Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o tej listwie ?

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

O polaryzacji było tysiąc wątków - kliknijcie w wyszukiwarce :)

A na początek poczytajcie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Też polecam stronę bryana, a szczególnie filtr sieciowy. Działa na 100%. Mam coś takiego tylko że wykonałem każdą sekcję filtru osobno i umieściłem we wzmacniaczu i odtw. a gniazda jak już pisałem solidne w ścianie i listwie samoróbce ale też z solidnych gniazd.

Witam

No i pokusiłem sie o ten model listwy FELLOWES do audio. PORAŻKA!!! Bas sie rozlazł, dynamika zeszła na psy a szczegóły se poszły za "kotarkę wzmachola" :-). Drugi raz poszedłem w ciemno (pierwszy raz to Real Cable BM250) i chyba ostatni mam nadzieje. Dobrze, ze acar przy komputerze był juz wysłużony (wtyczki ledwo co siedziały). Fellowes do komputera !!! Tam jego miejsce. Ja pozostałem przy najwyzszym LESTARze.

Mam dwa Fellowsy. Jeden z tlumieniem 20db a drugi z 60db. Porownywalem oba i rzeczywiscie ich wplyw na brzmienie jest rozny. Jednak nie pokusilbym sie o wartosciowanie, ze jeden jest wyraznie lepszy a drugi gorszy. Co prawda sprzet podlaczylem pod tego z tlumieniem 20db, ale nie jest wykluczone, ze np. przy innym wzmacniaczu lepiej nie wypadnie listwa z wiekszym tlumieniem.

pzdr.

ale chwileczke ten lestar, ktorego posiadam tez ma wspolczynnik tłumienia 60db

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wiec czy to chodzi o to ?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

u mnie ten Lestar poszedł do kompa a w systemie audio zosyał Fellowes. Z tego prosty wniosek, że i z listwami warto poeksperymentować. A jak już podciągnę swój zestaw do satysfakcjonującego mnie (na jakiś rok? - może) poziomu to zaszaleję i sprawdzę listwę Supry (na PALa mnie nie stać).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

w "O mnie" mam od dawna wpisane: FELLOWES 99164

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Panowie,

natomiast ja zrobiłem tak - wzmacniacz (który długi czas był wpięty w listwę Lestara - jakiś starszy model, chyba z tłumieniem 60 dB) podpiąłem bezpośrednio do gniazdka w ścianie, a całą resztę systemu pozostawiłem "pod listwą"... Różnicą w brzmieniu systemu nie była wielka, ale odczułem to tak, jakby sprzęt dostał dodatkowego "kopa". Pojawiła się większa dynamika, powietrze oraz wyraźniejsze plany, szczególnie wgłąb... No, ogólnie jest poprawa, ale na pewno nie tak duża, jak przy zmianie źródła, czy kabli :-) Polecam Wam taki mały eksperyment... może i u Was będzie podobnie. Ale jednocześnie nie wykluczam, że kiedyś spróbuję zastosować jakąś listwę, bo jednak to trochę niebezpieczne trzymać wzmacniacz bez żadnego zabezpieczenia.

Ja mimo wszystko jednak przy listwie pozostane. Miałem juz kiedys w bloku taka sytuacje, że jeden pion na klatce schodowej dostał kopa w postaci skoku napiecia, tak ze ludziom sie "popaliły" tv itp itd, a pion naprzeciwko miał spadek napiecia (żarówka ledwo co sie żarzyła). Na szczescie ja mieszkam w tym drugim pionie :-)

=> Krzych

Akurat Primare sobie poradzi pewnie bez żadnych zabezpieczeń, to dobrze zabezpieczona maszyna :-) Ja jednak zadnego mulenia nie czuję ani na listwie, ani na kondycjonerze :-)

-> _Cypis_, zyzio

No trochę się obawiam, że jak się coś w sieci stanie, to wzmak mi spłonie... Ale usłyszałem różnicę, gra lepiej i o to chodzi :-) Zyzio, czy Primare jest naprawdę tak dobrze zabezpieczony, że mogę czuć się spokojnie ?? :-) Ja też nie odczuwalem mulenia, jak Primare był podpięty pod listwę, ale jak wpiąłem bezpośrednio do gniazdka, to było, jak powiew świeżego powietrza... :-D

Enzo/ Czy moglbys powiedziec cos bardzej konkretnego na temat roznicy obu listew,czy zauwazalny jest w jakis sposob stpien tlumienia 20db vs 60db? Ja mam akurat ten wyzszy model,ale jak u wiekszosci troche nie pasuje mi zmiana dzwieku,wiec zastanawiam sie nad czyms z mniejszym tlumieniem.

witam,

a może warto nabyc coś takiego jak UPS firmy Fideltronik :0

[obrazekLUKASZ-275417_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

W ups musi być ciągłe zasilanie z baterii, w przeciwnym wypadku w normalnej sytuacji dostajesz prąd prosto z gniazdka, a przy nagłym spadku następuje przerzucenie się na baterie, któremu zwykle towarzyszy straszny kop prądu. Tylko komp to zniesie.

jozwa maryn - po cześci masz rację, pamiętaj że UPS stabilizuje napęcie i je "oczyszcza". Kondycjoner HELION z modyłem XP też mają baterię, która robi to samo a podobno są rewelacyjne do zestawów za 5.000 zł.

• Redaktorzy

Zależy jaki, tanie UPSy nic nie stabilizują i nie oczyszczają, służą tylko jako zabezpieczenie na okoliczność utraty zasilania. Wyszukiwarka powie na ten temat znacznie więcej, temat był wielokrotnie poruszany.

>>Arekk17

Listwa z tlumieniem 60db miala bardziej zwarty i szybszy bas, scena byla glebsza, brzmienie mialo wiekszy rozmach. To co mi sie nie podobalo to troche dziwna modyfikacja wysokich tonow, bylo ich mianowicie mniej, ale staly sie ostre i nieprzyjemne. Listwa 20db daje bardziej rozbudowana i swobodna gore, brzmienie jest mniej efektowne niz przy zasilaniu z 60db ale calosciowo bardziej przyjemne.

pzdr.

jozwa, co to jest "kop pradu"? bo nie spotkalem takowego przy zalaczaniu UPSa.... i jak ma sie to do pracy kompa? ze co on ma zniesc? wyjasnij prosze.

a co do UPSa to sa rozne, niektore daja trapez (czyli sporo harmonicznych), niektore sinusoide czystsza niz wychodzi z elektrowni...

a co wpisow enzo to bez komentarza...

Jurass/

Wspominales ,ze masz listwe Belkina,mam wiec pytanie czy ta listwa ma filtr tlumiacy,a jesli tak to jaka ma wartosc 20-60db? Jesli mozesz to powiedz ,czy po wpieciu zauwazyles jakies roznice w brzmieniu .

KOMPUTER ŚWIAT to mało wiarygodne pismo , ale tak z ciekawosci przejrzalem ostatni nr poniewaz byl test listw zasilajacych...

1st - ACAR Ultra RJ :) Potem w mniej wiecej takij kolejnosci: Orivaldi , Fellowes, Belkin , Ever , Lestar...

Ciekawe , ze podczas jednym z testow w tanszym Fellowes eksplodowal kondensator :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.