Skocz do zawartości
IGNORED

Allegro a komentarze

bbobii

Rekomendowane odpowiedzi

Grzechem śmiertelnym Allegro jest to iż każdy Kowalski może mieć i 100 kont na jeden fizyczny adres.

Trudno o lepszy prezent dla nieuczciwego.

Ale z tym Allegro nic nie zrobi, bo musieliby skasować połowę kont, a to oznacza olbrzymi spadek wartości samego Allegro.

Gość

(Konto usunięte)

Grzechem śmiertelnym Allegro jest to iż każdy Kowalski może mieć i 100 kont na jeden fizyczny adres.

Trudno o lepszy prezent dla nieuczciwego.

Ale z tym Allegro nic nie zrobi, bo musieliby skasować połowę kont, a to oznacza olbrzymi spadek wartości samego Allegro.

I to jest wspólny mianownik polskiego handlu .

Zacytuję wierszykiem

Jak na rozszerzenie .pl przystało

Prowincjonalnie dziadowsko i mało .

Przydało by się dodać jeszcze chamsko .

Od jakiegoś czasu polskie portale handlowe po zmianie na polskich dostawców podnoszą ceny zmniejszając asortyment oraz producentów towarów . Wygląda to tak , na stronie internetowej z rozszerzeniem .pl jest baza towarów która z roku na rok ulega "odświeżaniu" czyli zmniejszaniu asortymentu przeznaczonego do sprzedaży , i tak jest na przykład końcówka mocy , jakiś tam producent ilość sztuk w magazynie 1 dzisiaj . Zaglądam na tą stronę jutro i co widzę "towar na zamówienie" więc dzwonię do sklepu i czego się dowiaduję, mimo dużej produkcji i sporego zapotrzebowania polski dostawca nie będzie już tych końcówek sprowadzał , za to sklep z rozszerzeniem .pl z którym nawiązałem łączność proponuję mi końcówkę mocy innego producenta o dużo gorszych parametrach i niewiele niższej cenie ilość dostępna w magazynie, aż 30 sztuk . Tak że handlować powietrzem też można . Na stronie z rozszerzeniem .pl dużo artykułów , większość na zamówienie no ale sprzedawca Janusz żadnego zamówienia mi zrealizować nie może . Bo coś tam nie dogadano z dostawcą bo nie ma czasu się tym zająć i po takiej dyskusji nawet nie odbiera telefonu ani nie odpowiada na maile ,ale towar na stronie z rozszerzeniem .pl wisi z informacją na zamówienie. A jak !!!!!

<br />"Sprzedany wzmacniacz to złom, a na zdjęciach wyglądał czysto i zadbanie. Na zewnątrz złoty papierek a w środku kosiarka do trawy. W opisie zapewnienie "sprzedaje do naprawy lub na części ". Otwieram a tam taki widok że ręce opadły. I sprzedawca zdziwiony dla czego jestem nie zadowolony. Uszkodzony to uszkodzony ale nie znaczy to że w ramach tego magicznego słowa można sprzedawać każdy złom. Allegro powinno zainteresować się, sprzedażą uszkodzone komentarz tylko pozytywny." <br />

Napisz tak;

"Otrzymałem przedmiot niezgodny z opisem. Wzmacniacz miał być uszkodzony, a nie całkowicie zniszczony. Zdjęcia i opis wskazywały na znacznie lepszy stan."

Treść takiego komentarza nie narusza zasad Allegro. Po usunięciu komentarza możesz go wystawić ponownie, jeśli nie minęło 90 dni od zakupu.

Dzięki właśnie podjąłem próbę napisania komentarza. Otrzymałem następujący komunikat. "Twoja poprzednia ocena tego zakupu została usunięta przez administratora. Nie masz możliwości dodania jej ponownie. " Tle w temacie.

Komentarze znikają i są usuwane, sprzedający może się chować za różnymi kontami i jak tu się bronić...

A może zrobimy listę nicków takich sprzedających, z którymi ktoś miał problem?

<br />Dzięki właśnie podjąłem próbę napisania komentarza. Otrzymałem następujący komunikat. "Twoja poprzednia ocena tego zakupu została usunięta przez administratora. Nie masz możliwości dodania jej ponownie. " Tle w temacie. <br />

Napisz do Allegro przez ten formularz;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opisz swój problem ze sprzętem i zażądaj umożliwienia ponownego skomentowania transakcji, zgodnie z punktem 11.9 regulaminu. Dodaj, że blokada ponownego wystawienia opinii jest niezgodna z zasadami. Napisz, że jeśli nie umożliwią Ci wystawienia zasłużonego negatywa, który nie narusza zasad, zapytasz o powody publicznie, na profilu Allegro na Facebooku.

Ukryta Zawartość

Komentarze znikają i są usuwane, sprzedający może się chować za różnymi kontami i jak tu się bronić...

A może zrobimy listę nicków takich sprzedających, z którymi ktoś miał problem?

Niestety metodą kawę na ławę możesz co najwyżej trafić przed sąd jako strona pozwana. Taki kraj, takie prawo...

Wypada nagłośnić, taki przypadek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.