Skocz do zawartości
IGNORED

Brumienie w głośnikach kina domowego

Ujemny

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, brumi mi w głośnikach kina domowego.

Amplituner jest zasilany z innego gniazdka niż połączony z nim poprzez HDMI projektor - i jak się domyślam to jest przyczyną tego zjawiska.

Opcji za wiele nie ma, nie pociągnę przez cały pokój kabla do projektora z gniazdka amplitunera.

Niby można kupić do projektora odbiornik WI-FI, ale wydaje mi się to mocno problematyczną ocją.

Jest coś jeszcze co da się zrobić?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Sieje przez hdmi.

Jeżeli masz odłączaną sieciówkę w projektorze to zastąp ją taką z rozkręcana wtyczka (lub zrób sam: dobry ekranowany kabel z Casto plus rozkręcane wtyczki) i odłącz lub nie podłączaj we wtyczce żyły masy (uziemienia). Powinno pomoc

a ta żyła nie jest do czegoś potrzebna? :)

Nie jeb***ie bez niej? ;)

No projektor jest z reguły w obudowie z plastiku i normalnie poza zasięgiem - wisi gdzieś pod sufitem lub na półce :)

Poza tym musiałoby coś "pojść na skróty w projku" aby Cię połaskotało....Bardziej obawiałbym się o zrobienie takiej operacji we wzmacniaczu, cały z metalu, itd.

Oczywiście to Twoja decyzja :) Możesz przetestować czy wyeliminuje brumienie, ale myślę że na bank tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.