Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy aplituner czy kolumny

tomson202

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć co najpierw wymienić. Mój obecny zestaw to:https://www.promoceny.pl/detail/pioneer-kino-domowe-vsx-418-dv-310-amtech001-dark-venge-11657/

Prosiłbym również o podanie na co warto było by wymienić w kwocie około 2tys Jeśli chodzi o amplitunery ciekawie się prezentowały z firmy denon że względu na wygodę użytkowania czyli pierwsza konfiguracja itp

https://www.audiostereo.pl/topic/138405-nowy-aplituner-czy-kolumny/

Zależy co chcesz osiągnąć, gdzie oczekujesz poprawy - w jakości dźwięku, mocy czy jeszcze o coś innego chodzi ? W kinie czy w stereo ? Generalnie radziłbym sprzedać wszystko i zbudować system od nowa. Oczywiście jedynym sensownym rozwiązaniem byłby zakup używek przy tak niskim budżecie.

Miałem kiedyś podobny do Twojego budżetowy zestaw Pioneer. Powiem tak... takie zestawy /zapewne z marketu/ brzmią groźnie... ;) Robiłem dokładnie tak jak piszą Koledzy, nawet przy podobnym do Twojego budżecie wstępnym. Najpierw zmień kolumny. Jak dołożysz drobną kwotę to kup set 5.0 na STX - masz nowe kolumny, które o niebo lepiej zagrają od tego, co masz teraz. Potem szybko zorientujesz się, że brakuje lepszego ampli - w zależności od budżetu kup w drugiej kolejności nowy, albo - co bardziej ciekawe - wyższej klasy używany. Uwierz mi, że już po pierwszym kroku usłyszysz dużą różnicę.

Jeśli chodzi o budżet narazie jest to 2 tysiące na nowe kolumny lub wzmacniacz. W przyszłości zamierzam przeznaczyć kolejne 2 tysiące. Wszyscy się zgadzacie co do tego że najpierw należy wymienić kolumny. Jakie zestawy polecacie w przedziale około 2 tysięcy i czy podczas oglądania filmów różnica pomiędzy zestawem 7.0 i 5.0 będą mocno wyczuwalne czy lepiej pozostać przy 5.0 I ewentualnie w przyszłości jeśli jest taka możliwość dokupić kolejne 2 głośniki.

Ja kwotę na 2 dodatkowe głośniki wolałbym przeznaczyć do kolumny centralnej lub fronty i wybrał 5. Masz sporo miejsca z tyłu na dodatkowe głośniki? Gdzie oczekujesz poprawy, czego Tobie brakuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.