Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze wzmacniacza Kenwood ka 3300d czy denon pma 2000r

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,jak w temacie chcę kupić wydajny prądowo wzmacniacz do kolumn t+a tmr120,wpadly mi w oko 2 wzmacniacze Kenwood ka 3300d,denon pma 2000r.Kenwood z końcówki lat 80,po budowie i parametrach to bydlak,denon 10 lat młodszy ale i chyba słabszy,gorzej zbudowany.o bydwa wzmacniacze sa do kupienia do 2000 tyś.Proszę o poradę co wybrać,dźwięk ma byc dynamiczny,wiem ze denek tak gra.tylko czy da rade z t+a+

Z tych dwóch zdecydowanie Kenwood ka 3300d. To niedoceniany model, brzmienie dosyć neutralne.

Jest bardzo wydajny prądowo i posiada dobry przedwzmacniacz pracujący w klasie A.

Weź tylko pod uwagę fakt że zarówno denon jaki i kenwood pokażą swoje możliwości przede wszystkim przy głośniejszym słuchaniu. To są typowe tranzystory, które trzeba trochę podkręcić, żeby grały.

Polecam Ci też starsze Kenwood KA 7100 lub KA 8100. Bardzo dynamiczne, otwarte, gęste brzmienie o pięknej barwie.

Odpowiednia dynamika już przy cichym graniu. KA 8100 i KA 7100 brzmieniowo bardzo podobne. Ka 7100 pracował u mnie z różnymi wymagającymi kolumnami i spokojnie dawał radę.

Harpia... Moon...Sinusaudio...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.