Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha 683 i JBL E 80

januszbe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poprzez zakup nowego tv / Samsung UE 55 MU 7002T/ musze zmienic tez amplituner bo nie ma wejsc HDMI / obecnie ampli harman kardon 435 / wybor padl na / Yamahe RX V 683 i prosze moze ktos wie jak zagra ten ampli z kolumanami JBL E 80. Ewentualnie prosze o podpowiedź w doborze zestawu do kina domowego - moje preferencje to muzyka /rock,jazz/ w 50% i 50% kino.

Pozdrawiam

Janusz

https://www.audiostereo.pl/topic/138253-yamaha-683-i-jbl-e-80/

Na pewno zakup amplitunera Yamaha RX-V683 to dobra opcja, natomiast musisz brać pod uwagę charakter brzmienia elektroniki Yamaha i kolumn JBL. Obydwa elementy systemu wyraźnie eksponują skraje pasma, tak więc jeśli takie brzmienie lubisz, to ok. Jeśli natomiast szukasz bardziej wyrównany dźwięk, pełniejszy, spójrz na amplituner Denon AVR-X2400H lub trochę droższy, ale wyraźnie lepszy szczególnie w stereo Marantz SR5012.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na pewno zakup amplitunera Yamaha RX-V683 to dobra opcja, natomiast musisz brać pod uwagę charakter brzmienia elektroniki Yamaha i kolumn JBL. Obydwa elementy systemu wyraźnie eksponują skraje pasma, tak więc jeśli takie brzmienie lubisz, to ok. Jeśli natomiast szukasz bardziej wyrównany dźwięk, pełniejszy, spójrz na amplituner Denon AVR-X2400H lub trochę droższy, ale wyraźnie lepszy szczególnie w stereo Marantz SR5012.

Dzieki za propozycje zapoznalem sie z tymi amplitunerami i niestety nie maja wejsc na gramofon, jesli mozesz podpowiedz mi dwie opcje marantz sr 5012 z jakimi kolumnami polecasz oraz jakie odpowiednie glosniki bylyby do Yamahy ?

Tak naprawdę to te wbudowane przedwzmacniacze gramofonowe są kiepskiej klasy, lepszą opcją będzie zastosowanie dedykowanego zewnetrznego przedwzmacniacza. Nie martwiłbym się tym brakiem.

Abym mógł zaproponować konkretne modele, podaj mi proszę więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, w jakim budżecie możemy się poruszać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Tak naprawdę to te wbudowane przedwzmacniacze gramofonowe są kiepskiej klasy, lepszą opcją będzie zastosowanie dedykowanego zewnetrznego przedwzmacniacza. Nie martwiłbym się tym brakiem.

Abym mógł zaproponować konkretne modele, podaj mi proszę więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, w jakim budżecie możemy się poruszać.

Budzet zalozmy 10 tys. na glosniki do zestawu kina oraz apmlituner , gdyby zmiescil sie w tym odtwarzac dvd byloby bardzo ok.

Z JBL będzie fajnie w kinie. Do muzyki szukałbym czegoś cieplejszego o bardziej nasyconym dźwięku np.Indiana Line

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo ELAC

Ukryta Zawartość

Dzieki za propozycje szczegolnie ta z kolumnami Elac mi sie spodobala , a gdyby budzet na ampli i glosniki byl do 10 tys. co ewentualnie moglbys zaproponowac ? /uwazam ze ampli to /yamaha 683 ale jestem otwarty na propozycje /.

Pomieszczenie odsluchowe 30 m.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki za propozycje szczegolnie ta z kolumnami Elac mi sie spodobala , a gdyby budzet na ampli i glosniki byl do 10 tys. co ewentualnie moglbys zaproponowac ? /uwazam ze ampli to /yamaha 683 ale jestem otwarty na propozycje /.

Myślę ,że warto by przemyśleć zestaw z ELAC wymieniony wcześniej, do tego subwoofer ELAC DEBUT S10 https://www.tophifi.pl/glosniki/subwoofery/elac-debut-s10.html i odtwarzacz Blu-Ray YAMAHA BD-S681 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/odtwarzacze-blu-ray-dvd/yamaha-bd-s681.html i masz świetne kino i niezły system muzyczny w założonej kwocie. Potem w grę wchodzi zmiana amplitunera na dużo wyższą półkę i zestaw na B&W ale wydatek będzie większy https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/rx-a1070-b-w-683-s2-686-s2-htm62-s2.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.