Skocz do zawartości
IGNORED

który wzmacniacz do dynaudio emit 20 ? (roksan, MF, czy Rega)

Svawo

Rekomendowane odpowiedzi

A mógłbyś ciut rozwinąć temat. Które gatunki brzmiały najgorzej i dlaczego. Mogę tylko zgadywać, że chodzi o dynamikę albo barwę. Klasyka - skoro 4 pory brzmiały świetnie, to symfonie np. Mahlera (potężne) pewnie już niekoniecznie.

możliwe że rock, szybki rock nie był taki super ale mogę się mylić, bo słuchałem dłuższy czas tego dnia i mogło mi się już nieco mieszać, np 9 to 5 (ten kawałek jak słuchałem na naimie ma niesamowitą energię ;) ) czy thunderstruck, chyba tez słuchałem hotel california, też mogło być tak że przez jakiś czas wzmacniacz się rozgrzewał ale tego nie jestem pewien

ogólnie to odnoszę wrażenie że te jak fortepian (mój ulubiony instrument np diana krall) brzmi masywnie i ogólnie jak słychać słodycz w środku pasma to już jest dobrze, natomiast miałem faworytów jak exposure czy kandy k3 gdzie ten fortepian grał - jak na mój gust - na pół gwizdka i to je skreślało, oczywiście sa to moje subiektywne odczucia i w innym zestawieniu/warunkach mogło by być inaczej

A na koniec mimo, iz bardzo podobaja mi sie emit-y/dm-y musisz zdawac sobie sprawe, ze to jednak mimo wszystko najnizsza seria Dynaudio

słuchałem na stxach (nie wiem jaki model ) i na ariesach 16 Herz i muszę Ci powiedzieć że subiektywnie te Emity nie są takie złe...

Niestety A55TP nie jest za bardzo w stanie wysterować Ariesów. Są trudne do napędzenia. Mam tylko nadzieje, że nie słuchałeś Ariesów Plus (2x illuminator na kolumn) bo te to już w ogóle wymagają mocnych wzmacniaczy, szybkich.

Generalnie powinieneś przeprowadzać odsłuchy na swoich kolumnach. Spróbuj posłuchać Swoich E20 z Music Hallem a35.2. Nie jest drogi, a z tego co pamiętam dobrze grał z serią DM więc może być podobnie z Emitami.

Emit 20 z dobrym wzmocnieniem naprawdę zadziwiają. Jak najwięcej prądu, ale dobrego. Oczywiście bez przesady, wszak, jak już wspomniano, to budżetówka, ale z ogromnym potencjałem.

Niestety A55TP nie jest za bardzo w stanie wysterować Ariesów.

a nie przepraszam pomyliłem się to były Minas Anor haha jakoś tak mi nazwa brzmiała podobnie, a co o nich powiesz? zdaje się że miały dość ostrą górę...

a co o nich powiesz?

Testowałem u Siebie wersje III , a finalnie zdecydowałem się na IV. Tej Cayin dobrze nimi steruje, ale na pewno do Minasów można się pokusić o jeszcze lepszy wzmacniacz. W A55TP mam zmienione lampy i nie testowałem Minasów na fabrycznych. IV mają więcej góry niż III, grają bardziej odważnie na wyższej średnicy. Na pewno jest to inna prezentacja niż Dynaudio DM czy Emit. Inaczej trzeba dobierać resztę toru.

Pawel, dotarl juz do Ciebie Haiku SOL 2? Jak tak, napisz cos jak juz sie z nim troche osluchasz, ciekawy jestem jak Ty go odbierzesz? Mi zabraklo blasku na wysokich ale u mnie kazdy piec podlaczony pod cedeka atolla ma z tym problem, juz lepiej wypada od niego 4krotnie tanszy chinski DAC...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.