Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana sprzętu

barrtas

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym mieć DAC + player (flac) ale taki, żebym miał do niego pilota i może jakiś minimalny wyświetlacz żeby widać było chociaż nazwę pliku czy folderu.

Jakieś pomysły? DAC+ player nie powinien przekroczyć 1500 zł - wszystko używane, jestem fanem używanego sprzętu.

Spróbuj posłuchać stream magic v.2.Ma wszystko co potrzebujesz,plus usługi sieciowe.

Używam najtańszego BD Pioneera i początkowo byłem wyjątkowo wk..ny na niemal zupełny brak

wyświetlacza ale z czasem, po dokupieniu długiego kabla HDMI do TV oswoiłem się i przyzwyczaiłem.

Do plików niestety TV jest niezbędny. Ma za to 24/96 i wyjście audio L i R.

Poza tym żadnych zastrzeżeń; bardzo łagodne, analogowe brzmienie plus lepiej wypełniony

bas w porównaniu z posiadanym CD.

Kosztów chyba nie ma co porównywać ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1. NAS-DAC-AMPLI (wtedy sterowanie z kompa lub telefonu, co nie jest wygodne)

2. NAS- Player-DAC- AMPLI ( tu jeżeli za playera podstawimy jakieś DVD to też słabo z funkcjonalnością ale jak wstawimy squeezeboxa to wszystko z funkcjonalnością jest ok. squeezebox kosztuje 300 zł więc zostaje 1200 na DAC.( no powiedzmy jeszcze NAS -300 Zł)

tylko czy ten squeezebox nie zdegraduje mi dźwięku? Można zamiast niego wstawić pionnera N-50 ale wtedy wyskocze ponad budzet albo kupie najtańszego DACa

squeezebox ma 24/94

pioner 24/192

ale czy to ma tak duże znaczenie?

przysly castle knight 4. fajnie graja dosc lekko, bass potrafi zejc baardzo nisko i nie buczy. srenica jest lepsza ale to jeszcze nie to. wysokie wbmiare ok moze minimalnie przy ostre. ale pewnie musza sie wygrzac.

Jak dadzą sobie radę z Policją "Spirits in a Material World" byłoby całkiem dobrze, a jeszcze gdyby tak

jeszcze np. "Soldiers Things" Paula Younga to egzamin z basu zdały by na 5+ ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dziś dokupiłem Daca MOON D100. więc zostaje wzmacniacz i później transport. Doradźcie jaki wzmacniacz, żeby otworzył wreszcie tą średnicę. Kolega z forum polecił Atoll 100, ale trochę drogawy, tańszy atoll 80 albo 50. Czy to dobry połączenie?

Roksana też obserwuje. Z tego co słucham Castli to wydaje mi się, że potrzebnyim jest bardzo energiczny wzmacniacz, żeby ożywił ich lekko płaskie bez powietrza granie. Z moim rotele 971 nie brzmią idelanie jest tak papierowo, sucho. w tym zestawieniu Brakuje im też wykopu perkusji i ogólnego ciepła

• 2 tygodnie później...

na razie mam juz

dysk nas

squeezebox touch

moon dac d 100

jako zrodlo i castle 4 plus rotel 971.

dzwiek suchy, cienki, bas pojawia sie jak sie stoi a znika zupelnie jak sie siadzie na wys. glosnikow.

juz sie zalamywalem, kiedy wymienilem moje rca zrobione kiedys za poleceniem kogos z kabla telekomunikacyjnego na jakies zwykle rca ktore mialem. zupelnie inny dzwiek, inna barwa.. o wiele lepiej. perkusja wreszcie sie pokazala.. wiec musze dobra rca kupic koniecznie!!

wzmaciacz:

poluje na roksana caspian albo vincenta. atolla moge kupic od reki ale nie jestem do konca przekonany.

podłączyłem atolla in 100 pod mój zestaw i trochę jestem przestraszony. Wszytko jest ciemne, gęste, wokale dostały sporo basu, a w ogóle bas jest PRZEogromny, i bardzo niski no i każdy instrument dostał swóją porcję basu i ciężkości, aż głowa boli.Brakuje lekkości, brakuje powietrza, wysokich tonów, średnicy. jedyni da się słuchać płyt, które zostały nagrane bardzo jasno. Czy zabawa z kablami IC coś zmieni?

chyba castle i atoll to nie synergia jedynie dziwi mnie że jest tak ciemno i brudno bo raczej bałem się że będzie jaskrawo i sucho a jest zupełnie odwrotnie

Może wróć do tych wyklinanych IC z kabla telekomunikacyjnego, o ile mowa np. o solid 2 x 0,5,

a nie wynalazkach typu jakaś plecionka itp. Powinno się zmienić.

wrocilem do kabla telekom i jest lepiej ale dalej srednica jest ciemna gora jest ciemna a bas jest z poteznego subwoofera. nie jest jakis buczacy strasznie tylko gleboki i bardzo glosny.

wszytko jest za ciemne za slodkie ulepek taki. nic nie blyszczy nie unosi sie lekko.

Cytując Henryka Kwinto: trzeba było uważać ;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

braki pasma, otwarcia wzmacniacza połączone z ciepłymi Castlami mogło

niestety dać taki efekt. A w recenzji jest nawet wyższy model ...

Czasem warto uwzględnić niektóre opinie czy pomiary, ale niestety

ja też nie zawsze potrafię czytać między wierszami :-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Staś jeżeli chodzi o mnie to po weekendzie montuje el34 TungSole, ale pod autora konkretne wymagania ja widzę tylko czarne bańki. O ile pójdzie w lampe. Na taki dźwięk jaki kolega oczekuje to innej opcji nie widzę. Kompromisem ewentualnie byłby musical fidelity lub roksan.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.