Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD-6003 vs Denon DCD-1290

fructis77

Rekomendowane odpowiedzi

Sam już nie wiem czy w nowsze czy w starsze wpaść? są aktualnie na aukcjach,

Aktualnie posiadam Sony cdp xe 270 więc chyba wszystko będzie lepsze

wzmacniacz to Pioneer SA 8500 a kolumny docelowo będą albo Dali Zensor7 albo PARADIGM MONITOR 9 v.7

muzyka to metal i Rock (cały przekrój) pop, i to co wymyśli córka więc chodzi po prostu o kwestię posiadania CD jeszcze na długie lata

Co wy na to?

https://www.audiostereo.pl/topic/139392-marantz-cd-6003-vs-denon-dcd-1290/

Zalezy jaka cena ale ten marantz to dla mnie niska półka, denon lepszy ale i starszy choc laser do dzis dostępny i tani. Ja bym sie nie bał isc w te starsze wyzsze Denony, mam z nimi dobre doswiadczenia.

A ile chcesz przeznaczyc na cd ?

Zalezy jaka cena ale ten marantz to dla mnie niska półka, denon lepszy ale i starszy choc laser do dzis dostępny i tani. Ja bym sie nie bał isc w te starsze wyzsze Denony, mam z nimi dobre doswiadczenia.

A ile chcesz przeznaczyc na cd ?

granica nieprzekraczalna to 500zł

ja wiem że zawsze można odłożyć i wziąć coś lepszego ale jak tak będę czekał to nie kupię nic, a już nie chcę zwiększać pułapu bo okaże się że będzie trzeba zmieniać kolumieniki i wzmacniacz (choć ten jeszcze super sobie radzi) i będzie tak dalej ze wszystkim

reasumując

max 500zł

jak macie jakieś inne typy to czekam na propozycje

dzięki wielkie, też tę aukcję zauważyłem

zastanawia mnie jednak jak się ma jeszcze MARANTZ CD5004 do tego Denon DCD-1550AR?

cenowo zbliżeni i jeszcze bym te 30 zł odżałował no i czy marantz będzie miał lepsze odzwierciedlenie i dynamikę w basie niż ten denon?

wiem bo już to przeczytałem ale jednak trzymałem się swego założenie czyli max 500zł więc kupiłem Denona a rysa aż tak mi nie przeszkadza oby środek spełniał swoje zadanie i nie rozczarował co do grywalności i niezawodności

Ale jak pisałem będzie i tak lepsze niż Soniak którego kupiłem kiedyś na zasadzie "tymczasowo" i tak jest ze mną już chyba z 6 lat haha

rafal735r powiedz mi czy te kolumienki Dali Zensor7 albo PARADIGM MONITOR 9 v.7 popracują sprawnie z tym Denonkiem i Pioneerem SA8500?

Przecież to podstawowa seria. A 1550 to poprzednik późniejszych 1500AE, 1510AE itp.

tak to podstawowa wersja tak jak 6004.6005.6006 ktore od dobrych paru lat dominuja w swoim przedziale cenowy.nic w tym zlego ze sa tanie a dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.