lutów i wymieniono kilka kondensatorów. Po naprawie jakiś czas było lepiej , po czym problem powrócił .

Sam wymieniłem teraz już absolutnie wszystkie elektrolity, a także poprawiłem parę lutów.

Niestety, CD jakby złośliwie, po każdej ingerencji gra parę dni, po czym szaleje od nowa (teraz przeważnie zaczyna "mrygać" wyświetlacz lub po prostu gaśnie i nie daje się już uruchomić - dopiero po kilku (kilkunastu) próbach - a i to zazwyczaj tylko na parę minut ... :(

Bardzo mi odpowiada brzmienie tego CD (po porównaniu z nim pozbyłem się Arcama Alpha 8SE) i chciałbym go jakoś "ujarzmić"

Czy ktoś ma pomysł za co się ew. zabrać ?

serwisówka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziękuję za pomoc :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/136561-szalej%C4%85cy-philips-cd304-mkii/

Dzięki,

kondensatory wymieniłem już wszystkie, ale luty tylko częściowo poprawiłem.

Może faktycznie coś z tymi lutami, bo czasem jak zgaśnie wyświetlacz i go rozbiorę, a potem "puknę" w płytkę pod prądem, to czasem załapie na chwilę ...

Obecnie znów "umarł", tj CD po włączeniu pobiera prąd, ale wyświetlacz wygaszony i nie reaguje na przyciski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.