Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego uważasz że taki diy, gra gorzej od oryginalnych....

czytaj uważniej Zbyniu, Robin napisał że nie kupiłby DIY bo nie ma pewności jak jest zrobiony

Ja używam spoiwa srebrzonego Mundorfa

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3680898
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

No tak z tymi diy jest różnie, i nie wiadomo jak grają. W oryginalnym kablu mamy, nakreślone i powtarzalne, cechy brzmieniowe.

Edytowane przez zbyniu 360
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3680922

Jakiś czas temu Kolega Robin na łamach naszego klubu rekomendował do odsłuchu płytę...

Misa Criolla - Mercedes Sosa.......................

Panowie...

W mojej skromnej kolekcji to płyta powiedziałbym, najbardziej pasująca do Minasów

No właśnie, właśnie. Czasem jest tak, że jakaś płyta dosłownie robiona jest pod nasze kolumny, nasz zestaw STEREŁO. Gra tak jak żadna inna jeśli macie takie swoje typy, ale takie number łannnn :) to proszę podrzucajcie.

Odkopałem trochę wypowiedź kolegi, bo wczoraj wieczór z racji pustego mieszkania przeniosłem Minasy i AudioLaba do mniejszego zdrowego akustycznie pokoju ( 22m2 ) a w playerze CD wylądowała nie lada płyta "THE WALL" Pink Floyd. Materiał znam niemal od dziecka. Wychowałem się na tej płycie, każda sekunda mi znana. Przez 30 lat miałem kilka CDków i chyba ze dwa czarne placki dawno temu. Płyta którą obok 9 innych czyli razem 10 kazałem swoim bliskim wrzucić mi do długiej drewnianej skrzyni na ostatnią podróż do krainy wiecznego światła, aby się tam nie nudzić czekając w czyśćcu :)

Ale do brzegu. Słuchałem ściany na Minasach kilka razy, ale nigdy na AudioLabie. Grało fajnie, dobrze, ale tylko grało ;)

Wczoraj to nie grało nic, a nic, a po prostu miał miejsce spektakl muzyczny i tu u mnie w domu !. Kur..$$$%%% ! co ten wzmacniacz wycisnął z tych głośników i z tej płyty. Słuchałem w ciemnym pokoju wciągnięty normalnie w wir wydarzeń. Ta szybkość wybrzmień, te zwroty akcji, przestrzeń niesamowita, niskotonowe dźwięki i nieprawdopodobnych zwrotach i uderzeniach że momentami czuć było muzykę na klacie. Słuchałem aż ;) na godzinie 10:00 gałka, bo płyta raczej z tych nisko nagranych. W trakcie wstałem z fotela zerkłem na membrany Minasów z frasunkiem, że może wyskoczą na dywan od tego Helikoptera, a tam amplituda pracy ledwo 2 mm. Jak to możliwe ? O matuś z córuś normalnie przeżycie, gęsia skórka na rękach, ciary na plecach aż się spociłem i na koniec popłakałem :) Dwóch rzeczy żałuje w życiu, że nie byłem na koncercie Floydów i że tak późno powiedziałem Baśce z lll b, że ją kocham i wyszła za jakiegoś obszczymurka.

Kupcie sobie koniecznie tą płytę. Dokładnie tą co mam to bardzo porządny remaster chyba robiony na Japoński rynek, bo wszystko mam napisane tymi krzaczkami na okładce. Robiony przez firmę TOSHIBA . Ledwo wśród tych krzaczków odczytałem i jeszcze rok wydania 1994. Jedyna wada tej płyty która wychodzi na Minasach to, że trzeba jej słuchać w całości i to najlepiej 2 krążków. Nie wiem tylko czy te Wasze lampowe bździdełka ;) rozruszają tak Minasy jak AudioLab 8000S to robi, ale kupcie i spróbujcie koniecznie.

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681341
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Ja chcę podziękować waszemu koledze Luk77,za wypożyczenie kabelkow do po słuchania na Rhea, sprawdzę i tych Pink Floyd, zobaczymy co się będzie działo, liczę na to że cała moja wiocha, się z leci i biletów braknie pod furtką:) Zbyniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681378

te Wasze lampowe bździdełka ;) rozruszają tak Minasy

No to teraz Kolega przesadził :)

Gdybyś tylko nie mieszkał na drugim końcu PL chętnie pokazałbym Ci co potrafi zrobić z Minasami lampowe bździdełko, a tak można powiedzieć, że Ci się upiekło :)

Przyłączam się do postulatu o listę Best of the best

Edytowane przez Hrehor
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681383

Panowie niedawno niektórzy chwalili się co tam pod choinkę dostali, więc i ja pochwalę się co moja choinka upolowała dla mnie :) . W dzień wigilii udało mi się wylicytować końcówkę mocy Audiomatus AS500. Nie pisałem do tej pory o tym bo czekałem aż dotrze do mnie i będę miał okazje jej posłuchać. Dzisiaj dotarła, podłączyłem ją , włączyłem no i się zaczęło. W końcu poleciała prawdziwa muzyka. Pierwsze co od razu rzuciło się to bas, jest dokładnie taki o jakim od początku marzyłem. Głęboki z mocnym wykopem, wręcz momentami jest go zdecydowanie za dużo. Druga rzecz to średnica, no cud miód malina co Minasy z tą końcówką w tym zakresie pokazują. Jest czysto i słodko jak z piecyka lampowego. Trzecia rzecz to wysokie tony, są idealnie zszyte z resztą dźwięku. Ani za ostre ani przygaszone, no po prostu w sam raz, a jest to końcówka mocy całkowicie cyfrowych w klasie D na modułach firmy B&O ICEpower 500ASP . Mam już końcówkę na tych samych modułach z tym że na innych buforach wejściowych. Jestem zaskoczony że klasa D potrafi zagrać jak wzmacniacz lampowy. Czytałem parę recenzji m.in. highfidelity.pl Pana Wojciecha Pacuły, który pisał że w ślepym teście pomyślałby że to końcówka na lampach, ale jednak recenzje to recenzje a rzeczywistość często jest inna. Więc w moim przypadku rzeczywistość jest taka że jestem po dzisiejszym odsłuchu mega zadowolony. To jest ten kierunek w którym chcę iść. Na dzień dzisiejszy końcówka współpracuje z moim odtwarzaczem CD Denonem który ma regulowane wejście i może robić jako przedwzmacniacz. Co to będzie jak podłączy się tą końcówkę do dobrego lampowego przedwzmacniacza to strach myśleć. Dla tych którzy do tej pory omijali szerokim łukiem wszystko co jest w klasie D to gorąco polecam posłuchać końcówki mocy Pana Andrzeja Matusiaka z firmy Audiomatus. Chłop się zna na tym co robi, a wiem bo sam się właśnie o tym przekonałem. No to kończę bo się trochę rozhuśtałem z tym pisaniem, ale nie mogłem się powstrzymać żeby zwami w klupie podzielić się jak Minasy potrafią zagrać z rozmachem. Tylko trzeba dobrać im odpowiedni piec. Wtedy i jest niczym nieskrępowany bas, piękna średnica oraz klarowne i dźwięczne wysokie tony.

Idę jeszcze coś posłuchać :)

Edytowane przez lupo
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681827

1.Rezyslaw- Minas Anor lll Premium S 2,5 Radom

2.Elmero- Minas Anor lll R Warszawa

3.Radoslaw Zydyk- Minas Anor lll 2,5 R napędzane Naim UnityQute 2 i Naim Nap 100 -Lębork

4.Maniol: Minas Anor Premium Pyskowice

5.dlmtb - Minas Anor Premium Warszawa

6.terror twins - mimo, minas anor, minas anor III 2,5 - Grodzisk Wielkopolski

7.Hrehor - MINAS ANOR IIIs 2,5R - Kamień Pomorski

8.Wendzik - Canto Grand - STX FX 300 - Pyskowice

9.Patryk-1980 - Minas Anor IIIr, ARIES Classic SE, Small ARIES Bydgoszcz

10.robin102 - Minas Anor lll 2,5 R% bliźniacze -Błałystok- okolica

11. kartonik - Minas Anor lll 2,5 R - Czechowice-Dz.

12. Leonidas5000- MINAS ANOR Signature - Opole Lub.

13. masza1968 Credo (było) - W-wa

14. michal142 - Aries Reference - Żory

15. Silver_85 - Canto Grand - Łódź

16.lupo - Minas Anor IIIs - Oleśnica

17. stecko - Minas Anor III, Aries Reference - UK

18. malwas.pl - Minas Anor III Premium (Signature) - Chorzów

19. Violet - Canto Three SE - Gdynia

20. rav73 Aries Reference - Katowice

21. Corvin74 - Aurum IIIs - Oborniki Śląskie

22. Akim03 - Minas Anor III 2,5 - glosniki Seasa, zwrotnica premium - Ostroda

23. Mikel - Canto One New - Gdańsk

24. urkoni - Canto Grand - Białystok :)

25. ja_brzoza - Aries (Supreme) - Mimo - Poznań

26. rychuuu - Xentia II - Tychy

27.klecha - Canto One New - Lębork

28.janko_muzykant - Minas Anor lll Premium 2,5 Warszawa

29.ACAJ-Canto Grand- Tarnowskie Góry

30.mirwoz -Minas Anor III 2,5 - Kielce

31.Triode - były Aries Classic - śląskie

32. Imacman - Minas Anor III 2,5 Premium - Łódź

33. Luk77 - Minas Anor III Premium - Rawa Maz.

34. kometa - Aries Classic - Warszawa

35.ciechu-Minas Anor III 2,5 - Bydgoszcz

36.Altus75 -Minas Anor III 2,5-Bartoszyce

37. CopEr - Minas Anor III S - Warszawa

38. wyzromek - Minas Anor IIIs - Knurów

39. gregorypek2 - Minas Anor IIIs Signature - Koszalin

40. szogunwawa - Minas Anor III 2,5 Warszawa

41. kerryNS - Minas Anor IIIs 2.5 R Skomielna Biała

42. gabler - Aries Referentz Katowice

43. Aleko - Minas Anor IIIs 2.5 R Łódź-okolica

44. Rochu - Aries Plus, Mimo, Canto One, Custom 16Hz - Kraków

45. Roxi - Aries Reference - Wodzisław Śląski

46. Zeneon.kowaslki - Aries Reference - Wodzisław Śląski - wpisałem się dwa razu, bo to moja alternatywna osobość i nowe kolumny.

47. Sardaukar - Canto Grand - Radom

48. lord_vader - Credo, Credo Mini, Center Custom Studio 16 Hertz - dawno temu Minas Anor - podkarpackie

49. Zawi Minas Anor II Premium - Zawiercie

50. iaceo - Minas Anor IIIs 2,5R - Dynów

51. jancio111 - Minas Anor IIIs 2,5R Premium, - Wlkp.

52. cortes - Minas Anor IIIs 2,5R - Kraków

53. michal - Minas Anor - Radom

54. Moon - Canto Grand - Warszawa

55. Marcin Sz. - Canto Grand - Pruszków

56. Achmed -> Mimo -> Aries Reference - Kalisz

57. mrrod - Minas Anor IIIs 2,5R - Katowice

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681846

1.Rezyslaw- Minas Anor lll Premium S 2,5 Radom

2.Elmero- Minas Anor lll R Warszawa

3.Radoslaw Zydyk- Minas Anor lll 2,5 R napędzane Naim UnityQute 2 i Naim Nap 100 -Lębork

4.Maniol: Minas Anor Premium Pyskowice

5.dlmtb - Minas Anor Premium Warszawa

6.terror twins - mimo, minas anor, minas anor III 2,5 - Grodzisk Wielkopolski

7.Hrehor - MINAS ANOR IIIs 2,5R - Kamień Pomorski

8.Wendzik - Canto Grand - STX FX 300 - Pyskowice

9.Patryk-1980 - Minas Anor IIIr, ARIES Classic SE, Small ARIES Bydgoszcz

10.robin102 - Minas Anor lll 2,5 R% bliźniacze -Błałystok- okolica

11. kartonik - Minas Anor lll 2,5 R - Czechowice-Dz.

12. Leonidas5000- MINAS ANOR Signature - Opole Lub.

13. masza1968 Credo (było) - W-wa

14. michal142 - Aries Reference - Żory

15. Silver_85 - Canto Grand - Łódź

16.lupo - Minas Anor IIIs - Oleśnica

17. stecko - Minas Anor III, Aries Reference - UK

18. malwas.pl - Minas Anor III Premium (Signature) - Chorzów

19. Violet - Canto Three SE - Gdynia

20. rav73 Aries Reference - Katowice

21. Corvin74 - Aurum IIIs - Oborniki Śląskie

22. Akim03 - Minas Anor III 2,5 - glosniki Seasa, zwrotnica premium - Ostroda

23. Mikel - Canto One New - Gdańsk

24. urkoni - Canto Grand - Białystok :)

25. ja_brzoza - Aries (Supreme) - Mimo - Poznań

26. rychuuu - Xentia II - Tychy

27.klecha - Canto One New - Lębork

28.janko_muzykant - Minas Anor lll Premium 2,5 Warszawa

29.ACAJ-Canto Grand- Tarnowskie Góry

30.mirwoz -Minas Anor III 2,5 - Kielce

31.Triode - były Aries Classic - śląskie

32. Imacman - Minas Anor III 2,5 Premium - Łódź

33. Luk77 - Minas Anor III Premium - Rawa Maz.

34. kometa - Aries Classic - Warszawa

35.ciechu-Minas Anor III 2,5 - Bydgoszcz

36.Altus75 -Minas Anor III 2,5-Bartoszyce

37. CopEr - Minas Anor III S - Warszawa

38. wyzromek - Minas Anor IIIs - Knurów

39. gregorypek2 - Minas Anor IIIs Signature - Koszalin

40. szogunwawa - Minas Anor III 2,5 Warszawa

41. kerryNS - Minas Anor IIIs 2.5 R Skomielna Biała

42. gabler - Aries Referentz Katowice

43. Aleko - Minas Anor IIIs 2.5 R Łódź-okolica

44. Rochu - Aries Plus, Mimo, Canto One, Custom 16Hz - Kraków

45. Roxi - Aries Reference - Wodzisław Śląski

46. Zeneon.kowaslki - Aries Reference - Wodzisław Śląski - wpisałem się dwa razu, bo to moja alternatywna osobość i nowe kolumny.

47. Sardaukar - Canto Grand - Radom

48. lord_vader - Credo, Credo Mini, Center Custom Studio 16 Hertz - dawno temu Minas Anor - podkarpackie

49. Zawi Minas Anor II Premium - Zawiercie

50. iaceo - Minas Anor IIIs 2,5R - Dynów

51. jancio111 - Minas Anor IIIs 2,5R Premium, - Wlkp.

52. cortes - Minas Anor IIIs 2,5R - Kraków

53. michal - Minas Anor - Radom

54. Moon - Canto Grand - Warszawa

55. Marcin Sz. - Canto Grand - Pruszków

56. Achmed -> Mimo -> Aries Reference - Kalisz

57. mrrod - Minas Anor IIIs 2,5R - Katowice

58. SNM - Minas Anor IIIs 2,5R Premium - Wrocław

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681896

Dzięki liście użytkowników udało mi się umówić z kartonikiem, któremu dziękuję za dzisiejsze wspólne odsłuchy. Wreszcie usłyszałem Minasy w dobrym otoczeniu akustycznym (czego nie można powiedzieć o prezentacji na AVS). Graliśmy z mojego Baltlaba oraz lampowców Cayin, CD to Pionner PD-S 7700. W skrócie świetna, barwna średnica, bardzo dobra stereofonia, oderwanie dźwięku od głośników czyli to z czego słyną kolumny Pana Grzegorza. Wysokie tony też w porządku, natomiast pewien problem w mojej ocenie stanowił bas. Co ciekawe w tej konfiguracji lampowce lepiej spasowały, dając dźwięk nieco lepiej wypełniony o większej kulturze. Z Baltlabem trzeba by pewnie zestawić inne źródło...

Generalnie gratuluję koledze kartonikowi naprawdę fajnego systemu i życzę mu wielu muzycznych wrażeń.

Pozdrawiam

Radek.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681962
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

podłączyłem ją , włączyłem no i się zaczęło. W końcu poleciała prawdziwa muzyka. Pierwsze co od razu rzuciło się to bas, jest dokładnie taki o jakim od początku marzyłem. Głęboki z mocnym wykopem, wręcz momentami jest go zdecydowanie za dużo. Druga rzecz to średnica, no cud miód malina co Minasy z tą końcówką w tym zakresie pokazują. Jest czysto i słodko jak z piecyka lampowego. Trzecia rzecz to wysokie tony, są idealnie zszyte z resztą dźwięku. Ani za ostre ani przygaszone, no po prostu w sam raz, a jest to końcówka mocy całkowicie cyfrowych w klasie D na modułach firmy B&O ICEpower 500ASP . Mam już końcówkę na tych samych modułach z tym że na innych buforach wejściowych. Jestem zaskoczony że klasa D potrafi zagrać jak wzmacniacz lampowy. Czytałem parę recenzji m.in. highfidelity.pl Pana Wojciecha Pacuły, który pisał że w ślepym teście pomyślałby że to końcówka na lampach, ale jednak recenzje to recenzje a rzeczywistość często jest inna.

Kolumny na niskotonowcach Scan Speaka lubią prąd, więc podłączeniu im Audiomatusów jest tym co lubią najbardziej. Większość konstrukcji na modułach Ice Power gra w sposób bardzo mocarny, z dużym dociążeniem dołu jak i dolnej średnicy. Całościowo można to brzmienie odebrać jako ciepłe. Tym niemniej nie ma ono nic wspólnego z prezentacją oferowaną przez dobre lampy. Może inaczej, ten sposób prezentacji o którym piszesz cechował konstrukcje np na lampach EL84, które bardzo zaokrąglały górę pasma i brzmiały w sposób nazbyt zawoalowany. Natomiast dobre lampy grające jako SE (300B, 845, GM70) jak konstrukcje grające w push-pull oparte na przykład o serię lamp KT mają zdecydowaną przewagę rozdzielczości, a w efekcie wybrzmień w zakresie średnicy i góry. Dziwię się Pacule, że wygłosił publicznie tego typu pogląd, gdyż różnice pomiędzy klasą D a dobrymi lampiakami są elementarne;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3681989

lupo

Cieszy że i Tobie prezent "Choinka" zrobiła a jak zadowolenie jest - tym bardziej :)

I wiecie co.... pomimo że jedni lubią lampy, kolejni trany, to kolumny z Studio 16 Hz grają dobrze, bardzo dobrze na każdym typie wzmacniaczy (kwestia odpowiedniego doboru) - ŚWIETNIE!

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682015

Dzięki liście użytkowników udało mi się umówić z kartonikiem, któremu dziękuję za dzisiejsze wspólne odsłuchy. Wreszcie usłyszałem Minasy w dobrym otoczeniu akustycznym (czego nie można powiedzieć o prezentacji na AVS). Graliśmy z mojego Baltlaba oraz lampowców Cayin, CD to Pionner PD-S 7700. W skrócie świetna, barwna średnica, bardzo dobra stereofonia, oderwanie dźwięku od głośników czyli to z czego słyną kolumny Pana Grzegorza. Wysokie tony też w porządku, natomiast pewien problem w mojej ocenie stanowił bas. Co ciekawe w tej konfiguracji lampowce lepiej spasowały, dając dźwięk nieco lepiej wypełniony o większej kulturze. Z Baltlabem trzeba by pewnie zestawić inne źródło...

Generalnie gratuluję koledze kartonikowi naprawdę fajnego systemu i życzę mu wielu muzycznych wrażeń.

Pozdrawiam

Radek.

Ja też dziękuję za wizytę Radka u mnie w domu. Miałem okazję poznać fajnego gościa, wymienić się swoimi spostrzeżeniami na tematy audio, wspólnie posłuchać dobrej muzyki i utwierdzić się w przekonaniu, że Minas Anory kochają lampe.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682034

Dzięki Patryk :)

Odnośnie porównania tej końcówki ze wzmacniaczami lampowymi to uogólniłem i oczywiście nie twierdzę że jest taka jak dobre wzmacniacze lampowe. Dlatego nie użyłem tekstów typu " zabił, zjadł czy pożar na śniadanie" jak to niektóre osoby potrafią napisać, tylko chodziło o to że spodziewałem się że dźwięk z tej końcówki jako że jest cyfrowa będzie taki techniczny, surowy a okazało się że naprawdę potrafi zaczarować i w swojej cenie (nowy 5000zł) jest mocną konkurencja dla lampowych i tranzystorowych wzmacniaczy. Przypuszcza że w połączeniu z firmowym przedwzmacniacz lampowym Audiomatusa musi brzmieć naprawdę na przyzwoitym poziomie.

Edytowane przez lupo
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682069

Też nie odbieram klasy D jako brzmienia podobnego do lampy. No way.

Końcówka Classe ca200, to już bardziej będzie lampę przypominać:

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/52/210480.php

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682072

No ale chyba przyznasz że jak na swoja cenę to ta końcówka od Audiomatusa brzmi nieźle.

Też nie odbieram klasy D jako brzmienia podobnego do lampy. No way.

Końcówka Classe ca200, to już bardziej będzie lampę przypominać:

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/52/210480.php

Edytowane przez lupo
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682089

Słuchałeś Roksan Oxygene ?

Dobrze znam końcówkę micromegi, też na ucd400 jak ten niby roksan (tu jest gorsza wersja ucd400), jeżeli to gra podobnie to trudno coś takiego polecić.

To dobrze że napisałeś tylko "zbierać" bo myślałem że użyjesz słów typu "zje go, połknie czy rozjedzie" :)

Tak, macie rację;) Do momentu aż przytargacie dobrą końcówkę w miejsce tych wynalazków. Sorry.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682101

To zależy co dla kogo jest wynalazkiem. Tranzystor też kiedyś był wynalazkiem. A tak przy okazji to ten zestaw Classe też bym chętnie przygarnął.

Edytowane przez lupo
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682105

Dobrze znam końcówkę micromegi, też na ucd400 jak ten niby roksan (tu jest gorsza wersja ucd400), jeżeli to gra podobnie to trudno coś takiego polecić.

oxygene gra lepiej.

Jeżeli nie wierzysz to zapraszam do siebie.

Edytowane przez Luk77
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682113
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przypuszcza że w połączeniu z firmowym przedwzmacniacz lampowym Audiomatusa musi brzmieć naprawdę na przyzwoitym poziomie.

Tak. Generalnie do klasy D narzuca się lampowy preamp, przy czym powinny to być lampy szybkie i rozdzielcze. Stylistyka raczej ARC niż BAT. Chodzi o to, żeby nie nakładała się na siebie gęsta sygnatura dolnej średnicy.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682153

szkoda gościa, właśnie wczoraj kolejny raz oglądałem na planet filmik z lemmymi.

niech spoczywa chłop w spokoju

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682189

Witam Należę do grono szczęśliwców posiadająć Minasy (poprzednio miałem Focale w podobnej cenie które zabijały syczeniem i maskowały średnicę) jedyne czego mi brakuje to czasami kopa w rockowej muzie Mam salon 25 m i kolumny stoją na dłuższej ścianie (wiem ze akustyka pokoju ma wielkie znaczenie). Oczywiście w pierwszej kolejnośći chcę zakupić lampę bo wtej chwili mam Roksan Kandy MKIII ale czasami chodzi mi po głowie rozwiązanie mało audiofilskie REL T5 - sub. Czy ma ktoś jakieś wskazówki Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682317
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Znowu się pogubilem, czy jak wygląda sprawa z tym basem w minasach...? Na audio show grały z lampą i kopniecia faktycznie brakowało....

Znowu się pogubilem, czy jak wygląda sprawa z tym basem w minasach...? Na audio show grały z lampą i kopniecia faktycznie brakowało.... Ale grali Star Wars i życzę wam w 2016 roku NIECH MOC BEDZIE Z WAMI!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682331

Znowu się pogubiłem, czy jak wygląda sprawa z tym basem w minasach...?

Na pewno bas się nie gubi tak jak Ty Zbyniu ;) ;) ;)

Bas jest dokładnie tam gdzie być powinien i tyle ile było w planie przy produkcji materiału muzycznego i na ile pozwala wielkość przetworników.

To jest bardzo dobra dokończona konstrukcja która nawet doczekała się kopii, albo służyła za inspirację ;)

Co by nie zaklinać i nie wymyślać Minasy to udane głośniki zadowalające wielkie grono słuchaczy.

Nic się nie da wykombinować, że są beeeee :)

Może czasem Michael Jackson czy Modern Talking na nich nie zagra jak lubią to odbiorcy :D, ale już ABBA na mojej dobrze wydanej płycie brzmi wybornie aż chce się słuchać :)

ps.

pakuj się w auto i przyjeżdżaj do mnie na słuchanie

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682381

Znowu się pogubilem, czy jak wygląda sprawa z tym basem w minasach...? Na audio show grały z lampą i kopniecia faktycznie brakowało....

zgadzam się z Tobą Zbyszku,

as jest prezentacją sprzedaców, w żadnym stopniu nie należy oceniać po tym show produktów

pozdrawiam w nowym roku

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/375/#findComment-3682394
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.