Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz

jagon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, zdaję sobie sprawę, że takich tematów było już wiele nie mniej jednak w żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi.

Aktualnie posiadam wzmacniacz Yamaha AX-540 i generalnie gdybym nie posiadał wcześniej Kenwooda KA-880 powiedziałbym, ze obecna Yamaha jest całkiem dobra.

Prawda jest taka, że Kenwood grał doskonale (pięknie schodził w ciepłe, głębokie niskie tony) dopóki nie uległ uszkodzeniu (sprzedałem go), po nim kupiłem Yamahę, która już tak wyśmienicie nie gra. Dlatego więc planuję zakup czegoś innego, w brzmieniu podobnego do wspomianego Kenwooda aczkolwiek nie aż tak leciwego. Najprędzej lata 90.

Ludzie polecają Maranzty, Denony i inne marki. Czy jesteście w stanie polecić mi coś odpowiadającego powyższemu opisowi w cenie do max 600zł? Moje kolumny to polskie STXy 130W, nie są może demonami niskich tonów ale grają przyzwoicie:)

Prosiłbym o propozycje konkretnych modeli.

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bez agresji, świetna dynamika i bas a w gratisie masz jeszcze CD'ka i zdalne ...

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/#findComment-4304147

Może w licytacji by się udało coś z tych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten drugi po ewentualnej wygranej od razu wysłać do Bumpalumpa na serwis i masz fajnego klocka.

W między czasie zawsze możesz poprosić o zdjęcie środka i foty też wyślij temu koledze żeby zweryfikował Ci stan.

Na tyle co go poznałem nie powinien odmówić.

Z aukcjami nie mam nic wspólnego.

Opcja przedmówcy też jak najbardziej może być.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/#findComment-4304520

Ok, dzięki za odpowiedzi. Jak widzę trafiłem na miłośników sony:)

Nie mam żadnych uprzedzeń co do tej marki oczywiście ale czy może jakaś propozycja jeszcze wśród innych marek?

@margaryna85

w przypadku 570-ki według opisu połowa wzmacniacza nie działa, nie chciałbym zamienić szrota na kolejny szrot. Potrzebuję sprzętu do przeserwisowania i ewentualnej wymiany drobnych rzeczy.

Jak dotąd kupiłem dwa kończące się wzmacniacze, dlatego tym razem chciałbym tego uniknąć.

Btw. Czym się różni model FE od F? Oprócz tego, że F sprawia wrażenie większego, mocniejszego kloca?

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/#findComment-4304706

Btw. Czym się różni model FE od F? Oprócz tego, że F sprawia wrażenie większego, mocniejszego kloca?

Jak dobrze rozumiem to FA od F różni się wiekiem.Fa to są trochę młodsze klocki .Nie są złe ale przy twoim budżecie raczej nie ma co się na nich skupiać tym bardziej że fajny wzmacniacz to np dopiero 5 .Podając tobie te aukcje miałem bardziej na myśli budżet w jakim operujesz.Raczej bardzo prawdopodobne że ta 606 pójdzie wyżej.570 to dobry wzmacniacz i jak wierzyć sprzedającemu i licytacja nie poleci w jakieś chore pieniądze to można o nim pomyśleć.Wcześniej napisz do Bumpalumpa

i poproś sprzedającego o zdjęcia środka w celu weryfikacji czy wszystko jest w miarę ok. Mogę polecić również i inne wzmacniacze które nie są złe ale brzmieniowo nie podchodzą pod kenwooda .Wszystkiego nie słyszałem ale przy prezentacji dźwięku jaki lubisz nie dziwię się że nie podeszła np yamaha ax 540 .

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/#findComment-4304949

Hmm też sądzę, że ten 606 osiągnie wyższą cenę. Czytałem wątki osób, które twierdziły, że kiedyś można było wyrwać takie soniaki TA-F z rodziny 5 za ok 350zł. Dziś to raczej mało realne. Skupmy się zatem na wzmacniaczach do MAXIMUM 650zł podobnych w brzmieniu do wspomnianego kenwooda za którym tęsknię.

Słucham różnej muzyki: rock, klasyka rocka, ostry rock, pop, rzadko muzyka elektroniczna ale jednak. Generalnie przepadam raczej za głębszym bassem (np. podczas oglądania filmów, w muzyce też) - KA-880SD był idealny.

https://www.audiostereo.pl/topic/137623-wzmacniacz/#findComment-4305040

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.