Skocz do zawartości
IGNORED

Czas na zmianę źródła w systemie(dvd na cd).

DM42

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

W moim skromnym systemie opartym o wzmacniacz CA Azur 640 A i monitory Castle Knight 2 czas na zmiany. Jako źródło mam obecnie podpięty DVD H/K 21. Te dvd współpracuje z dac-iem Project Nostromo u-X1. Czasami oglądam filmy i koncerty ale tylko czasami. Myślę o zakupie nowego odtwarzacza cd który uszlachetnił by muzykę w moim systemie. Rozważam zakup raczej budżetowego odtwarzacza z przetwornikiem dac na pokładzie. Kwota to powiedzmy 1500 pln. I tu widzę że Cambridge ma w ofercie cd Topaz 10. Nie jestem uparty jednak na tego CA i dlatego proszę Was o radę w temacie takiego zakupu. Nie chciałbym popsuć dźwięku w systemie. Lubię jak to teraz gra lekko dociążoną średnicą z niewyostrzoną górą. Ewentualnie może więcej dynamiki by się przydało. Wiem że jeszcze jest odtwarzacz CXC ale to inne pieniądze i chyba raczej nie ma sensu go podpinać pod takiego taniego daca jakim jest Nostromo u-x1. Reasumując zaproponujcie coś nowego ze sklepu w takim budżecie. Pozdrawiam.

zanim kupiłem DAC zlampizowałem marantza CD-6002 grał b dobrze po zabiegu cieszyłem się i ciesze nadal z b dobrego odwzorowania detali ogólnie gra znakomicie jak na jego cenę ma cechy lampy z ciekawości podpiołem optykiem na test z dac nostromo 3 jakość dźwięku praktycznie nie do odróżnienia trochę w szoku byłem no ale cóż , także nie wiem czy za tę kwotę sporą różnice odczujesz czy nie lepiej zakupić lepszego DAC'a

ale znowu co nowy ładny klocek w zestawie to fajna rzecz ( :

Dzień dobry.

Spójrz na odtwarzacz Marantz CD6006 (https://www.q21.pl/marantz-cd6006.html). To bardzo dobre źródło o lekko ocieplonym charakterze brzmienia, dobrej dynamice. Moim zdaniem nie znajdziesz nic lepszego w założonym budżecie.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

CXC był na Cyber Monday u niektórych sprzedawców po 1730zł - poluj na jakieś powystawowe / lub zdarza się ktoś sprzedaje prawie nówki

Pioneer PD50 też od kogoś - trafiają się czasami w okolicach 1500zł

Yamaha CD-S700 stoi w sklepach po 1999zł

i idealnie 1499zł Marantz CD6006

Ja bym w tej cenie nie kupował CD. nie do tego wzmaka.

Jak już musisz to faktycznie marantz 6006 stabilny dobry dźwiękowo. Zastrzeżenia do USB.

Cambridge dobrze gra ze swoimi odtwarzaczami więc poszukaj używanego do kompletu za 600-900 zł a resztę odłóż na dalsze przyszłościowe zmiany.

Piotrek

Jakoś nie jestem przekonany do kupna leciwego cd-eka CA za 700-900 zł z Allegro. Wiem że są plusy takiego rozwiązania ale taka oszczędność może być ryzykowna. Szczerze to wolałbym kupić coś nowego z gwarancją ze sklepu. Poważnie rozważam zakup na raty. I tu propozycja kupna Marantz-a 6006 przemawia do mnie najbardziej. Kupując na raty mógłbym lekko zwiększyć budżet i pomyślałem o cd Exposure 1010. Czy to Exposure jest cd-ekiem z wyższej półki w porównaniu do Marantz-a 6006 czy nie warto dopłacać do niego. Może w przyszłości wymieniłbym wzmacniacz i dlatego zakup cd rozpatruję także pod tym kątem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.