Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana okablowania..prosze o radę..

czesiek85

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wypozyczyłem sobie kabel glosnikowy Tellurium Q Black II i jestem naprawdę zaskoczony tym kabelkiem..naprawdę go słychać..tylko cholera cena za 2x2.5m to rozbój w biały dzień...czy możecie mi coś polecić o podobnej charakterystyce grania a powiedzmy o polowe tansze...jak sie wk.. to wezme go na raty...

• 4 tygodnie później...

Panowie wypozyczyłem sobie kabel glosnikowy Tellurium Q Black II i jestem naprawdę zaskoczony tym kabelkiem..naprawdę go słychać..tylko cholera cena za 2x2.5m to rozbój w biały dzień...czy możecie mi coś polecić o podobnej charakterystyce grania a powiedzmy o polowe tansze...jak sie wk.. to wezme go na raty...

Bardzo dobry kabel. Powiedziałbym neutralny. Weź (albo już wziąłeś) na raty. Ja wziąłem za gotówkę i już więcej nie szukam.

Supra PLY 3.4 i problem ostrości znika.

Znika faktycznie ale jak dla mnie góra nie jest zbyt otwarta i- na upartego- barwa jest zbyt neutralna wolę coś ciemniejszego

Miałem tę Suprę jak zaczynałem zabawę (po dłuższym przestoju) z głośnikowymi i zasilającymi.

Nie ma się co oszukiwać: Tellurium to zupełnie inna klasa grania niż Supra.

I nie opieram się na zasadzie że droższe to musi zagrać lepiej.

Co nie zmienia faktu, że cena Tellurium jest wysoka.

To jak trochę drożej i lepiej niż Supra, a taniej niż Tellurium Q Black II to stawiam na Cardas 101

Słuchałem ostatnio chord clearway i jeśli się wpasuje w system (jest nieco jasny i u mnie jakby trochę syczal ) to wydaje się kablem który cena/ jakość wypada lepiej niż pozostałe wymienione .. dla mnie nawet od cardasa.. wiem że to kwestia gustu ale staram się być obiektywny jest rytm, blask,

detal, muzykalnosc .. sam go nie kupiłem bo wciaz wolę dociazenie i barwę jaka daje mi "mierny" purple rain i jest prawie za bezcen

* u mnie/dla mnie większość kabli syczy

Gość

(Konto usunięte)

Słuchałem ostatnio chord clearway i jeśli się wpasuje w system (jest nieco jasny i u mnie jakby trochę syczal ) to wydaje się kablem który cena/ jakość wypada lepiej niż pozostałe wymienione .. dla mnie nawet od cardasa.. wiem że to kwestia gustu ale staram się być obiektywny jest rytm, blask,

detal, muzykalnosc .. sam go nie kupiłem bo wciaz wolę dociazenie i barwę jaka daje mi "mierny" purple rain i jest prawie za bezcen

* u mnie/dla mnie większość kabli syczy

Czas zmienić system...to nie będzie syczeć tylko grać jak należy...

Osobiście przy 2-3 metrach jeszcze bym kupił tego tellurium ale przy 6-8 (Jak u mnie) to już lepiej na sprzęt wydać :)

Jak wydasz na sprzęt (ten ostateczny) to i tak będziesz musiał zapewnić mu okablowanie (adekwatne i przyzwoite do niego).

Kiedyś trzeba będzie powiedzieć "stop" i dopracować to co się ma - okablowaniem, zasilaniem, poprawą akustyki - i zacząć słuchać muzyki.

Chyba, że jest się poszukiwaczem. Wtedy można w nieskończoność podnosić poprzeczkę w miarę zasobności portfela i zabawa trwa :)

A "życie stygnie". Ja już sobie odpuściłem.

Polecam coś profesjonalnego: Canare 4S11 quad star do tego wtyki z dobrym stykiem (locking bananas albo spades).

Jak Ci się nie chce dłubać samemu można zamówić tu za większą kasę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo coś z Mogami ale to bardziej wyostrzone brzmienie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak wydasz na sprzęt (ten ostateczny) to i tak będziesz musiał zapewnić mu okablowanie (adekwatne i przyzwoite do niego).

Kiedyś trzeba będzie powiedzieć "stop" i dopracować to co się ma - okablowaniem, zasilaniem, poprawą akustyki - i zacząć słuchać muzyki.

Chyba, że jest się poszukiwaczem. Wtedy można w nieskończoność podnosić poprzeczkę w miarę zasobności portfela i zabawa trwa :)

A "życie stygnie". Ja już sobie odpuściłem.

Masz racje wszystko w granicach zdrowego rozsądku...inaczej mozna popłynąć.

De gustibus non est disputandum

Masz racje wszystko w granicach zdrowego rozsądku...inaczej mozna popłynąć.

Może czasem lepiej posłuchać system mając świadomość że gdzieś jest ograniczenie niż wydawać fortunę na kolejny klocek czy kabel

Nie sprzedawałem nerki pozbywając się syczenia ( sybilantów ) a przyczyną były IC.

Solid Audioquesta ( Topaz ) wiele poprawił, ale lekko zmatowił, więc pozostał solid 24 AWG.

Jest ze mną od chyba 7 lat i już nie szukam.

Tyle, że system miałem sprawdzony słuchawkami po kolei i jakoś znalazłem metodę.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Może czasem lepiej posłuchać system mając świadomość że gdzieś jest ograniczenie niż wydawać fortunę na kolejny klocek czy kabel

według mnie najgorsze są szybkie ruchu w zmianie sprzetu i okablowania.Chcesz dobrze i wymieniasz jeden element a rozjeżdża sie cała reszta.

De gustibus non est disputandum

Ostatnio kolega stwierdził że nie ma żadnej różnicy między cardas parsec i albedo flat one i tej różnicy nie słychać bezpośrednio ale jak posłucha się ich dłuższą chwilę to różnice są ewidentne.. przełanczal między nimi kilka razy i jakoś za każdym razem wiedziałem który jest który..

Nie sprzedawałem nerki pozbywając się syczenia ( sybilantów ) a przyczyną były IC.

Solid Audioquesta ( Topaz ) wiele poprawił, ale lekko zmatowił, więc pozostał solid 24 AWG.

Jest ze mną od chyba 7 lat i już nie szukam.

Tyle, że system miałem sprawdzony słuchawkami po kolei i jakoś znalazłem metodę.

Gdybym mieszkał blisko to bym od Ciebie wypożyczył tych Twoich kabli bo często o nich piszesz.. na razie wpialem albedo ic w miejsce cardasa i choć nie lubię srebra to jest lepiej :)

Chociaż nie.. jest możliwe że jeden ic gra lepiej przy cichym odsłuchu a drugi przy głośnym .. choinka to przez to pewnie że słucham różnych realizacji i gatunków to mam tu niemale zamieszanie .. kurde no ;)

Mogami jest zaprzeczeniem wyostrzenia. Miałem te kable u siebie.

Ja też :) Zależy z czym porównujesz i które Mogami. Najbardziej transparentne (3103, 3173) są bardziej otwarte niż Canare.

Srebro i srebrzankę ( tylko solid ) jako IC też próbowałem - i to w średnicach począwszy od 0,12 mm,

aż do 1,2 mm, ale pozostał na placu boju zwykły miedziak 0,5 mm. Bez ingerencji i szklistości.

Wydatek na eksperyment groszowy, więc polecam każdemu.

Co dziwne bardzo - wpływu wtyków specjalnie nie zauważyłem.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.