Skocz do zawartości
IGNORED

szukam dobrego subwoofera

sadlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie poszukuje subwoofera.

Wiem droższe lepsze ale posiadam akurat sprzęt taki jak poniżej wiem tani ale nie każdego stać na sprzęt z górnej półki i jak by było ,mnie stać na droższy sprzet nie siedział bym na forum tylko kupił bym wzmacniacz lampowy ręcznie robiony z żelowymi głośnikami a nie takie coś(tak słuchałem takiego sprzętu kupę kasy kosztuje sprzęt jak i jego utrzymanie). Także proszę bez kpin ;)

Będę go używał w 70% do muzyki a w 30% do filmów.

AMP: Yamaha RXA 660

GŁOŚNIKI: Monitor Audio Bronze 2 5.0

Pomieszczenie : 4x5m

przedział cenowy to 1500-2000zł

myślałem o takim Q Acoustics 3070S lub Wharfedale

https://www.audiostereo.pl/topic/136610-szukam-dobrego-subwoofera/

macie jakieś inne propozycje subwooferów. w anglii nie dam rady przesłuchac tych modeli subów.

mogę sprawdzić jedynie firmy

Anthony Gallo

Audio Pro

Cambridge Audio

DALI

DLS

Elac

Elipson

Focal

HEOS

KEF

Monitor Audio

Q Acoustic

Q Acoustics

REL

Samsung

Tangent

Tannoy

Wharfedale

Yamaha

macie jakieś inne propozycje subwooferów. w anglii nie dam rady przesłuchac tych modeli subów.

mogę sprawdzić jedynie firmy

Anthony Gallo

Audio Pro

Cambridge Audio

DALI

DLS

Elac

Elipson

Focal

HEOS

KEF

Monitor Audio

Q Acoustic

Q Acoustics

REL

Samsung

Tangent

Tannoy

Wharfedale

Yamaha

I to jeszcze za malo?

Do Monitor Audio Bronze 2 pasuje MRW-10 tego samego producenta. Cena katalogowa 1890 zł, więc mieści się w budżecie. Ma przełącznik Movies/Music/Impact, co w tym przedziale cenowym nie jest funkcjonalnością często spotykaną. W ustawieniu Music schodzi do 28 Hz co też go wyróżnia, ma dobrze kontrolowany bas. Do zastosowań muzycznych bardzo dobry.

Spróbuj Magnat (700 zł) i Klipsch (1300 zł). Ja ich nie słuchałem, ale wiem od osoby która miała okazję się nimi pobawić - w kinie domowym jakoś sobie radzą, choć bez szaleństw. Do muzyki nie nadają się zupełnie. Żaden nie ma przełącznika korekcji dźwięku (wspomniany Movies/Music/Impact), niektóre Magnaty nie mają nawet przełącznika fazy (0*/180*).

Monitor Audio MRW-10 zapewni Ci funkcjonalność i jakość basu (szczególnie w zastosowaniu muzycznym) subwooferów ze znacznie wyższych półek cenowych.

jestem może wymagający ale jak podajecie marke to przydał by sie też model.

PS"" jak bym wiedział która filma i jaki model nie pisał by tutaj :)""

no i wolał bym z listy ponieważ każdy ma różne gusta muzyczne i nie kupie czegoś co ktoś sądzi ze jest dobry dla niego. sluchałęm już paru subów lecz przeszkadzało mi buczenie w głośnikach lub tępy bass. dlatego i tylko dlatego chciałem uzyskać pomoc od kogoś kto może mi wskazać kierunek i wskazać które można przesłuchać a ja ocenie czy mi sie podoba czy nie.;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.