Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Marek333 napisał:

Witam

Też mam od sellixa. Potwierdzam wszystko idealnie od miesięcy. Uczciwy gość.

Na  Macbooku idealnie aplikacja się zainstalowała i chodzi ale chciałbym zainstalować aplikację Quboza na iPadzie 
Niestety w polskim regionie Apple nie ma apki Qubuza , nie ma więc jak zaisntalować. 😞 
Czy komuś się może udało apką Qubuza skąś ściągnąć lub jakoś odblokować region w Appstore żeby na iPadzie dała się zainstalować? Byłoby super mieć sterowanie tą aplikacją z iPada też.

Z góry dziękuję za  info w  tym temacie 🙂

Ja używam tej na starym iPadzie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziękuję bardzo   

@Qaz12 , sprawdziłem , zainstalowałem ale aplikacja mi się nie podoba - przede  wszystkim jakość gorsza od jakości Qobuza w JPLAY
YPLAY jest świetną apką  i gra o wiele lepiej jakościowo, więc już odinstalowałem tą VOX  🙂

Mi zależy na tym żeby jakimś sposobem zainstalować ORYGINALNĄ QOBUZ na iPadzie - bo jest bardzo ! fajna i przyjemna (wiem bo na MacBooku używam) i tą chciałbym jakość zainstalować na iPadzie. Ma całą otoczkę sugerowanych itp.
Bo czym streaming puszczać to mam z iPada jako opcje...
Ale dzięki wielkie za dobre chęci

17 minut temu, Marek333 napisał:

Mi zależy na tym żeby jakimś sposobem zainstalować ORYGINALNĄ QOBUZ na iPadzie

Przez VPN nie idzie? 

.

Dziękuję bardzo   

[mention=97985]Qaz12[/mention] , sprawdziłem , zainstalowałem ale aplikacja mi się nie podoba - przede  wszystkim jakość gorsza od jakości Qobuza w JPLAY
YPLAY jest świetną apką  i gra o wiele lepiej jakościowo, więc już odinstalowałem tą VOX  

Mi zależy na tym żeby jakimś sposobem zainstalować ORYGINALNĄ QOBUZ na iPadzie - bo jest bardzo ! fajna i przyjemna (wiem bo na MacBooku używam) i tą chciałbym jakość zainstalować na iPadzie. Ma całą otoczkę sugerowanych itp.
Bo czym streaming puszczać to mam z iPada jako opcje...
Ale dzięki wielkie za dobre chęci

Załóż nowe konto Apple na Wielką Brytanie, albo kraj w którym oficjalnie jest Qobuz

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

To blokada regionalna. Trzeba zmienić region na taki gdzie działa serwis, potem VPN do tego regionu i może się uda .

Odpuszczam . Nie chcę żeby mi coś się pomieszało w ecosystemie Appla który mam dość rozbudowany z subskrypcjami. Wiem że po zmiana regionu AppleID pomaga i można zainstalować aplikacje których nie ma w Polsce  ale wiąże się to z utratą i czasami problematycznymi podłączeniami wszystkich subskrybcji na nowo w swoim natywnym regionie
Daję sobie spokój.... Nie potrzebne mi kłopoty 🙂 Nie mam na to czasu w tym życiu... 😉 

Zostaję przy JPLAY który mi odtwarza Qobuza i jest b.fajną aplikacją z zachowaniem najwyższej jakości strumienia / QS. To mi działa na iPadzie i Macu.
Jedynie  chciałem po prostu oryginalną Qubuzową apkę ale nie warta skórka za wyprawkę jak widzę. Może wejdą do Polski za rok dwa..
Miłego dnia. 🙂 

Edytowane przez Marek333

Możesz przy okazji będąc na przykład w Niemczech, apke Qobuza zainstalować. Nie wiem jak na sprzętach Appla, ale na telefonach z nowymi andkami w Polsce też mi się nie chciały zainstalować, a w Niemczech od razu bez problemu się zainstalował. Ewentualnie daj tableta komuś kto będzie jechał do Niemiec czy Francji i ci to zrobi. 

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Darmowa wersja proton VPN i nie trzeba nigdzie jeździć, nikomu dawać. 

Powiesz jak to zrobić?

Ukryta Zawartość

Niech mnie, ktoś oświeci. Jesteśmy w eurokołchozie i w jednych krajach coś jest dostępne a w innych blokowane. Qobuz jest świetnym tego przykładem. Jak to jest możliwe ?

Jaką przewagę ma Qobuz nad Spotify czy Tidal ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niech mnie, ktoś oświeci. Jesteśmy w eurokołchozie i w jednych krajach coś jest dostępne a w innych blokowane. Qobuz jest świetnym tego przykładem. Jak to jest możliwe ?
Wpisz w Google Qobuz apk i ściągnij aplikację na telefon, ominiesz sklep play :)

Ułatwię Ci zadanie tu masz link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam. Wprowadziłem w błąd. Jednak nie wystarczy zmienić IP. Prawdopodobnie trzeba jeszcze założyć konto google na inny region. ...ale jak wyżej, myślę, że wystarczy pobrać .apk i zainstalować. Ciekawe jak wtedy z aktualizacjami, ale obstawiam, że nie będzie problemu. Wątek na pewno przewijał się w tym temacie. 

.

Aktualizacja idzie bez problemów. Zresztą Kubuś to nie  jjedyna apka z problemem regionu. Polskich apek też jest trochę i nie mam pojęcia po co i dlaczego. 
Na przykład jaki sens ma blokada na apke pocztexu 🙈🤔

Zainstalowałem apkę. Nie mam konta Qobuz, jak je założyć ?

Nie widzę takiej opcji mimo zaproszenia do wpisania emaila aby zalogować się lub utworzyć konto.

Wojtek

6 godzin temu, Elbing napisał:

Nad Spotify olbrzymią w jakosci dzwieku. Ale Tidal ze swoim connect gra coraz lepiej. Często pliki grane z Tidal wydają sie bardziej miękkie, a ten sam album z Qobuz twardszy i ostrzej. Grając nawet z tej samej aplikacji typu mconnect czy uapp. Ale nie określę się jednoznacznie czy T czy Q lepszy.  Z Volumio dobrze mi sue Tidal connect słucha.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

9 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Często pliki grane z Tidal wydają sie bardziej miękkie, a ten sam album z Qobuz twardszy i ostrzej

To włącz sobie wyrównanie poziomu dźwięku ( coś takiego) w Roon, to zobaczysz jaka korekcja jest z Tidala a jaka z Qobuza. Oczka wtedy się otworzą 😀

10 godzin temu, Filwoj napisał:

Zainstalowałem apkę. Nie mam konta Qobuz, jak je założyć ?

Nie widzę takiej opcji mimo zaproszenia do wpisania emaila aby zalogować się lub utworzyć konto.

Musisz wykupić z tego linku od Selixa, on w ciągu 24 godzin prześlę Ci dane do logowania. Dobrze też zainstalować sobie apke na kompie, bo wtedy łatwiej sobie wszystko poustawiać, czy za pomocą Soundiza przenieść cała swoją ulubiona muzę z innych serwisów streamingowych. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

57 minut temu, NRK napisał:

To włącz sobie wyrównanie poziomu dźwięku ( coś takiego) w Roon, to zobaczysz jaka korekcja jest z Tidala a jaka z Qobuza. Oczka wtedy się otworzą 😀

Może się twoje oczka otworzą jak się dowiesz że replay gain to tylko zapis w metadanych pliku ułatwiający stratną cyfrowa volume nornalization. I na dodatek jak jest ta sama wersja albumu to jest taki sam w Q i w T....

Szczerze, naprawdę nie używam narzędzi obniżających jakość dźwięku 😁

Ukryta Zawartość

Przykra niespodzianka w Tidal. Mają totalny bajzel w płytach. Na pokazanym wyżej screenie trzy z czterech to nie są albumy Madisa. Żenada.

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Elbing napisał:

Przykra niespodzianka w Tidal. Mają totalny bajzel w płytach. Na pokazanym wyżej screenie trzy z czterech to nie są albumy Madisa. Żenada

To juz chyba w każdym serwisie jak masz te same nazwy wykonawcy. Czego się spodziewałeś?

Pewnie zaraz wkleisz Spotify że tam jest lepiej.  Problem w tym ze nawet jak jest lepiej to jakość go dyskwalifikuje.

To chyba mam drewniane ucho. Wczoraj uruchomiłem sobie Tidal. W jakości dźwięku nie ma żadnej różnicy ze Spotify - zarówno na słuchawkach jak i na stacjonarnym sprzęcie. To mit i legenda miejska, że Tidal zapewnia lepszą jakość dźwięku. Takie mieszanie albumów jest niedopuszczalne.

2 godziny temu, Elbing napisał:

To mit i legenda miejska, że Tidal zapewnia lepszą jakość dźwięku.

Ja uważam inaczej. Na szczęście mamy prawo do wolnego wyboru i każdy może słuchać czego chce. I zachwalać co mu się bardziej podoba.

Moja Siostra słucha Spotify przez kino domowe z Apple TV i na tym Tidal gra faktycznie nawet gorzej. Ale to już kwestia aplikacji, ekosystemu itp.

Ale do wyciągnięcia max ze streamingu T czy Q nadają sie dużo bardziej...

2 godziny temu, Elbing napisał:

zarówno na słuchawkach jak i na stacjonarnym sprzęci

A z ciekawości jak streamujesz?

W dniu 25.05.2024 o 16:11, neo80 napisał:

Wpisz w Google Qobuz apk i ściągnij aplikację na telefon, ominiesz sklep play 🙂

Ułatwię Ci zadanie tu masz link

Ukryta Zawartość

Uprzejmie dziękuję. Zainstalowałem na telefonie z Androidem. Działa super ! 🙂   
Jeszcze było wspaniale mieć dostęp do instalacji na iPadzie ku pełni szczęści 😉 też tej oryginalnej apki Qobuza , - bardzo ona mi się podoba z pewnych względów. Świetnie też dopracowana  jest.

Na razie Aplikacja powyższa na Androida widzi mi sprzęty z Chromcastem np WimProPlus ale podłubię w ustawieniach streamera m1T / VitOS Orbiter  , sądzę że da się zrobić by był widoczny przez Androida w tej aplikacji lub doczytam w necie na forach zach.

W temacie, może komuś przyda się dla orientacjin jak są obsługiwane platformy mobilne przez Qobuz - 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek333

A to na Apple nadal nie możecie instalować z zewnętrznych źródeł?

Lata temu miałem IP4s. Po przesiadce na Androida, powiedziałem "nigdy więcej".

.

Możemy, tylko nie mamy namiaru na plik instalacyjny na system iOS 
Jak już wiemy nie jest dostępny w AppStore w regionie POLSKA. A zmiana regiony w ecosytemie Appla wylogowanie z wszystkich usług i ponowne podłączanie aby tylko przełączyć  region na czas instalacji Qobuza jest zyt ryzykownym posunięciem wiec odpada taka zmiana regionu

PS
/@J4Z A ja z kolei bez iPada, czy Maca nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Są aplikacje właśnie audio z których też korzystam wyłącznie na Appla i nie ma na PC i Androida. Po drugie wygoda przy starcie laptopa - ułamek sekundy a nie wieczność + stabilność .
/ Za ok 10 min dam Wam znać czy normalnie działa aplikacja zainstalowana na Androida telefon ,  łącząc się po BT w aucie. Bo do tego będę tej aplikacji w 95% używał ........ info: działa perfekcyjnie, sprawdzałem operacje na utworach i modyfikacji playlist wszystko perfect - transmisja w aucie po BT tak jak Tidala zresztą.
W domu jak dotąd, normalnie Macbookiem lub iPadem,  za pomocą apki  ulubionej mojej JPLAY,  która działa mi na obu urządzeniach perfekcyjnie z Qobuzem i Tidalem

Edytowane przez Marek333

Ta apka w Androidzie jest na tyle wnosząca mi wygodę i dostęp z mobilnego urządzenia do sugestii Qobuza (o to mi głównie chodziło),  że na iPada daruję sobie na razie ryzykowne akcje.

End of game dla mnie . Super wszystko działa i jeszcze raz podziękowanie  i szacunek za podpowiedź i link dla @neo80 👍

Fajny utwór !  😉 sprawdźcie sami... 

The Vow - Shannon & the Clams

Edytowane przez Marek333
W dniu 25.05.2024 o 09:38, Marek333 napisał:

Niestety w polskim regionie Apple nie ma apki Qubuza , nie ma więc jak zaisntalować. 😞 

Ukryta Zawartość

Uprzedzam, że sam nie próbowałem, obsługiwałem apką od streamera i mConnect.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi