Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NR1508 - wybór amplitunera

Laylot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z Waszą pomocą udało mi się podjąć ostateczną decyzję co do sposobu połączenia KD i zestawu stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz czas na wybór amplitunera.

Warunki, które obowiązkowo musi spełnić to:

- wyjście PRE OUT na fronty

- HDMI wej-wyj

Co do drugiego warunku, niestety to dla mnie jedna wielka niewiadoma... te wszystkie oznaczenia HDCP 2.2, kanał zwrotny eARC, sterowanie CEC, itp... czarna magia !!!

W nowym sprzęcie domyślam się, że problemu nie ma, ale już w używce (a to też biorę pod uwagę) nie wiem czy tego rodzaju złączą mają jakieś ograniczenia.

Kable w pokoju mam położone tak: CPU > hdmi > AMP.AV > hdmi > PROJEKTOR

Projektor EPSON EH-TW5300 full HD z opcją 3D, które może jak się skuszę będę używał.

Strasznie wygórowanych oczekiwań nie mam - układ 5.1 w zupełności wystarczy (ATMOS i DTS-X na tą chwilę odpada, jak kiedyś zapragnę - wtedy zmienię).

40% - filmy z komputera, pliki MKV 1080p

40% - filmy i seriale NETFLIX (też full HD)

20% - koncerty też z komputera, pliki MKV 1080p

Odtwarzacza BLU-RAY nie mam i raczej nie mam zamiaru kupować.

Jedyny nowy amplituner właśnie z wyjściem PRE OUT na frotny w cenie nie przekraczającej 2000zł to MARANTZ NR1508 (około 1900zł). Owszem są droższe, ale już poza moim zasięgiem,

Czytałem co nieco i widzę zarówno dużo pozytywnych co negatywnych opinii.

Widziałem również w używce zdecydowanie tańsze starsze NR1504 i NR1506 (może w zupełności by mi wystarczyły?)

Możecie doradzić?

Co do mocy, bo ta nie jest w tych modelach wysoka i tak nie słucham bardzo głośno więc powinno być ok.

Nie mam zielonego pojęcia odnośnie kodeków audio w tym właśnie modelu... to znaczy nie wiem co tak na prawdę amplituner powinien obowiązkowo posiadać a co jest zbędnym dodatkiem. Tu też proszę o Waszą pomoc (może jakiś krótki opis z czym się to je:)

A może jakaś używka spełniająca powyższe wymagania? Jestem otwarty na Wasze sugestie:)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/137383-marantz-nr1508-wyb%C3%B3r-amplitunera/

Dzień dobry,

Amplituner Marantz NR1508 (https://www.q21.pl/marantz-nr-1508.html) to urządzenie, które moim zdaniem najlepiej wpasuje się w Twój system, spełniając wszystkie wymagania. Obiektywnie to bogato wyposażony amplituner, kompatybilny praktycznie ze wszystkimi standardami. Brzmieniowo jest dobrze, to raczej równe, trochę ocieplone, wypełnione granie. Co jednak ważne, NR1508 ma wyjście pre-out, które umożliwi Ci na podłączenie zewnętrznego wzmacniacza. Wyjście to jest bardzo przyzwoitej klasy.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

do Q21:

Zerknąłem na Waszą ofertę i tutaj dwa pytania:

1. w tej samej cenie jest model 1506 - czym się różni od 1508?

2. jaka w takim razie byłaby cena dla forumowicza na 1508:) / na priv: [email protected]

"5012" Jest znacznie mocniejszy i ma wiecej złącz w tym 2xhdmi Out. Te slimy są raczej dedykowane do małych zestawów głośnikowych. Rożnica w cenie nie jest specjalnie duża wiec lepiej pójść w dużego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.