Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 15k - pokój o trudnej akustyce

Thar

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym spróbował od monitorów s2 .Podłogowe będą miały trochę ciasno.

Monitory mają chyba większy przetwornik niskotonowy?

De gustibus non est disputandum

Właśnie dlatego bym spróbował najpierw od nich.

Właściciel firmy wysyła kolumny do klienta....warto skorzystać.Kilka osób z tego Forum skorzystało z takiej mozliwości.

De gustibus non est disputandum

Właściciel firmy wysyła kolumny do klienta....warto skorzystać.Kilka osób z tego Forum skorzystało z takiej mozliwości.

Nie mam teraz funduszy na audio. A jak nie kupię teraz na 100 procent to nie chcę właścicielowi d... zawracać .

Na pewno skorzystam z takiej możliwości i wypożyczę kolumny BMN. Może kogoś zaciekawi informacja, że producent w niedługim czasie planuje poszerzenie oferty o kolejne modele, tym razem z wyższej półki cenowej. Niebawem zacznie się u mnie karuzela testów, będę się starał informować na bieżąco jakie wrażenia i decyzje. Dzięki za pomoc wszystkim osobom aktywnym w tym wątku.

O to możesz być spokojny. Nowe modele podłogówek będa oscylowały w granicach 8tys zł, biorąd pod uwagę wartośc samych przetworników to myślę że uczciwa cena. Na razie mam na testach pierwszą wersję, która jeszcze może być nieco "zmodyfikowna, poprawiona". To zabiera czas dlatego tempo jest jakie jest. Ale biorąc pod uwagę niszę jeśli chodzi o samą markę BMN na pewno nię będzie jakiegoś wielkiego bumu sprzedażowego, choć życzę Bogdanowi tego.

?👈

Nowe modele podłogówek będa oscylowały w granicach 8tys zł, biorąd pod uwagę wartośc samych przetworników to myślę że uczciwa cena

I tak pewnie znajdzie się jakiś "znawca" co zaraz powie , że wcześniej sprzedał za 4k , a teraz już za 8k i że polskie kolumny są bardzo drogie. Co z tego , że wsad materiały duży i brzmienie dobre.

Gość

(Konto usunięte)

Silver nie chce już przypominać jak się daliście przerobić na nowe ceny w 16hz i co najlepsze jeszcze sami bronicie tego co was zrobił,a to że jakość kosztuje a to że to i że tamto hahaha z boku popatrzeć to można się usmiac i to poklepywanie po plecach w klubie hahahaha lekkim snobem zalatuje. A co do BMN to właśnie, czemu gość cały czas leci na tych samych skrzynkach . Na wymiar mu za dużo ucieli czy co. Przetworniki się zmieniają a paki od nastu lat te same i smutne właśnie jakieś. Każdy szuka momentu podwyżki z3by zacząć zarabiać w końcu i bmn może to właśnie zaczyna robić ale i tak przebić 16hz w tym będzie ciężko.

Syndrom helsiński się to nazywało hahahahahahahahahahaha

Silver nie chce już przypominać jak się daliście przerobić na nowe ceny w 16hz i co najlepsze jeszcze sami bronicie tego co was zrobił,a to że jakość kosztuje a to że to i że tamto hahaha z boku popatrzeć to można się usmiac i to poklepywanie po plecach w klubie hahahaha lekkim snobem zalatuje.

subfan nie chce mi się znowu wałkować tego tematu tym bardziej z Tobą. Piszesz o rzeczach i produktach o których nie masz pojęcia. Nie słuchałeś nie widziałeś, ale wiesz najlepiej. Ostatnio pisałeś , że stereo Cię nudzi czy nie interesuje więc kolumny S16Hz nie są dla Ciebie. Tym bardziej do muzyki jaką preferujesz. Są dla ludzi , który odejmują świadomego wyboru, nikt nie każe kupować w ciemno. Jako klient jestem za tym żeby S16Hz obniżyło cenę, ale na to wpływu nie mam. Dużo kolumny słuchałem i na tamten moment Minasy mi odpowiadały najbardziej i je kupiłem oczywiście negocjując cenę. Poprzednia cena detaliczna Minasów III była 8,9k nowej wersji IV 10,9k. Nie wiem ile lat cena na Minasy była utrzymana. Miałem w domu III i IV. Wybrałem IV. Dla mnie grają ciut lepiej, ale czy warto było dołożyć niech każdy sam sprawdzi. TY patrzysz tylko na cenę i sam wsad czy brzmienie Cię nie interesuje. Jak możesz pisać , że coś jest drogie jak nawet na oczy żadnego produktu nie widziałeś i nie słuchałeś? Twoje pojawianie się wszędzie tam gdzie jest rozmowa o S16Hz zaczyna podjeżdżać już pod hejt. Zapewniam Cię , że producenci klocków które kupiłeś więcej procentowo zarabiają.

A co do BMN to właśnie, czemu gość cały czas leci na tych samych skrzynkach . Na wymiar mu za dużo ucieli czy co. Przetworniki się zmieniają a paki od nastu lat te same i smutne właśnie jakieś.

Powód jest dość prosty. Dzięki temu może utrzymać tak korzystne ceny. Słuszny kierunek.

Silver nie chce już przypominać jak się daliście przerobić na nowe ceny w 16hz i co najlepsze jeszcze sami bronicie tego co was zrobił,a to że jakość kosztuje a to że to i że tamto hahaha z boku popatrzeć to można się usmiac i to poklepywanie po plecach w klubie hahahaha lekkim snobem zalatuje. A co do BMN to właśnie, czemu gość cały czas leci na tych samych skrzynkach . Na wymiar mu za dużo ucieli czy co. Przetworniki się zmieniają a paki od nastu lat te same i smutne właśnie jakieś. Każdy szuka momentu podwyżki z3by zacząć zarabiać w końcu i bmn może to właśnie zaczyna robić ale i tak przebić 16hz w tym będzie ciężko.

Syndrom helsiński się to nazywało hahahahahahahahahahaha

Może twoja głowa tego nie ogarnie, ale właściciel BMN to człowiek, który normalnie pracuje na etacie, a kolumny składa po godzinach. Nie sprzedaje takich ilości jak inne polskie i nie polskie firmy. To nie jest jego głowne źródło utrzymania. Żeby poszerzać znacząco oferte trzeba mieć dużo czasu i pieniędzy dlatego BMN bazuje na tych samych skrzyniach. Tylko co w tym złego? Jeżeli głośnik X czy Y może pracować w skrzyni "od do" iluś litrów to w czym problem? Nawet sporo większe manufaktury takie jak YB Audio trzymają się stosunkowo jednych modeli i mają pewną bazę do dalszych konstrukcji. Nie którzy nie zdają sobie sprawny że takia firma kosztuje sporo pieniędzy. Za wszystko treba płacic z góry. Żeby mieć przynajmniej jedna parę testową każdej z koumn już trzeba wybecylowć kilkanaście tysięcy złotych.

Nie podobają ci się polskie konstruckje to ich nie słuchaj, nie czytaj a tym bardziej nie kupuj? A jak tym bardziej jak nie słuchaleś to zachowaj resztki kultury i nie komentuj. Słuchaj Kefów czy Monitor Audio i bądz szczęśliwy.

Moj wybór S3 był całkowicie świadomy. Nie zostawiły one suchej nitki na wychwalanych Kefach R300. O obecnej parze, którą mam teraz na testach nawet nie będę pisał. Bo to jest przepaść wielkości kanionu. A wystarczy spojrzec ile kosztują chciażby R700, ktore są praktycznie takie same jak R300 poza pomnożoną ilościa głośników. Akurat na nie fart, cała seria R bazuje na tym samym zamulonym srednio-wysokotonowcu Uni Q czy jakoś tak.

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Kiedyś 16hz miały przewagę jakości k9mponentow nad dużymi firmami a brzmiały nie gorzej kosztując mniej ,dziś natomiast dalej są pchane te same głośniki ale ceny sięgają 30-50k przy czym zachodnie już są sporo tańsze hahaha wyjaśnij to . Forumowy twór z bdb nagonką i psychologiczne podejście i kupujecie i się cieszycie bo poza Polską nikt ich nie zna.

A choćby rzygały złotem z bas reflexow to nie chce ich za darmo bo do dziś pamiętam usuwanie postów (moich) namawiających do rozsadnego zakupu w temacie "stereo do 15k" ale jak zwykle poszło w 16hz plus caiyn. Tak się walczy z opozycją ?:))

Coś Ty rafcio tak sie spruł, do cb nic nie było a faktem jest że skrzynki smutne są i sam to przyznasz i dziwne akurat każdy z kilkunastu głośników akurat w takiej kubaturze czuje się najlepiej .

Kiedyś 16hz miały przewagę jakości k9mponentow nad dużymi firmami a brzmiały nie gorzej kosztując mniej

A skąd ty to wiesz jak żadnej kolumny S16Hz nie słyszałeś?

30-50k przy czym zachodnie już są sporo tańsze hahaha wyjaśnij to

Nic nie muszę wyjaśniać. Skoro twierdzisz, że zachodnie są tańsze to rozumiem że porównywałeś chociaż zastosowane przetworniki, zwrotnice, skrzynki bo brzmienia nie znasz. Daj przykład tych zachodnich tańszych kolumn?

jak zwykle poszło w 16hz plus caiyn

Jakbyś raczył przeczytać pierwszy post to byś wiedział, że sam autor wątku zainteresował się polskimi kolumnami w tym S16Hz więc do niczego nie trzeba go namawiać. Sam pisał jakie produkty go interesują.

Gość

(Konto usunięte)

Kiedyś był taki temat jak napisałem, czytaj że zrozumieniem bo myśleć logicznie przestajesz jak się bulwersujesz o oczywiste sprawy . Co to za różnica czy słyszałem czy jakie mam itp j3zeli to o czym piszę obserwuje patrząc z boku na 16hz fenomen. Dłubane w garażu brzmią lepiej od firm posiadających komory bezdechowe-ciekawe.

Kiedyś 16hz miały przewagę jakości k9mponentow nad dużymi firmami a brzmiały nie gorzej kosztując mniej ,dziś natomiast dalej są pchane te same głośniki ale ceny sięgają 30-50k przy czym zachodnie już są sporo tańsze hahaha wyjaśnij to . Forumowy twór z bdb nagonką i psychologiczne podejście i kupujecie i się cieszycie bo poza Polską nikt ich nie zna.

A choćby rzygały złotem z bas reflexow to nie chce ich za darmo bo do dziś pamiętam usuwanie postów (moich) namawiających do rozsadnego zakupu w temacie "stereo do 15k" ale jak zwykle poszło w 16hz plus caiyn. Tak się walczy z opozycją ?:))

Coś Ty rafcio tak sie spruł, do cb nic nie było a faktem jest że skrzynki smutne są i sam to przyznasz i dziwne akurat każdy z kilkunastu głośników akurat w takiej kubaturze czuje się najlepiej .

Ja fanem 16Hz też nie jestem, mam u nich dawno bana. Stosują agresywną reklamę. Ale nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Nie podobaja ci się skrzynki to już pisałem że możesz kupić zagraniczne, ładne na chinskich przetwornikach za 10 czy 20tys.

Np R900 za 20 koła. Maja fajne komory bezechowe i sztab specjalostów, muszą grać cudownie. Lepiej od garażowych.

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Rafale z całym szacunkiem ale nic Ci do tego co kupię i dlaczego . Gardzę po prostu audio-voodoo i wszystkim co się z nim łączy od opłacanych testów po sztuczne nagonki czy forumowe akcje,b3z wątpienia 16hz w moich oczach wpisuje się w to.

Czy ja łaże za wszystkimi, którzy szukają Dali, Kef ów czy innych Tannoy i nawaracam ich na siłę i wciskam że polskie lepsze? Nie, wisi mi to. Przerobiłem zagraniczne, wybrałem takie, a nie inne. Nie wiem za to dlaczego ty próbujesz na siłę zmieszać z błotem polskie konstrukcje. Już ci pisałem. Wolisz zagraniczne to je kupuj i się nimi ciesz. Kto jak kto, ale marketing to najbardziej rozwinięty mają wielkie firmy, które wykupują całe strony w prasie. Jak widać sam mu ulegleś.

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Czemu uleglem i co niby kupuje? Jezeli coś jest polskie to bez wad ? Właśnie dlatego poszedłem w stronę kina . Wszyscy w stereo poszukują wymarzonego brzmienia i spędzają całe życie na pogoni za tym mitem za wszelkie pieniądze jak by to miało przynieść ukojenie zamiast cieszyć się po prostu muzyką. W kd jest poza tym więcej opcji słuchania muzyki i nie tylko 2 kanały.

Fajne produkty i dobrze wycenione ma YB i jakoś można w okolicach 10 zakończyć Windowanie cen??

To napisz do Grzegorza od S16Hz. Może cię poslucha i obetnie ceny o połowę. Może nawet zrobi ci specjalna kolumne do kina, bo stereo to gówno :)

?👈

A za 5tys z przetwornikami o wartości 6? Może być :) dla Janusza z polandii tak będzie najlepiej. Albo niech jeszcze dorzuca jaką flache do pudełka żeby milej się słuchalo :)

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Dostałeś nr to po co pier... smutki zamiast zadzwonić i wytłumaczyć co i gdzie Cię boli ?

Dostałeś nr to po co pier... smutki zamiast zadzwonić i wytłumaczyć co i gdzie Cię boli ?

Gość

(Konto usunięte)

Widac pisanie latwiej ci przychodzi niz rozmowa. A sub za tyle co prawie twój cały system kolego. Burmeister z wystawki max 150-200€ plus kolumny w połowie gratis za szerzenie dobrego słowa o BMN ot i Rafadży system.

@Subfan, czy wszędzie gdzie się pojawisz w wątku to musisz robić dym.

Nie potrafisz jak normalny człowiek wymienić opinii bez obrażania?

Piękną pogodę mamy w związku z czym proponuję odpocząć od internetu i zaczerpnąć świeżego powietrza.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.