Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe pod Yamaha R-N602

cherman17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

zastanawiam się nad wymianą kolumn REMA na coś wyraźniejszego.

Nowe kolumny staną na podstawkach marmurowych.

Powierzchnia salonu z aneksem to 20m2.

Rodzaj muzyki: heavy metal, rap, hip-hop, hardcore punk, rock

Zastanawiałem się nad JBL Ti-1000 ale nie wiem czy wzmacniacz nie jest za słaby na takie cacko.

Dodatkowo biorę pod uwagę DALI IKON 1 MK2.

Przeglądając i czytając opinie jeszcze coś takiego wpadło mi w oko JBL 18 Ti

PROSZĘ WAS O POMOC wiem, że robicie cenowe jest znaczne ale jednak myśle o finansach .... :)

https://www.audiostereo.pl/topic/137381-kolumny-podstawkowe-pod-yamaha-r-n602/
Gość

(Konto usunięte)

Będzie niedosyt basu przy podstawach. Nie ma takich monitorów w tym budżecie z których bas bedzie ok do hip hopu (Jak i mało podłogówek) Do 2kpln kupisz klipsche rp160m całkiem spore jak na podstawki i dynamicznie grające, polk audio rti a3 fajne monitory całkiem dobrze grające z bdb stereofonią. Napisz do S4home-wypożyczysz,porownasz a jak się spodoba coś to i miło Cię ceną zaskoczy.

Jeśli nie jesteś audiofilem i liczy sie dla ciebie dynamika,bas,tzw.je...cie,poluj na używane visatony couplet-ja mam te kolumny,wyglądają niepozornie,ale naprawdę nie potrzebują subwoofera,u mnie nagłasniają bez problemu 40m2

Dzień dobry.

Spójrz proszę na kolumny Focal Chorus 706 (https://www.q21.pl/focal-chorus-706.html). To mocne, dynamicznie grające monitory, które bardzo dobrze współpracują z elektroniką Yamaha i są w stanie bez problemu dobrze nagłośnić Twój salon. Jeśli lubisz wyeksponowane skraje pasma, dobrą opcją będzie także Klipsch RP-160M (https://www.q21.pl/klipsch-rp-160m.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Visaton ok ale model conga

były na Audioszole kiedyś, jako diy i wszyscy chwalili,woofer to 10cali tiw,cała kolumna jest na topowych głosnikach visatona,ale pamiętajmy ,że kolega chciał podstawkowe do 2tys.zł,jakby gdzies była conga za tyle ,daj znać...
Gość

(Konto usunięte)

Kolego nie ironizuj. Właśnie miałem to na myśli że jeżeli ten producent to nie dość że diy to właśnie ten model żeby dobrze grał dołem.

A że chwali ktoś coś co sam polepił to oczywiste bo jeżeli nie to czas zmarnowany i zostaje sprzedaż:))

Spójrz na produkt Indiana Line DJ310 (lub DJ308).

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-dj-310.html

Wysokoskuteczne kolumny, które uwielbiają repertuar o którym mówisz. Cieplejsze granie z nisko schodzącym basem i dobrym nasyceniem gitar.

Wpadnij na odsłuch, podłączymy je do Yamahy R-N602

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Kolego nie ironizuj.

przepraszam nie mogłem się powstrzymać,twoja rada była bardzo dobra,tyle że założyciel wątku chce podstawkowce do 2 tys.

A że chwali ktoś coś co sam polepił to oczywiste bo jeżeli nie to czas zmarnowany i zostaje sprzedaż:))

moje couplety nie są na sprzedaż (mają zwrotnicę poprawioną,jest dodatkowa pułapka na rezonans al130),po prostu mam te kolumny i moge je z czystym sumieniem polecić

Bardzo Wszystkim dziękuję za pomoc. Wszystkie propozycję zostaną rozpatrzone i zapoznam się ze wszystkimi. Mam nadzieję, że wszystkie opinie i testy znajdę na forum lub w sieci...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.