Skocz do zawartości
IGNORED

Extractor HDMI do HDMI z MHL, SPDIF R/L, ARC 2K*4K

Gość włóczykij2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Czesc,

zastanawiam sie jak jest zbudowany taki extraktor.

http://allegro.pl/extractor-hdmi-do-hdmi-z-mhl-spdif-r-l-arc-2k-4k-i7070983497.html

Skoro wydziela audio z HDMI i przesyla je po RCA to musi byc w srodku jakis DAC i z tego dzwiek na pewno bedzie slaby.

Jednak jestem ciekaw co z sygnalem cyfrowym wychodzacym na optyk. Czy jest wyciagniety w postaci cyfrowej i leci niezmieniony czy moze DAC go konwertuje na analog, a potem znow na cyfre, bo np. tak jest taniej i prosciej.

Przydaloby bardzo mi sie takie urzadzenie, ale nie chcialbym degradowac sobie dzwieku przez to.

Dzieki za odpowiedzi.

Czy jest wyciagniety w postaci cyfrowej i leci niezmieniony czy moze DAC go konwertuje na analog, a potem znow na cyfre, bo np. tak jest taniej i prosciej.

Nie martwiłbym się o to.

Dlaczego? Jesli to tak nie dziala to nie jest to takie najgorsze urzadzenie, bo sygnalu cyfrowego za bardzo nie ma jak popsuc :)

A kto powiedział, że to urządzenie jest złe? Zwykła chińszczyzna na ali pewnie za połowę tej ceny. Jak sam napisałeś wyjścia analogowe to nie będzie pewnie hi-end, ale po spdif może być niezgorzej, więc jeżeli potrzebna ci taka funkcja to...

Sam używam totalnej chińszczyzny do streamowania, wykorzystuję wyjście optyczne z nieprzyzwoicie taniego pudełka i nie narzekam :)

Czy jest DAC nie zastanawiałem się. Potrzebowałem wyciągnąć sygnał w postaci Coax do DAC'a. Działać, działa. Jak chcesz to mam bardziej rozwiniętą wersję. Coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w dobrej cenie (priv).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

@januss73

No wlasnie tak chce zrobic, ze poszloby po optyku, tylko widzialem juz czasami w takich wynalazkach, ze sygnal jest zmieniany 2 razy i obawiam sie czy tu tez tak nie jest, ale jesli nie to spoko. Wtedy moge brac :)

Docelowo byloby tak jak na rysunku, ale zanim dorobie sie jeszcze DACa to przesylalbym po RCA.

29514180_816098445243722_1988945499_o.jpg?_nc_cat=0&oh=74ad86991a510d0077b393a160807fa0&oe=5ABA732A

@Devon

Poszla wiadomosc.

Kiedyś sam zastanawiałem się na jakiej niedrogiej kości zrobić taki receiver i szukałem jak robią to Chińczycy? Nie mam takiego konwertera, ale na 99% zrobiony jest na kości SIL9233 lub którejś z tej serii. Ta kość ma bezpośrednie wyjście SPDIF więc konwersja analogu na cyfrę żeby uzyskać spdif byłaby totalnym nonsensem.

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Doskonala wiadomosc, dziekuje Ci przyjacielu!

Teraz jak mam podlaczone apple tv do telewizora to pilot od atv uruchamia oba urzadzenia, zapewne wysyla jakis sygnal po hdmi.

Zastanawiam sie jak bedzie to wygladalo przy zastosowaniu konwertera, daca i wzmacniacza. Raczej te urzadzenia trzeba bedzie wlaczac recznie, a przynajmniej wzmak, chociaz jakby udalo sie z automatu to byloby super :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.